Kisalföld logö

2016. 10. 24. hétfő - Salamon 9°C | 18°C

HAVAZÁS - Újabb 2-3 centi havat kaptunk - videók, fotók!

A főutak vizesek, nedvesek, a mellékutak Csorna, Győr és Fertőszentmiklós közelében latyakosak, hókásásak, Szombathely környékén havasak.


Küldjön fotót, videót a havazásról ide: tudosito@kisalfold.hu

Ha hóembert építenek, arról is újra várjuk a fotókat!


Kedd - Újra havazás!
 


15.25 - Havazás Győrben - ilyen a helyzet autóval


Videó: Cseh Róbert


15.08 - Havazásban a 83-as főúton

Videó: Cseh Róbert
14.10 - A péri reptéren így takarították a pályát a hétvégi havazáskor, elképzelhető, hogy ez most is aktuális:

Videó: Időkép


13.51 - Győrben most nem esik, olvad a hó és jó az idő.

Mutatunk is szép képeket Győrből, még a reggeli órákból:

Havazás Győrben, napfelkelte után.

13.02 - Az Útinform jelentése:

A Dunántúl nyugati területén váltakozó intenzítással havazik. Szintén esik vagy szállingózik a hó, Balassagyarmat térségében, valamint a Tiszántúl nagy részén. Makó, Békéscsaba és Berettyóújfalu közelében szemerkél az eső. A főutak vizesek, nedvesek, a mellékutak Csorna, Győr és Fertőszentmiklós közelében latyakosak, hókásásak, Szombathely környékén havasak. A szórást folyamatosan végzik a munkagépek, fennakadást nem jeleztek a közlekedésben. Az ország többi területén az autópályák, a fő és alsóbbrendű utak vizesek, nedvesek, sokfelé már szárazak.

A látási viszonyok többnyire kielégítőek, elszórtan párás a levegő.

12.00 - Kollégánk útja a győri szerkesztőségbe Gyarmat felől a 83-as főúton vezetett, azt mondja, jó lesz figyelni, mert egyre csúszósabb a helyzet, és egyre erősödik a havazás is.

11.48 - Sopronban már elállt a hóesés, azonban a Rábaközben és attól keletre továbbra is havazik, néha intenzív szakaszokkal. A következő órákban mindenhol eláll a hó. Nagy bizonytalanság mellett csütörtök estétől szombat reggelig a Kisalföldön akár kiadós havazás is lehet - írja Facebook-oldalán a sopronmet.hu.

11.40Síkosságmentesítés Győrben

Az éjszakai lefagyások kezelését követően a Győr-Szol Zrt. készenlétben lévő állománya a havazás kezdetekor, kedden délelőtt kilenc órakor megkezdte a hidak, a felüljárók, a tömegközlekedési útvonalak, a buszmegállók, a közterületi járdák és a kerékpárutak síkosság mentesítését. A munka addig tart, amíg az időjárási viszonyok indokolttá teszik.

10.50 - Az Útinform jelentése

A főutak vizesek, Fertőszentmiklós és Mosonmagyaróvár közelében havasak, latyakosak. A mellékutak havasak, a letaposott hótól síkosak. Az ország más területén az autópályák, a fő és mellékutak vizesek, nedvesek, helyenként felszáradóban vannak, Pápa térségében az alsóbbrendű utak hóbordásak, csúszósak.

A látási viszonyok többnyire kielégítőek, ködfoltokra lehet számítani Szentendre, Tiszafüred, Edelény és Szikszó térségében. A látótávolság 100 és 300 m között változik. Az autópályák közül az M3-as gödöllői és hajdúnánási szakaszáról jeleztek ködfoltokat.

10.13 - Az Országos Meteorológiai Szolgálat percekkel ezelőtt frissítette előrejelzését. Eszerint ma az Északi-középhegység völgyeiben és az Alföld északi részén több helyen is, máshol foltokban fordul elő sűrű, zúzmarás köd. Az említett északi tájakon csak lassan javulhatnak a látási viszonyok. Éjjel a szélvédett, kevésbé felhős tájakon ismét köd képződhet, amely helyenként szerda napközben csak lassan ritkul.

Ma késő estig az ország nyugati, északnyugati felén többfelé várható kisebb havazás (becsült friss hó: lepel - 2, 3 cm, néhol esetleg több mint 3 cm), emellett nyugaton havas eső, eső is lehet. A keleti országrészben is előfordulhat jelentéktelen hószállingózás, gyenge havazás, sőt havas eső, eső sem kizárt.

9.15 - Győrben intenzíven havazik.

Galéria kép


Havazik Győrben - 01.27.


08.10 - Az előrejelzés szerint nyugaton a nap második felében havaseső, eső is eshet. A Kisalföld és az Alpokalja keleti részén, illetve a Dunántúli-középhegység térségében 2-3 cm körüli hóréteg kialakulása várható. A Dunántúl délebbi részein, illetve a Duna vonalában inkább csak lepelnyi hó valószínű. Estétől gyengülőben lesz a csapadék, leginkább még a Dél-Dunántúlon várható éjfélig kisebb mennyiségű hó.

A reggeli mérések szerint Feketeerdőn 5, Győrsövényházon 7, Győrszemerén 17, Győrben 14, Péren 12, Kisigmándon 10, Bábolnán 14, Kisbéren és Csatkán 23–23, Bakonykoppányban 38, Bakonybélben 35 centiméteres hóvastagságot mértek kedden reggel.

Hétfő este írtuk:

Kedden a hajnali óráktól többfelé várható kisebb havazás, a térségünk nyugati felén az alacsonyabban fekvő helyeken havas eső, esetleg kisebb körzetekben ónos eső - írta a sopronmet.hu.


A lehulló friss hó mennyisége, lepel és 3 cm között alakul, de a Kisalföld keleti felén, azon belül is a dombos területeken az 5 cm-t is elérheti a friss hóréteg. Napközben aztán lassan megszűnik a csapadék, délután már egy-egy futó hózápor alakulhat csak ki, és rövid időszakokra a Nap is kisüt. A szél eleinte délnyugati, déli lesz, majd északnyugatira fordul és néha megélénkül.

A hőmérséklet a hajnali 0, -2 fokról nappal 2, 4 fokig emelkedik, estére 1, 2 fokig csökken.

Szerdán változóan felhős idő lesz, csapadék nem hullik, az északnyugati szél napközben élénk lesz.

Csütörtökön aztán újra beborul az ég és havas eső, havazás kezdődik. A lehulló hó mennyisége még nagyon bizonytalan, de a mostani számítások szerint a jelentősebb hómennyiség esélye is fennt áll.

Pénteken borult idő lesz további kisebb havazással.

Szombaton és vasárnap változóan felhős, téli idő lesz. Csapadék már nem várható, de a hőmérséklet napközben is csak fagypont köré emelkedik.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

HAVAZÁS - Kedden jön az utánpótlás - fotók, videó

Az autópályák, a fő- és mellékutak burkolata a jó időnek köszönhetően jellemzően szárazak, vagy… Tovább olvasom