Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Harmadik félidő

A szurkolók rigmust is faragtak neki: Béla, Béla, Béluska, úgy lő, mint a géppuska.
Sokkolta a magyar futballtársadalmat  csütörtökön a hír: hatvanévesen váratlanul elhunyt Várady Béla. Így y-nal. Játékos korában ugyan csak i-vel írták, mert a szocializmus idején az eszme barátai nem szerették a név végi y-t....

Pedig nemcsak az y-t érdemelte volna meg, hanem sokszor azt is, hogy csupa nagybetűvel írják a VÁRADYT, hiszen a Vasas és a válogatott ballábas bombázóját klubszeretet nélkül szerette szinte mindenki.
Mert akkora gólokat tudott lőni, mint itthon kevesen. És nem is keveset. A Vasas szurkolói rigmust is faragtak neki: „Béla, Béla, Béluska, úgy lő, mint a géppuska."

Európa ezüstcipőse is volt 1977-ben, vagyis abban a bajnoki évben a második legtöbb találatot szerezte a kontinens élvonalbeli bajnokságaiban.

A hetvenes évek elején a sajtót bejárta a hír, hogy egy szép nyári napon Várady a Balatonba vezényelte a cigányzenekart, és úgy húzták neki a nótákat. Néhány évvel később aztán kiderült, hogy nem is Várady, hanem Hajdu Lajos és Tiber László volt a két vitéz, de valahogy Váradynak is jól állt ez a bohém történet. Mert Béla nemcsak a futballt, az életet is szerette.

A müncheni olimpiai döntőben még nem volt húszéves, ő szerezte a magyar csapat gólját – ami „csak" ezüstérmet ért –, az 1978-as világbajnokságra vezető úton viszont hiába játszott főszerepet, a vb előtt megsérült, ott így nem léphetett pályára.

Egykori válogatottbeli társai közül már fiatalon elhunyt Török Péter és Kocsis István (ő Csornán nyugszik). Az Újpest hajdani kiválósága, a 92-szeres válogatott Fazekas László erre mondta csütörtökön: megkezdődött a harmadik félidő, és ebben ők már nem nyerhetnek.

Sajnos senki sem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sasszem

Lehet, hogy a kamerák önmaguk homályosítják el a felvételen szereplők arcát? Tovább olvasom