Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Paprikás hangulatban

Általában is forrófejű vagyok, s ha valami nem tetszik, hamar bepörgök, nemegyszer kifejtem nem tetsző véleményem, bár jobb lenne, ha hallgatnék.

Ám ez az állapot nem tartós nálam, viszonylag gyorsan megnyugszom, s próbálom oldani a feszültséget, amit hirtelenségem okozott. Igyekszem valami hasznos elfoglaltsággal lekötni magam. Például a tűzhely elé állok, s megpróbálok valami különlegességet kotyvasztani. Néha több, máskor kevesebb sikerrel. Ha ez utóbbi jön be, semmi gond, majd legközelebb sikerül. Ilyenkor bekapcsolom a tévét és a kábelcsatornák közül kiválasztom kedvenc főzőműsoromat, ahol nálam szakavatottabbak kezelik a főzőkanalat.

Mindaddig nincs gond, amíg a fogások készítését nem szakítják meg reklámmal. Nem a hirdetésekkel van bajom. De azonnal paprikás lesz a hangulatom, amikor magyar nyelvű adón szlovák nyelven kínálják harsányan – a reklámok hangereje már egy másik jegyzetet kívánna meg – valamelyik illatszert, autót, esetleg a kutyatápot. Ilyenkor kedvenc műsor ide vagy oda, azonnal más csatornára kapcsolok.

Mindezt nem a magyar öntudatom teteti velem, bár nyugodtan ezt is írhatnám. A szlovák nyelv ellen sincs kifogásom, ha pozsonyi adót néznék, igaz, kukkot sem értenék belőle. De Magyarországon, magyar nyelven sugárzott adásban ne szlovák, német, angol, s lehetne sorolni, milyen nyelven szóljon az a reklám öt-hat percig. Arról nem beszélve, hogy forinttal, még ha oly gyenge is – bár mintha erősödne – más valutákhoz képest, fizetem a kábelszolgáltatást.

Tiszteljen meg a műsortulajdonos, még ha nem is magyar, hogy az én szobámba ne idegen nyelven tolakodjon be reklámjaival. Ennyire ne sajnálja le azokat, akik előfizetnek az ő szolgáltatására. Mert előfordulhat, hogy egyre többen lehagyják a paprikát a műsorétlapról.

Olvasóink írták

  • 1. macska48 2012. május 08. 10:34
    „Egyetértek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy-fordulat

Tovább olvasom