Kisalföld logö

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 4°C | 11°C Még több cikk.

Verebélyit kötettel köszöntötték

A 70 éves dr. Verebélyi Imre egyetemi tanárt köszöntötték Győrött egykori főnökei, pályatársai, tanítványai.

A méltatók névsora is jelzi, jelentős személyiséget ünnepeltek.
Az államszervezés nemzetközileg elismert professzorát, az egykori államtitkárt, a Széchenyi István Egyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájának vezetőjét az életművét méltató, „Rendszerváltás, demokrácia és államreform az elmúlt 25 évben" című kötet megjelentetésével köszöntötték születésnapja alkalmából.

Dr. Verebélyi Imre, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Boross Péter egykori miniszterelnök.
Dr. Verebélyi Imre, Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke és Boross Péter egykori miniszterelnök.


– Jogászjelöltként 1964-ben a győri városházán töltöttem a nyári szakmai gyakorlatomat és először itt merült fel bennem, hogy nem a szűkebben vett jogi hivatást fogom választani, hanem inkább az államszervezés helyi és központi kérdéseinek államtudományi vonatkozásaiban fogok elmélyülni – mondta el a jogászi pályáját meghatározó élményét a professzor.

– Győrben, Schmikli Bélának köszönhetően jöttem rá, hogy a már megtörtént jogi esetek megítélésénél jobban érdekel a közösségfejlesztő, újat építő közszervező munka. A szakmai életpályámat lezáró mostani „aranykorban", 2007-től ezért szívesen tértem vissza fiatalkori kiindulásom színhelyére – mondta el győri kötődéseiről dr. Verebélyi Imre.

Dr. Földesi Péter rektor mindig elegáns, kellemes, derűs, jó humorú emberként mutatta be az ünnepeltet. Egykori főnökként dr. Boross Péter volt miniszterelnök a magyar közigazgatás szervezetének kulcsembereként szólt a professzor rendszerváltozás idején végzett sikeres munkájáról.

Dr. Holló András, az Alkotmánybíróság volt elnöke az egyetemi évek szerepét hangsúlyozta köszöntőjében. Dr. Szalay Gyula, a győri jogi kar egykori dékánja felelevenítette a győri Állam- és Jogtudományi Doktori Iskola 2007-es indulását.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elismerések Semmelweis-napon Győrben

Hétfőn tartották a győri Semmelweis-napi ünnepséget a városházán, ahol az egészségügy és a szociális… Tovább olvasom