Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Hívjon jövőre

Ismerek jó néhányat, de jó szívvel egyet sem ajánlok.
 
Aki egy kicsit is ügyes, az maga is vállalkozik. Aki pénzt akar keresni és jó szakmunkás, de fél a vállalkozástól, az kiment Nyugatra. A maradékból válogathatunk, akik nem a legjobb szakemberek – így nyilatkozott egy mester a JóSzaki.hu felmérésében, amiben a szakember-közvetítő vállalkozás arra kereste a választ, miért iszonyatosan nehezen és hosszú határidővel találunk (ha találunk) csak szakembert egy-egy otthoni munkához. Valószínűleg tapasztalták már, hogy csöpögő csaphoz vonakodva jön ki (ha kijön) vízszerelő, egy kis fugázáshoz a burkoló, melléképület falazásához kőműves. 

Mindannyian tele vannak megrendelésekkel, ha egyáltalán itthon dolgoznak. Rosszabb esetben így marad a könyörgés, a telefonálgatás, majd ismét a rimánkodás, garanciális javításnál pedig a kérés, majd végső esetben a reménytelen fenyegetés – ha egyáltalán a kivitelező még elérhető, s nem Salzburgban dolgozik egy ingatlanfejlesztésen. 

Külső tágulási tartályt kellene ide felszerelni – mondta a gázkonvektor-tisztításra kihívott „szaki", s már hívtuk is volna Józsit, a csőszerelőt (őt is a „szaki" ajánlotta korábban), amikor szólt, ne tárcsázzunk: Józsi nyugdíjba ment. Akkor kit ajánl helyette? – kérdeztük. „Ajánlani? Senkit. Ismerek jó néhányat, de jó szívvel egyet sem ajánlok" – jött a válasz. Marad hát a fejvakarás, hogy a tél beállta előtt honnan szerzünk csőszerelőt. Meg marad – amilyen területen csak lehet – a csináld magad, vagy hívd el egy jártasabb barátodat kezdetű otthoni sufnituning – váltakozó sikerrel. Tényleg, ismer valaki egy ráérő villanytűzhely-szerelőt?
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adathalászok

Rabul ejthet a virtuális világ és közszemlére tehet pőrén, kitörölhetetlenül. Tovább olvasom