Kisalföld logö

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 9°C | 16°C Még több cikk.

Győrben is leszakadt az ég - Heves zivatar, jég, felhőszakadás vet véget a hőségnek szerdán - videó, fotók

Sopronban szerda fél 3-kor 24,2 fokot mértek, miközben délben még 32 fok volt! Kőszegen jégeső, Bakonyban zivatarok. Sok-sok fotó!

21.26 - Naplemente a viharban Sopronból 


Fotók: Tudósító

21.13 - Nézzük, milyen időjárásban lesz várhatóan részünk vasárnapig


Csütörtökön a változóan felhős időben még délen és keleten lehet egy-egy zápor, keletebbre akár zivatar is, közben északnyugat felől szakadozni fog a felhőzet. Az élénk, erős északnyugati szélben 24-30°C-ot mérhetünk.

Pénteken újra a naposabb idő lesz a jellemző, azonban az északnyugati szelet élénk, olykor erős lökések kísérhetik. Csapadék már sehol sem lesz, napközben 23-29 fok várható.

Szombaton többnyire napos idő várható, vasárnap eleinte szintén a napsütésé lesz a főszerep, később viszont északnyugat felől megnövekedhet a felhőzet és helyenként zápor, zivatar is lehet. 30 fok körüli maximumokra van kilátás.

20.49 - "Hatalmas felhőszakadásban autóztunk a Fertőhomok-Hidegség-Fertőboz-Nagycenk útszakaszon" - írta Olvasónk 


Videó: Láng TV (Tudósító)


18.44 - Így zuhogott az eső Sopronban este negyed hétkor


Videó: Adorján Attila (Tudósító)


18.29 - A hatalmas erejű mihályi viharról ide kattintva tekinthetnek meg gifes animációt!

17.59 - Lecsapott a vihar Mihályira: heves szupercellák söpörtek végig a térségen - bővebb információkért, fotókért ide kattintson!


Szupercellák Mihályi felett - fotó: Pintér András (Sopronmet.hu)
Szupercellák Mihályi felett - fotó: Pintér András (Sopronmet.hu)17.10 - Vihar előtt Abda fölött az ég

Fotók: Tudósító

17.02 - A győri panelokat is jól megöntőzték a viharfelhők


A forró panelokat eső hűtötte le Győrben - képek: Tudósító

16.55 - Kajárpécre is megérkezett az esős `jó idő´!


Kajárpécre is megérkezett az esős `jó idő´! Fotók: Tudósító

16.32 - Felhőszakadás Győrben

Fotók: Bertleff András

16.18 - Így érkezett meg a vihar Veszprém fölé


Videó: Hajner Gyula (Tudósító)


15.48 - Győrben szakad az eső, de még hogy!

15.44 - Győr, Ipari park - közeleg a vihar.

Fotó: Máté Gyöngyi
Fotó: Máté Gyöngyi

15.16 - Esős kép Sopronból - Extra nagy vihar nem volt, mindössze egy hűsítő zápor, DE! mindjárt jön a folytatás.


Sopron felett az ég. Fotó: Taschner Anikó
Sopron felett az ég. Fotó: Taschner Anikó


15.11 - Zápor Hegykőn

Fotó: olvasó
Fotó: olvasó


14.57 - Délnyugat felől zivatarok érik el térségünket. Az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs (2) riasztást adott ki a Soproni, Kőszegi, Szombathelyi, Sárvári és Celldömölki járásokra. Heves zivatar és felhőszakadás is előfordulhat. Az elmúlt percekben Kőszegről már jégesőt jelentettek és a Bakonyban is heves zivatarok pattantak ki.

A hőmérséklet estére jelentősen csökken, a hőség véget ér.

Jelenleg, 14:30-kor Sopronban 24,2 fokot mérünk, miközben délben még 32 fok volt! Az elmúlt órákban Ausztriában már többfelé volt 20-40 mm csapadék, sőt a stájerországi Fischbachban 63 mm-t mértek - tájékoztatta a kisalfold.hu-t Kiss Márton, a Soproni Meteorológiai Állomás vezetője.

Észlelt adatok+radarkép 14:40-kor
Hőmérsékletek 14.40-kor
Hőmérsékleti adatok 14.40-kor


14.55 - Pannonhalma felett is gyülekeznek a felhők.

Már gyülekeznek a viharfelhők Pannonhalma felett is! (07.08.)


14.46 - Mosonmagyaróvár is készülhet:

Fotó: Kovácsné Rigó Krisztina
Fotó: Kovácsné Rigó Krisztina


14.34 - Kapuváron és Ravazdon is kezdődik valami.

14.29 - Győrben is vihar előtti csend van.

Ha elkapta a zivatar, udvarára szakadt a jégeső, várjuk a fotókat, videókat, beszámolókat ide: tudosito@kisalfold.hu

13.52 - Kezdőődik! Sopron felett már beborult, jönnek a sötét felhők.

