Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Simon, szegény

Legyen egyéb rovat, ahol szerepelhet minden, vagyonnak látszó tárgy, amely feltűnően ideges viselkedésével felkeltheti az európai adóhatóságok figyelmét.

Simon Gábor volt MSZP-alelnök egy hosszú, álmatlan hétvége után újraszámolta a vagyonát, talált még hatmillió forint biztosítási megtakarítást, 800 ezer lakáskasszás pénzt, majdnem négymilliót a bankban. De mielőtt pezsgőt bonthatott volna, rájött, hogy 12 helyett 20 millióval tartozik egy magánszemélynek, ami kellemetlen, főleg, hogy még 240 ezer forint banki tartozása is összejött szombatról vasárnapra virradóra. Még jó, hogy újraszámolta az egyik lakása négyzetmétereit is, mert ott van ugye a pince meg a balkon, s nem is 120, hanem 128 négyzetméter az az ingatlan. Ez persze kukacoskodás, mert eleve csak a kutya használja, másrészt összességében 1,7 millió forinttal romlott a korábbi bevalláshoz képest Simon anyagi helyzete. Ilyen drága hétvégéje kevesünknek volt.

A 240 millió meg azért nem látható továbbra sem, mert nincs a képviselői vagyonbevallásban olyan rubrika, ahová be lehetne írni.
Igen és még egyszer is igen: a Simon-ügy olyan hiátusra hívta fel a figyelmet, amelyet végre orvosolni kell. Egy politikusi karrier már porba hullt emiatt, még egy vezéráldozatot nem engedhet meg magának a magyar politikai élet. Mert ne legyen kétségünk, hogy nem Simon az egyetlen rosszul számoló és rubrikát nem találó honatya a T. Házban. A következő ciklusban a képviselők elé kerülő, vagyonnyilatkozati brosúrában javaslom ezért, hogy szerepeljenek az alábbi (új) rovatok. Mindenekelőtt ugye:

1. Külföldi bankszámlán elhelyezett vagyon – akkor és csak akkor, ha arról az érintett képviselőn kívül legalább még egy személy tud, s az hajlamos a fecsegésre.
2. Lottónyeremény, amelyet a Szerencsejáték Zrt. javaslatára (és csak amiatt) mindeddig titokban tartott a képviselő.
3. Jó szándékú rokon, ismerős – névvel, személyi számmal –, aki kérés nélkül minden hónapban egy nagyobb összegű apanázzsal segíti a képviselőt és/vagy annak egyetemista korú gyermekét. Mindezt csak akkor, ha a gyerek nem éli fel a pénzt, s a tudásba fektetett összeg addig fial, amíg végül kikezdhető nagyságrendet ér el a politikus bankszámláján.
4. Legyen egyéb rovat, ahol szerepelhet minden vagyonnak látszó tárgy, amely feltűnően ideges viselkedésével felkeltheti az európai adóhatóságok figyelmét.
5. Végül hivatalos másolatot kéretik csatolni az érettségi bizonyítvány „matematika" és „szövegértés" vizsgaeredményéről. Ez utóbbit csak akkor hozhatja nyilvánosságra a mentelmi bizottság, ha ok-okozati összefüggést talál a soron következő politikus nyilvánvalóan jó szándékú szabályszegése és védekezése között.
Simon most leülhet. Egyes.
 
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékezetpolitika

A történelemnek ez a fekete fejezete alkalmas lehetne arra, hogy egységesen, összetartva mondjunk rá… Tovább olvasom