Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Babaház

…a német baba sípszóval jelezné, ha szájába tömte a fiókból kicsent gyűrűt, az olasz baba levetné magát a pelenkázóasztalról, az orosz pedig lepisilné a díványt.
Képzeljenek el egy olyan világot, amiben a két-három éves kislányok megszoptathatják játék babáikat. Erre alkalmas köténykéjükön virágok jelzik a mellbimbót, s a baba nyelő hangokat ad, ha „mellre" tették.

Akinek ez tetszik, annak jó hírrel szolgálok: ilyen világban élünk, bár a spanyol gyártó által piacra dobott babát borzongva fogadják a brit szülők a Daily Mail híre szerint. Aki viszont kedvét leli a bizarr újdonságban, az mélyen a zsebébe is nyúlhat, mert a baba 60 fontért, azaz mintegy 21 ezer forintért cserébe hajlandó akár büfizni is.

Nagy Bandó András már 2001-ben, a lapcsoportunk által kiadott Új Generáció című egyetemi lapban továbbhaladt gondolatban az akkor gyártott szülő babával megkezdett úton: ha az életre nevelünk, akkor gyártsunk hajléktalan babát is, „fölé helyezhető Déli pályaudvarral". Aki pedig viszolyog ettől, válaszul azonnal megkapja, hogy a szülés, a szoptatás szent dolog, ennélfogva a szoptatós és a szülő baba is szent dolgot művel, amikor ütemes nyelő hangokat ad és sír, ha nem kap cicit.
Azt hiszem, ezt az új marhaságot is a célkorosztály fogja megbuktatni, nem a felnőtt társadalom. Mert nem véletlen, hogy a gyerekek nem öltöttek virágos kötényt az elmúlt évezredekben és nem játszottak ilyesmit képzeletben a csuhébabáikkal. Inkább öltöztették, fésülték, vagy-
is kizárólag azt csinálták vele, ami érdekel egy kislányt.

Úgy látszik, mégsem ért véget a „tamagoccsikorszak", mindenáron be akarják bizonyítani a gyerekeknek, hogy a baba okosabb és ügyesebb náluk. Akkor viszont a lehetőségek még nem merültek ki, javaslom, hogy a jövőre piacra dobott babának jöjjön a foga, amit egyre erősödő sírással és hasmenéssel jelezzen, éjszaka pedig óránként ébressze fel gazdáját. Létezhetnének különböző változatok is: a német baba sípszóval jelezné, ha szájába tömte a fiókból kicsent gyűrűt, az olasz baba levetné magát a pelenkázóasztalról, az orosz pedig lepisilné a díványt. De ha életre nevelünk, nem kell megállni a pepecselés szintjén, a baba vacogással vagy sírással adhatná tudtunkra, ha elfogy a tüzelő, s a babaházban lekapcsolódhatna a lámpa, amíg új zsetont nem dobunk a perselybe.

Ha pedig azt látjuk, hogy a gyermek már mindent tud az életről, megkérdezzük, hogy akar-e kistestvért. „Még egy ilyet, mint ez?" – mutat a babára és a fejét rázza. Vagy a látottak szerint ő is pittyen kettőt, ütemes, síró hangot ad és bepisil, amiből tudjuk, hogy kemény menet lesz. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Made in USA

Tovább olvasom