Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Sok a farok

Megnyilvánulásai a pártként való működés komolytalan voltára utalnak.

A Fővárosi Törvényszék elutasította a Kétfarkú Kutya Párt nyilvántartásba vételi kérelmét. Indoklásában a bíróság egyebek között megállapította, hogy egy párt esetében meg kell lennie a név, a cél és a tevékenység összhangjának. Esetünkben ez nem állapítható meg, mert „a párt neve nem fejezi ki annak valós működését, tevékenységét, és ezáltal nem felel meg a névvalódiság követelményének".

Ellentétben a már működő pártokkal – teszem hozzá én. A logika szerint ugyanis a bejegyzett pártoknál ennek stimmelnie kell. Ilyen például a Fidesz – MPSZ, amely eredetileg ugyebár Fiatal Demokraták Szövetségeként indult. Hogy mást ne mondjak, a jelenlegi Országgyűlés első ülését a doyen, a fideszes Horváth János indította. Akkor még csak 89 éves volt.

A Magyar Szocialista Párt is rendben van tehát. Ahogy a Wikipédia írja, a szocialista ember elveti a magánérdek elsődlegességét, a kollektivizmus, a társadalmi egyenlőség, a szolidaritás híve. Az ne zavarjon senkit, hogy az MSZP soraiban ott tolong nem kevés milliárdos, akik nem igazán vetik el és meg a magánérdeket. Mondjuk mint egykori miniszterelnökeik, Medgyessy vagy Gyurcsány. S ha ezen a vonalon a parlamenten kívülre tekintünk, a szociáldemokratáknál mostanság túrta ki Schmuck Andor az elnöki posztról Kapolyi Lászlót. Tipikus szocdem típusok mindketten.

S hogy tényleg Lehet Más a Politika, azt a még mindig ifjúnak számító párt kezdő tagságának úgy a fele bizonygathatja csupán, mert – hasonlóan az összes eddigi politikai csoportosuláshoz – már átesett az első nagy belviszályon és az első osztódáson. Ennyit a névvalódiságról.
Vizsgálta a törvényszék a társaság tevékenységét, s annak komolyságát. Megállapította, hogy a Kétfarkú Kutya Párt „megnyilvánulásai a pártként való működés komolytalan voltára utalnak". Nevezetesen azért, mert olyanokat ígér, mint a világbéke bevezetése, az örök élet, az ingyensör és az ózonlyuk befoltozása. Ezek nevetséges képtelenségek, nem úgy, mint az egymillió új munkahely vagy a söralátétnyi adóbevallás. Ennyit pedig a komolyságról.

Szerintem tehát helye van a Kétfarkú Kutya Pártnak a magyar politikai palettán. Igaz, ők őszintén hantáznak. Valószínű, éppen ez a baj velük. S itt Rodolfo jut eszembe. Mert hogy is mondta? Figyeljék a kezemet, mert csalok!

Olvasóink írták

  • 1. dsj 2013. szeptember 24. 17:58
    „Némi demagógiával lehet mondani, hogy a KFKP-ben okos emberek hülyéskednek, a kormánypártokban meg hülye emberek okoskodnak. Ez persze messze túlzás, de nem véletlenül jutott eszembe, igaz-e?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egymásból élve

Azért az paradox helyzet, amikor az ágál a Szlovákiából érkezők ellen, aki nap mint nap Ausztriába… Tovább olvasom