Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Vezetők nélkül maradt a győri városháza

Különös – bár nem egyedi – eset: a győri városházán ezekben a napokban igencsak megritkult a felelős vezetők száma, nincs a városban sem a polgármester, sem három alpolgármester. Kié ilyenkor a döntési jog?
A győri városháza.
Úgy tűnhet, néhány napra „gazda" nélkül maradt Győr városa. Nem érhető el hivatalában sem a polgármester, sem három alpolgármester. Mi történik ilyenkor, ha sürgős ügyben azonnali, felelősséggel járó döntést kell hozni? A kérdés jogos, ám a válasz nem olyan bonyolult, mint tűnik, tudtuk meg Gergely Zoltán polgármesteri szóvivőtől.

A jegyző vagy az aljegyző

A polgármester távollétében az önkormányzatoknál a döntésre jogosult személy a jegyző, Győr esetében dr. Kovács Lajos. A helyzetet bonyolítja, hogy a jegyző sincs a városban, Siófokon tartózkodik hivatalos ügyben, jegyzői értekezleten. Pt ebben az időben az aljegyző, dr. Horváth Klára helyettesíti. Azonnali, aláírással járó döntést igénylő ügyekben ezekben a napokban a társadalmi megbízatású alpolgármester, Schmidt Péter az illetékes hivatalos aláírási jogkörrel.
Hol vannak a város vezetői? Balogh József polgármester képviselőként a parlamentben végzi munkáját. Hozzá kell tenni, hogy telefonon folyamatosan, óránként elérhető, ha tehát az éppen hivatalban tartózkodó alpolgármester valamilyen döntés előtt konzultálni kíván vele, megteheti.

Hol is vannak a főnökök?

Az alpolgármesterek közül Dömötörné Holeczky Judit és Eredics Imre külföldön van, utóbbi szerdától lesz hivatalában. A szakmai, hivatalos kiküldetésről egyelőre nem tudtunk meg bővebbet, legfeljebb – más, nem hivatalos forrásból – annyit, hogy részben sportdiplomáciai küldetésről van szó.
Kun András alpolgármester tartózkodási helye nem ennyire titokzatos. Ő ezen a héten Oroszországban van, a Moszkvától három-négyszáz kilométerre északra fekvő Brjanszk városában. Részben az ottani polgármester tavalyi győri látogatásának viszonzásaként, másrészt viszont, mint Gergely Zoltántól megtudtuk, konkrét tárgyalásokat is folytat „egyes győri iparvállalatok" érdekében.

A korábbi években is előfordult

Annyit még hozzá kell tennünk: bár valóban szokatlan, hogy a város szinte valamennyi vezetője egyszerre „házon kívül" van, nem is egyedi eset, a korábbi években is előfordult már, zökkenők nélkül...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kinyitott a Gyermekek Háza

Színes kavalkádon „nyitogatták” a gyerekek a Gyermekek Háza kapuját Győrben. A ház… Tovább olvasom