Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Jó szelet, kapitány!

Pintér kétségkívül meglévő fanatizmusa elég lesz-e ahhoz, hogy a magyar válogatott az EB-selejtezőkön sikeres legyen?
Teljesült az itthoni szakemberek sűrűn hangoztatott álma: a magyar labdarúgó-válogatott élére magyar edző került: az MLSZ tegnap Pintér Attilát nevezte ki kapitánynak. A szövetség elnöke szerint amikor hazai jelölt mellett döntöttek, gyorsan eljutottak a győri vezetőedző személyéhez és valószínű, a vele való megegyezés sem vett sok időt igénybe.

A döntés mindenesetre óriási meglepetés volt, hiszen az MLSZ hónapokon át azt hangoztatta, hogy neves külföldi edzők között válogat a válogatott kispadjára. Frigy azonban ezek szerint nem köttetett, ennek nyilván anyagi és szakmai okai is lehettek.

A magyar labdarúgás erőit kevésbé, illetve erőtlenségeit talán nagyon is jól ismerő mesterek többsége valószínű, nem látta reális lehetőségét annak, hogy a magyar csapat sikerrel vívja meg a soron következő Európa-bajnoki selejtezőket és kijusson a kontinensviadalra. Velük ellentétben Pintér Attila úgy véli: „A magyar labdarúgásban rendelkezünk olyan játékosokkal, hogy ezt meg tudjuk valósítani." De többségükben ő is azokra épít majd – másokra nem is nagyon tudna –, akik Egervári Sándor csapatában is szerepet kaptak. A bennük rejlő tudás pedig – láthatjuk hétről hétre –, hogy mennyit ér a nemzetközi piacon. Kérdés, hogy Pintér kétségkívül meglévő fanatizmusa, a szakember által elképzelt taktika, néhány bevetett új arc mennyi pluszt tud adni a válogatottnak. Eleget-e ahhoz, hogy az EB-selejtezőkön sikeres legyen?

Győrnek és az ETO-nak dicsőség, hogy újra szövetségi kapitányt adott a magyar labdarúgásnak. Pintér Attila eredményes edzőként távozik a klubtól, hiszen nyert bajnokságot és Szuperkupát, bajnoki bronzokat, Magyar Kupa-ezüstöt, ráadásul a jelenlegi kiírásban is minden fronton áll még a zászló. A korábbi Európa Liga-menetelés előtt is kalapot lehet emelni. Ugyanakkor azt sem szabad elhallgatni, hogy a „Pinyő" által képviselt játékstílust a győriek nagy részével nem sikerült elfogadtatni még az eredményesség ellenére sem, és sok ETO-szurkoló Pintér nyíltan vállalt fradizmusát sem tudta megbocsátani.

Az ETO-nál januártól mindenképpen új szelek fújtak volna, hiszen dr. Ökrös András ügyvezetővé kinevezése után Szasa Sztevanovic és Tokody Tibor vezetővé avanzsálása, Vincze Ottó menedzsmentbe emelése ezt sejteti. Ebbe kapcsolódik be az új vezetőedző személye, aki nehéz és egyben könnyű örökséget vesz majd át a jövőre 110 éves klubnál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kapitány rezsója

Szerintem egyértelmű: az új kapitány – egy nem túl szerencsétlen sorsolással – sikerre… Tovább olvasom