Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Százalékolások

Inkább licitversenybe kezdtek, mint minden választási kampány idején: én még többet adnék.

Aki a rezsicsökkentést kitalálta, zseni. Mert mindenki örül, ha kevesebbet kell fizetnie és direkt költségvetési kiadással nem jár. Az ellenzék sem támadhatja a kormányzati intézkedést, hiszen akkor „a családok ellen van és a dúsgazdag multik szekerét tolja". Ezért inkább licitversenybe kezdtek, mint minden választási kampány idején: én még többet adnék. A Jobbik radikálisabb beavatkozást követel, szerintük van ott még harminc százalék hézag is a bekerülési költség (plusz tisztes haszon) és a fogyasztói ár között.
Az MSZP pedig az áfacsökkentést sürgeti az alapvető élelmiszerekre. Persze a tízszázalékos rezsivágás felett. Bajnaiék látszanak ellenállni, de egyelőre a partvonalon túlról.

Ez a húzás és a hozzá kapcsolódó kommunikáció tehát zseniális, ha a szavazatoptimalizálásról van szó. És mi másról is szólna a politika Magyarországon? Mert az emberek tömegét nem érdekli, hogy mi és ki ellen is kell aláírásokkal megvédeni a rezsicsökkentést. Az sem zavar senkit, hogy a kertvárosi villalakók kaszálnak igazán nagyot hónapról hónapra, ráadásul észre sem veszik. A nyomorultak pedig, akiknél már rég kikapcsolták a villanyt meg a gázt, azok továbbra is ott maradnak, ahol a part szakad. Az sem aggaszt egyelőre sem politikust, sem fogyasztót, hogy valóban volt-e, van-e extraprofit, vagy a karbantartások, modernizáló beruházások elmaradása fedezi-e a kirótt penzumot. Az meg pláne nem böki az emberek szemét, hogy az energia a vállalkozások számára viszont drágább, és ezt a költségnövekedést érvényesítik is az áraikban. Amit végső soron a boldog pórnép fizet majd meg a megtakarított tíz százalékból. Jó esetben futja is rá.
De leginkább azért nem érdekli mindez az embereket, mert igenis nagy segítség az a pár ezer forint megtakarítás, sajnos komoly tétel ez sok család kasszájában.

És a végeredmény is egyértelmű: a Fidesz szárnyal, a rezsi tíz százalékkal kevesebb, az MSZP tíz százalék alatt. Nem jöhet más, mint sok-sok gátlástalan ígéret itt is, ott is. És ha nem lesz szerencsénk, a győztes még be is akarja majd tartani. Mert nem tanulunk saját sanyarú sorunkból. Sem politikusok, sem választók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön tányérból

Megint az fázott rá, akit a kényszer a leginkább hajtott. A legkisebb, a piramis alján álló. Tovább olvasom