Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Vészhelyzet szerencsére csak a gyakorlatban volt

Megye - Árhullam, robbantás és környezetvédelmi szennyezés. Sok minden összejöhet egyszerre, ráadásul csőstől, ha már a bajt említettük. Szerencsére csak gyakorlatról volt szó csütörtökön a Megyei Védelmi Bizottság "Duna 2009. árvízvédelmi törzsgyakorlata" kapcsán.

A szakemberek elsősorban a katasztrófahelyzetben felmerülő irányítási feladatokat, illetve a helyreállítás előkészítését és végrehajtását tekintették át.

Egy feltételezett árvízi vészhelyzet megoldását gyakorolták különböző szervezetek szakemberei a vízügyesekkel, a rendőrökkel, a katonákkal, valamint a vízmű -, az áramszolgáltató-, a közútkezelő és az ÁNTSZ munkatársaival. Szüts György alezredes, a katasztrófavédelem megyei igazgatója kiemelte a különböző katasztrófahelyzetekben az együttműködés fontosságát a vészhelyzetek eredményes felszámolása érdekében.

Az igazgató fontosnak ítélte a vészhelyzetek következményeinek békeidőben történő elemzését, illetve az ezekre való felkészülés és anyagi-technikai biztosítás megszervezését. A felmerülő, így aztán megoldásra váró problémák tanulságul szolgálhatnak a valós vészhelyzetek kezelése során.

- Évente tartunk hasonló gyakorlatokat - tájékoztatott az igazgató, aki elárulta, a védelmi bizottság felé javaslattal élő operatív törzs tagjainak célja a lakosság biztonságérzetének javítása, ezzel együtt olyan önvédelmi felelősségtudat kialakítása, amely nélkülözhetetlen egy-egy vészhelyzet sikeres kezeléséhez.

A megyei védelmi bizottság elnökét képviselő Kara Ákos, a megyei közgyűlés alelnöke sikeresnek ítélte a gyakorlatot, s arra kérte a résztvevőket, ki-ki a területén szűrje le a szükséges tapasztalatokat, s azokat építse be jövőbeni munkájába.

Olvasóink írták

  • 1. Hamutipró 2009. március 19. 21:38
    „Ejnye-ejnye!!!! Márt megin az adófüzetők pízét szorjátok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

3! Tervszerű rendetlenség Győrben

Győr - Három kísérletező győri fiatal, három különálló falfelület segítségével mutatta be művészi… Tovább olvasom