Kisalföld logö

2017. 01. 25. szerda - Pál -8°C | -1°C Még több cikk.

Elsöprő többség

Tavaly nem kevesebb mint 9 gyanúsítottat vettek őrizetbe a megyénkben gyilkosság miatt, és rossz hírem van: egyikük sem cigány származású.
Egyetért azzal, hogy a színesfémmel kapcsolatos bűncselekmények elkövetőinek hozzátartozói különadót fizessenek az államnak? És azzal, hogy ne kaphassanak közgyógyigazolványt? Akkor javaslok egymilliárdos költségű népszavazást, mert – idézem – „ezt a társadalom olyan elsöprő többsége támogatja, mely egy sikeres népszavazáshoz is elegendő".

Az álszentség zavar a legjobban az OVB-nek benyújtott népszavazási kezdeményezés tálalásában. Mert itt természetesen megint szó sincsen rasszizmusról, s aki ilyesmit lát bele a Jobbik javaslatába, az hazudik. Lásd: „Ha gyilkolsz, ha erőszakoskodsz, akkor az egész pereputtynak ugrott a segély, apukám, ha cigány vagy, ha magyar" – mondta Vona Gábor. Tiszta beszéd, biztosan nem zavarja meg a fejeket, hogy január 3-án „cigánybűnözés-ellenes" tüntetést szervezett a párt, január 31-én a cigány tanítványokat leprimitívező, testi fenyítést alkalmazó tanár mellett állt ki a radikális erő, Miskolcon pedig épp a világsátor felépítése ellen gyűjt híveket. A három időpont között azonban nyilvánvalóan nem a cigányokra gondolt, hanem bárkire, na meg a bárki pereputtyára. Ez esetben azonban a hűséges Kurucinfó is hazudik, hiszen azonnal szétkürtölte, hogy a „cigányok megfékezéséért" gyűjt a Jobbik.

Holott a pártnak még akár igaza is lehetne, mert bármit is sulykolnak a „barikádon" állók, az élet elleni bűncselekmények elkövetői túlnyomórészt nem cigányok, ezt magam látom az ítélőtáblán. Néhány éve valaki elkezdte ennek az ellenkezőjét bizonygatni, s a dolog jó táptalajra talált ott, ahol egyébként is feszült a viszony a kisebbséggel.

Jött Olaszliszka 2006-ban, a Cozma-gyilkosság 2009 februárjában, köztük számos kisebb hírverést kapott eset, s a radikális és szélsőjobboldali hírforrások jó ideje alapvetésként állítják be, hogy az élet elleni bűncselekmények elkövetőinek nagy része cigány. És meg sem próbálják ezt a tételt alátámasztani, mert azért azt a módszert ugye nem nevezhetjük statisztikai bizonyosságúnak, hogy amint történik egy eset, amelynek elkövetője vélhetően cigány származású, akkor beállítjuk a bizonyítékok sorába. Most ez történik, dacára annak, hogy eközben évente átlagosan 200 befejezett emberölést követnek el Magyarországon és még soha senki nem vette a fáradságot, hogy átbogarássza őket, elméletét igazolandó.

Ez valahogy úgy működik, hogy például tavaly nem kevesebb mint 9 gyanúsítottat vettek őrizetbe a megyénkben gyilkosság miatt, és rossz hírem van: egyikük sem cigány származású. Viszont ettől még biztosra vehetjük, hogy ha holnap roma öl meg valakit, akár itt, akár Érden, akár a Viharsarokban, a Kurucinfón tízezrek fogják olvasni az elkövetőről az unalomig ismert szófordulatot: ˝természetesen cigány".

Ez egy rettentően veszedelmes propaganda, s aki politikai tőkét kovácsol belőle, annak nincs jogalapja arról papolni, mint Vona Gábornak, hogy „a cigányság és a magyarság együttélése válságban van". Ami persze ettől még igaz, de mennyire. Most például burkoltan cigányellenes népszavazást kezdeményezett egy parlamenti párt és nem kockáztat vele, hiszen soha nem derül majd ki, hogy vajon valóban a kisebbséget sújtaná-e egy ilyen szabályozás. De ettől még ugyanúgy bekerül a köztudatba egy újabb gyűlölködő üzenet, ami a tényekre nem kíváncsi, a szelepek kinyílnak, a választók elégedettek, megoldást pedig ez az erő sem kínál.
Mert a választóinak is elég, ha szankcióval sújtják – természetesen a cigányt.

Olvasóink írták

 • 4. Patriot 2013. február 08. 10:06
  „Nehéz lehet megírni egy ilyen jegyzetet annak tudatában ami a vidék Magyarországán történik.
  " öregezés "
  Egy újabb kifejezést kell megtanulnunk ami az idős, egyedülálló emberek kifosztását és lemészárlását jelenti.
  Felfoghatatlan dolgokat követnek el mindenféle gátlás nélkül, akkor a válaszlépéseknek is méltónak kell lennie. Jobbik kezdeményezése kiváló ötletnek bizonyult, pártállás nélküli sikerre számíthat.”
 • 3. szekelyse50 2013. február 06. 19:26
  „Mire jók ezek a cigány kirohanások,hát már be kéne fejezni.”
 • 2. öröksoproni 2013. február 06. 09:32
  „A probléma az, hogy az emberek nagy része lusta gondolkodni. Érvek, ellenérvek ütköztetése, valamilyen társadalmat, azaz mindannyiunkat érdeklő problémán való alapos gondolkodás hiányzik. A 60-70-es években a gondoskodó állam elhitette, nem kell mindenen agyalni, elégedjünk meg a laza szocializmussal, minden más az állam dolga. Aztán a váltás idején, a 90-es évektől egész egyszerűen ellenségként kezelik egymást az emberek. Aki jómódú lett, az gyanús is, valljuk meg, nem minden alap nélkül. Kettészakadt a társadalom és csak az egymás elleni irigység hajtotta az embereket. A gondolkodás, józanság ekkor sem volt érték: a látszat vitt mindent. És most, amikor kipukkadnak a lufik és a kettészakítottság még nagyobb, előlép újra állam bácsi, mert a birkák megint várják a vezetést, éljeneznek, mert rezsicsökkentés van, de ami a legszörnyűbb, hogy józanság, ismeret és gondolkodás híján bármilyen szélsőséges ideológiára vevők, csak nekik maguknak ne kelljen tenni bármit is. A problémákkal foglalkozzanak mások.”
 • 1. Nyepet 2013. február 06. 07:26
  „A mai társadalmak legnagyobb betegsége a liberalizmus. E rendkívül káros eszme szárnyai alatt paraziták keserítik meg a többség éltetét.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Foglalkoztat

Szinte mindent lehet objektíven minősíteni. Egészen meghökkentő esetekben is. Tovább olvasom