Kisalföld logö

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik -1°C | 9°C Még több cikk.

Véres párbajjelenet a balett-turnén

Január 15-én ültek fel a buszra a Győri Balett táncosai, hogy bejárják Németország és Svájc színházait. Nyolc éve utaztatja a társulatot az impresszárió, aki sikert és pénzt kovácsol a repertoárdarabokból.
Ezúttal a Rómeó és Júliát, valamint a Carmina Buranát választotta a háromhetes turnéra. Tizenhat előadáson közel tizenegyezer néző láthatta a produkciókat. Kiss János balettigazgató szerint a legérdekesebb előadásuk Erfurtban volt, ahol a helyi színház átépítése miatt ideiglenes cirkuszi sátorban zajlanak az előadások. A „manézshangulatot" átvette a közönség is, a szerelmi balett-történetet rockkoncertekhez hasonlatos fütty és lábdobogás kísérte.

Mentőt hívtak

A legdrámaibb pillanat a második előadáson volt, ahol Mercutio és Tybalt párbajjelenete annyira élethűre sikeredett, hogy Müller Ervin egy pengeváltás következtében megsérült. A fejéből ömlő vér láttán azonnal mentőt hívtak, az orvos ellátta a sebet, majd mintha mi sem történt volna, a táncos visszaállt a második felvonásra.

Irány London

Jó hír várta a hazatérőket, ugyanis ők utazhatnak ki Londonba arra a kulturális fesztiválra, mely a magyar művészetet mutatja be a szigetország lakóinak. Az ősztől tavaszig tartó seregszemle a Győri Balett Purim című előadásával kezdődik az Elizabeth Concert Hallban. Ha a tárgyalások sikerrel fejeződnek be, egy másik londoni meghívásra is kiutazhat a társulat a Magyar Triptichon B. K. L.-el.
A győri közönség február 12-én és 13-án nézheti meg a Casanova című előadást, mellyel rá egy hétre Ingolstadtban vendégszerepel a Győri Balett.

Müller Ervin a balesetről

„ William Fominnal verekedtünk, mint Mercutio és Tybalt. Kaptam egy ütést a fejemre és kezdtem érezni, hogy valami folyik az arcomon. A többieken megláttam a döbbenetet. Ekkor már tudtam, hogy vérzek. Az járt a fejemben, hogy végig kell csinálnom a jelenetet. A takarásban kértem papírvattát és visszamentem a színpadra, Pátkai Balázzsal is megcsináltuk a verekedős jelenetet. A szünetben mentőt hívtak, de nem hagyhattam ott a második felvonást. Az előadás végén vittek be a kórházba, összevarrták a sebemet. Itt már csak azon aggódtam, hogy mennyire fogják leborotválni a hajamat. Hát annyira, hogy másnap elmentem és vettem fekete anyagot, amiből az öltöztető kendőt varrt. Így kicsit kalózos lett Tybalt."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szóbeszéd alaptalan

– Az ok és az okozat felcserélése tévedésekhez vezethet – figyelmeztet a katolikus győri… Tovább olvasom