Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Világnapi folyótisztítás

Egymillió forint értékű önkéntes munkát elvégezve tisztították meg a hulladéktól a sportbúvárok a Rába győr-belvárosi szakaszát a víz világnapja alkalmából.
Búvárakció: Főleg a folyó strand melletti részén gyűjtöttek össze üveg-, műanyag- és fémhulladékokat.
Ahol tavaly nyáron XVII. és XVIII. századi téglákat, cserepeket kerestek, várfalmaradványokat térképeztek fel az Örökségvédelmi Hivatal szakembereit segítve, ott szombaton szemétgyűjtést végeztek a Győri Búvár Sportegyesület tagjai. Március 22., azaz a víz világnapja alkalmából szerveztek folyótisztító akciót a Rába belvárosi szakaszán.

Hatan merültek le a mederbe a kettős híd lábánál és a Radó-sziget mellett haladtak a torkolat felé, ahol a folyó egyesül a Mosoni-Dunával. Társaik a parton követték őket, ott szedték össze a hulladékokat, az elhagyott cigarettacsikkeket. Az arra járók közül többen munkanélkülieknek nézték őket, de ők nem közmunkát végeztek. Azért vállalták ezt a feladatot önkéntesen, hogy a hobbijukból adódó speciális módon járuljanak hozzá a város környezetvédelméhez.

Csókás Péter vállalkozó. Szerinte sokan tesznek azért, hogy a megyeszékhely megőrizze természeti értékeit, mindenki a saját ereje, képessége alapján. Úgy véli, a búvárok víz alatti akcióikkal járulhatnak hozzá ehhez a törekvéshez és ez nem esik nehezükre, hiszen amúgy is a vízszeretet jellemzi őket.

– Főleg a strand melletti részen gyűlt össze sok üveg-, műanyag- és fémhulladék, sörösdoboz, de vaskarókat is összeszedtünk. Épp árad a folyó, ezért olyan volt a vízben, mintha lekapcsolták volna a villanyt, hosszabb időt kellett lent töltenem, hogy valamennyire kiismerjem magam – nyilatkozta Tóth J. Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cáfolják a politikai tisztogatást

„ Primitív, ostoba és demagóg politikát folytat a Fidesz a városi televízió ügyében”… Tovább olvasom