Kisalföld logö

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 5°C | 19°C Még több cikk.

Nekünk nyolc...

Az elmúlt hetek benzinárcsökkenéseihez képest homlokráncolásos módon mától úgymond kiugró mértékben, nyolc, illetve hét forinttal drágulnak az üzemanyagok. Hírek szerint esetünkben a kizárólagos ok az olajtermékek nemzetközi árának emelkedése, ugyanis a forint még erősödött is.

Laikusként el sem merjük képzelni, milyen arányú benzináremelésre lenne hát szükség, ha – megkönnyebbülésünkre – nem kezdődnének el a tárgyalások hazánk és az IMF között. Mint ismeretes, július 17-én tárgyalóasztalhoz ülhetnek a felek Budapesten, mert az Országgyűlés a nemzetközi szervezetek elvárásainak megfelelően módosította a jegybanktörvényt. Sőt, az Európai Bizottság a jegybanki függetlenség kérdésével kapcsolatban Magyarország ellen korábban indított kötelezettségszegési eljárást is megszünteti.

Olajozottan megy ez kérem, csak az üzemanyagár-emeléseket lehetne már elfelejteni. Ugyanis annyit már az agyunkba vertek a közgazdászok és a politikai elemzők, hogy az IMF-fel kapcsolatos jó híreink rendkívül kedvezően hatottak-hatnak kis forintunk stabilitására, erősödésére. Ugyanakkor a benzinár jó ideje – az elmúlt egy-két hetet leszámítva – mindenkinek az agyára – és legfőképpen – a zsebére megy. Hiszen az egyre drágábban mért üzemanyag az élet valamennyi területén érződik majd.

Azt is hallani, hogy az „üdülési szezon" szintén közrejátszik a mostani nyolcforintos árnövekedésben. Pedig az elmúlt hetek kánikuláiban is sokan kerekedtek fel nyaralni. Mégis, volt rá példa a közelmúltban, hogy csökkent az ár, ami már önmagában felüdülésként hathatott a kutakhoz beálló autósokra. Úgy tűnik, ennek vége.

Nekünk nyolc, hogy kik mivel magyarázzák a megint felfelé ívelő üzemanyagárakat. Most csak ezért drukkoljunk, hogy ne megint a benzinár, hanem az IMF-fel való tárgyalások sikere és a magyar gazdaság íveljen felfelé...

Olvasóink írták

  • 2. SiLa 2012. július 14. 20:43
    „Az osztrákoknál és a szlovákoknál is ugyan olyan arányban nőnek az üzemanyag árai, ott sem lehet egy euró/literért tankolni. Ők mire fogják az emelkedéseket? Nagyon működik a hisztéria keltés.”
  • 1. szekelyse50 2012. július 12. 17:13
    „Semmi baj ,már megszoktuk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dear Hugh Grant,

Tovább olvasom