Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Probléma

Keresem a német nyugdíjasokat, akik méltatlankodnak amiatt, hogy a Magyarországról tömegével érkező szépkorúak kiszorítják őket a wellnesshotelekből.
Az unió jelenleg inkább a probléma forrása, és nem a megoldás, az ország azért nem tud kilábalni a problémáiból, mert „visszahúz minket az unió válsága" – értékelt napirend előtti felszólalásában a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlés őszi nyitónapján.

Persze, értem én, mire gondolhatott a kormányfő, mégis bujkál bennem a kisördög és némi demagógiával lázasan keresem az osztrák, a német, a francia, az angol vagy az olasz polgárok mindennapi életéről szóló tudósítások között a legapróbb válságtüneteket.

Keresek üres éttermeket ábrázoló fotókat mondjuk Párizsból, vagy az elmaradozó német turisták miatt kihalt thaiföldi tengerpartokról. Keresek angol orvosokról szóló tudósítást, akik Magyarországon remélnek boldogulást. Keresem azt a hírt, ami arról szól, hogy már magasabb az életszínvonal hazánkban, mint Ausztriában, és a magyar egészségügyi intézmények Burgenlandban kénytelenek ápolókat keresni, mert itthon már senki sem vállalja el ezt a nehéz hivatást. Keresem a német nyugdíjasokat, akik méltatlankodnak amiatt, hogy a Magyarországról tömegével érkező szépkorúak kiszorítják őket a négy-öt csillagos wellnesshotelekből. Lázasan keresem a válságtüneteket a régi uniós országok polgárainak mindennapjaiban, olyan tüneteket, amik azt jelezhetnék, hogy visszahúznak bennünket, mert itt már jobb, mert mi már mehetnénk tovább... Keresem, de nem találom.

Tegnap a legnegatívabb hír arról szólt Angliával kapcsolatban, hogy a britek 40 százaléka unja életvitelét, úgy érzi, mókuskerékben raboskodik. A szabadidejének eltöltéséről megkérdezett kétezer felnőtt háromnegyede érzi úgy, hogy mindig ugyanaz a heti „verkli".

Háromnegyedes azoknak a hányada, akik állandóan ugyanazokban a vendéglőkben étkeznek, ezeknek az éttermeknek a száma 2 és 5 között van. És a megkérdezettek fele szeretné, ha izgalmasabb lenne az élete.
Nem tudom, ha nálunk kérdeznék az embereket arról, hogy unják-e már az éttermeket, amelyekben rendszeresen étkeznek, mennyien válaszolnák azt, hogy az utóbbi hónapokban nem is voltak étteremben. Valószínűleg sokan.

Vagyis nagyon szívesen élnék itthon azon az uniós válságszínvonalon, ami most állítólag visszahúz bennünket.

Persze az is kérdés, hogy éppen milyen irányba megyünk, felfelé vagy talán lefelé tartunk. Mert ha esetleg az utóbbiról van szó, amúgy sem bánom, ha visszahúznak.

Olvasóink írták

 • 5. borsmenta 2012. szeptember 16. 08:41
  „Micsoda demagógia...

  Miért nem szerepelnek az írásban az éhező afrikai országok is? Már csak a minden oldalról való megvilágítás miatt.

  Az író nagyon jól tudja, hogy nem erről volt szó, mégis eljátszik egy gondolottal, aminek a kiindulópontja hibás.”
 • 4. Koko04 2012. szeptember 14. 10:40
  „Ez egy nagyon gyengére sikeredett írás. Teljesen megtévesztő, félrevezető. Hiába próbálja az író cinikusan elbagatelizálni, sajnos az unió válságban van. Sajnos, mert tagjai vagyunk mi is és a jelentős államadósságunk kezelése nem könnyű egy ingatag pénzpiaci környezetben. Természetesen nem mindegy az sem, hogy milyen államokat keverünk bele a témába és bár mindenhol vannak problémák, azért vannak különbségek bőven. Nem Németország, Anglia, Franciaország, Ausztria a jó példák a válsággal kapcsolatban, bár Párizs mellől is jöttek szép hírek, hogyan lehet kezelni a bevándorló romakérdést. Lehet itt éttermeket és hoteleket emlegetni, de a problémás országok Görögország, Spanyolország, kissé Olaszország és talán Portugália azért tudott mást produkálni a válsággal kapcsolatban. Vagy idáig már nem jutottak el, a rohamrendőrős, tüntetéses, összecsapásos, háborgásos hírek?”
 • 3. dsj 2012. szeptember 13. 19:40
  „Rettenetes, hogy egy ilyen ... politikus rendszeres össze-vissza hazudozásával, elmekórtani jelenségeivel zaklatja az embereket, s még jobb sorsra érdemes újságírókat is rábír arra, hogy idejüket pazarolják ostoba locsogásainak "elemzésére, értelmezésére".”
 • 2. szekelyse50 2012. szeptember 13. 17:57
  „Na ez itt a probléma kérem. Megoldható-e?? Talán a következő életünkben.”
 • 1. klaci. 2012. szeptember 13. 17:11
  „:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Déjá vu

Megkockáztatom, a megint tönk szélére kerülő hentesek már visszasírják a '70-es éveket. Tovább olvasom