Fotó: Olvasó
Fotó: Olvasó

Fotó: Csomósné Pfandler‎ Hajnalka
Fotó: Csomósné Pfandler‎ Hajnalka11.20 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére 2015.07.09. csütörtök éjfélig


Forrás: met.hu
Forrás: met.huHIDEGFRONT:

Szerda napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép be az országba, amely estére eléri a Tiszántúlt és késő estére elhagyja keleti határainkat.

A déli, kora délutáni órákban már a frontot megelőzően az ország középső térségében kialakulhat 1-1 heves zivatar. Délutántól a front előtt és a fronton zivatarok alakulnak ki. Heves zivatarokra is számítani kell, amelyeket károkozó szélroham (90, 100 km/h-ás), nagyméretű jég (2-3 cm körüli jégátmérővel) kísérhet. Helyenként felhőszakadás is lehet (20-40 mm esővel).

Heves zivatar kialakulása a Dél-Dunántúlon lehetséges leginkább, de a zivatarok mozgása miatt a Dunától keletre eső területeket is érinthetik megnövekedett bizonytalanság mellett.

A délutáni óráktól késő estig a front mentén károkozó szél (maximális lökések általában 80-90 km/h, néhol akár 100 km/h fölött is, de a Balatonnál akár 110-120 km/h) is létrejön (nagy, egybefüggő területet érintve). Kialakulására nagyobb esély a Dél-Dunántúlon és a Dunától keletre van.

A front mögött a késő esti órákban az északnyugati országrészben még kialalkulhatnak zivatarok, de ezekhez heves kísérőjelenség már nem társul.

HŐSÉG:

Ma a Dunántúl északnyugati felén 24-26, másutt még 26-31 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű. Szerda estére, késő estére a délkeleti tájakra is megérkezik a hidegfront, amely ott is véget vet a hőségnek.


06.50 - Figyelmeztető előrejelzés Magyarország területére szerda éjfélig

HIDEGFRONT:

Ma napközben északnyugat felől délkelet felé helyeződve erős hidegfront lép be az országba, amely estére eléri a Tiszántúlt és késő estére elhagyja keleti határainkat.

A front előtt, illetve a fronton zivatarok alakulnak ki. Elszórtan heves zivatarra is számítani kell, amelyet károkozó szélroham (> 90 km/h), nagyméretű jég (jégátmérő > 2-3 cm) kísérhet. Helyenként felhőszakadás is lehet (> 20-40 mm).

Heves zivatarra a délelőtti óráktól a Dunántúlon, annak is főként az északnyugati felében, majd a kora délutáni óráktól egyre inkább a középső országrészben, illetve a Dunától keletre alakulhat ki, főként az ország északi és este a keleti felében. Nagyobb területen tevékenykedő heves zivatarrendszer az ország keleti felében a valószínűbb az esti órákban.

Heves zivatar miatt narancssárga riasztás a Dunántúlon. Forrás: met.hu
Heves zivatar miatt narancssárga riasztás a Dunántúlon. Forrás: met.hu

A ma déli óráktól késő estig a front környezetében időszakosan károkozó szél (> 90 km/h) is létrejöhet, amely adott időszakban nagyobb területet érinthet. Kialakulására nagyobb esély a Dunántúl keleti és déli felén, valamint a Dunától keletre eső tájakon van.

HŐSÉG:

Ma a Dunántúl északnyugati felén 24-26, másutt még 26-31 fok közötti átlaghőmérséklet valószínű. Szerda estére, késő estére a délkeleti tájakra is megérkezik a hidegfront, amely ott is véget vet a hőségnek.

Ha elkapta a zivatar, udvarára szakadt a jégeső, várjuk a fotókat, videókat, beszámolókat ide: tudosito@kisalfold.hu

Kedd

15.50 -  TETŐZŐ HŐSÉG:

A napi középhőmérséklet kedden jellemzően 26, 30 fok között alakul. Szerdán a Dunántúl északnyugati felén 24-26, másutt még 26-31 fok közötti középhőmérséklet valószínű. Szerda estére, késő estére a délkeleti tájakra is megérkezik a hidegfront, amely ott is véget vet a hőségnek.

10.12 - Az OMSZ előrejelzése arra figyelmeztet, közepes bekövetkezési kockázat mellett heves zivatar alakulhat ki, károkozó szél vagy nagy méretű jég kíséretében szerdán, Győr-Moson-Sopron megyében is. Kisebb az esélye, de felhőszakadás is várható, akkor intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 mm-t meghaladó csapadék hullhat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán is megdőlt az országos melegrekord!

Mostanáig ezen a napon Baján volt a legmelegebb 1957-ben. Akkor 39,1 Celsius-fokig emelkedett a hőmérséklet. Most ennél is melegebb volt Budakalászon, ahol 39,3 fokig melegedett a levegő. Tovább olvasom