Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Vegyen akciós ukrán gázt a Teszkóban!

Győr-Moson-Sopron megye – Aki megbízik a szimátában, hamarosan már a Tescó áruházakban is szerződést köthet egy alternatív gázszolgáltatóval. Az ukrán tulajdonú cég szerint velük egy havi gázszámlát lehet megtakarítani.


"Eddig 10 ezernél többen választották az ez év február elsején indult, többségi ukrán kézben lévő EMFESZ Kft. alternatív gázszolgáltatását, amely a mindenkori közüzemi gáznál 8 százalékkal olcsóbban adja az energiát, amivel évente körülbelül 1 havi számla összege takarítható meg" – állította Biczók András, a társaság kereskedelmi és marketing igazgatója.

Hozzátette: "piacra lépésük óta kizárólag a gas.hu weboldalon keresztül lehetett szerződést kötni a szolgáltatásra, ám a múlt hét péntekétől már lehetőség van papír alapú szerződést is kötni".


A Győrhő is ukrán gázzal melegít.
A Győrhő is ukrán gázzal melegít.


Nyolc százalék kedvezmény, egy havi spórolás

Biczók kiemelte: a 2009. február végéig tartó akció keretében a papír alapú szerződést kötők számára is garantálják a 8 százalékos kedvezményt.

Akik azonban ezt követően kötnek papíralapú szerződést, azoknak már ennél valamivel alacsonyabb kedvezményt tudnak csak biztosítani, a magasabb adminisztrációs költségek miatt. (Igaz, aki szolgáltatót akar váltani, az csak a szerződéskötéstől számított 3 hónap múlva veheti igénybe a kedvezményes árat.)

Reményeik szerint lakossági ügyfeleik száma a három hónapos akció végére megduplázódik – ebben a Tesco lesz partnere az ukrán tulajdonú cégnek.

Teszkó: már gázban is számít a legkisebb!

A kék-piros áruházlánccal kötött megállapodás szerint jelenleg országosan kilenc Tesco áruház Pénzügyi Partner ügyfélszolgálatán lehet az EMFESZ-szel szerződni.

Megyénkben még nincs erre lehetőség, de már csak december 8-ig kell türelemmel várni. A gas.hu oldal szerint ugyanis december második hetétől már Győrben is lehet szerződést kötni az alternatív szolgáltatóval.

A tájékoztató szerint Sopronban, Mosonmagyaróváron és Csornán a Tescókban egyelőre erre nincs esély.

Hackl Mónika, a Tesco Kommunikációs vezetőjének számításai szerint "ez év december végéig 34 áruházban lehet e szolgáltatáshoz hozzáférni".

Egyelőre se kép, se hang

A kisalfold.hu munkatársai a jó hír örömére egyébként elzarándokoltak a győri hipermarketbe, s kérdezősködtek a december 8-án startoló lehetőségről.

Nos, a győri ügyfélszolgálat munkatársa valószínűleg tőlünk hallott először erről az új bizniszről; legalábbis semmi érdemleges információval nem tudott szolgálni.

Persze, ennél nagyobb gondunk soha ne legyen, meg különben is: december 8-ig van idő a részletkérdésekbe belerázódni.

A Győrhő is ukrán gázzal melegít

Ha valaki felmegy az EMFESZ oldalára, az önkormányzati fogyasztók menüpont alatt a győri városházával találja szembe magát.

Mindez nem a véletlen számlájára írható: Győrhő Kft. már 2007 júliusa óta az EMFESZ-től veszi a gázt.

Hogyan zajlik a (gáz)csere?

A fogyasztóknak nem kell sem gázórát, sem csövet cserélniük, a gáz ugyanazon a vezetéken érkezik Magyarországra, mint amelyen Oroszország felől jön a lakosság többségét is ellátó energiahordozó.

A gas.hu alapítója, vagyis EMFESZ Kft. azért tudja olcsóbban adni a gázt, mert azt Kazahsztánból kedvezőbb áron szerzi be, továbbá minimális személyzettel, és így költséggel működnek.

A társaság a magyarországi – elsősorban ipari – gázfogyasztás 20 százalékát szolgáltatja, mintegy 3 milliárd köbméter mennyiséggel.

Ebből a lakossági földgáz fogyasztás kedvező esetben 2009 végére elérheti a 100-125 millió köbmétert.

 

Olvasóink írták

  • 3. raffy2 2008. november 26. 22:02
    „ezt nem értem.ami az utcán megy gázcső, az honnan tudja,hogy honnan jön nekem a gáz.na és mi van azokkal akiknek nincs számlája?ez hihetetlen!de lehet ,hogy én vagyok a hülye.”
  • 2. matriné 2008. november 26. 12:17
    „Tőlem kenyérgázt is vehetnek, vagy jó magyar tarkabab párlatot! És, akik kicsit nem becsüli az a nyagyott nem érdemli.”
  • 1. 621 2008. november 26. 06:18
    „Július óta vagyok a partnere az emfesznek. Az átállást - a kötelező tánclépések miatt - februárban kezdtem emg. Azóta az a dolgom, hogy hó elején leírjam a gázóra állását, és ők leveszik a számla összegét a megadott számláról... Ennyi...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább épül az idősek lakóparkja

Lerakták - szerdán délben - az Újfalu Lakópark második épületének alapkövét. Győrújfalunak a… Tovább olvasom