Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Vasárnapi zárva tartás: tovább lesz nyitva a győri Árkád, a Praktiker is hétközben

A Praktiker arra számít, hogy a vasárnapi ˝nézelődős˝ vásárlás szombatra csúszik.

Hétfőtől szombatig, reggel 7.30 órától este 20.30 óráig lesz nyitva március 15. után a Praktiker 19 hazai áruháza.

Mint a szerdai közleményben tudatták, a vállalat forgalma évek óta jól alakult vasárnaponként, annak ellenére, hogy rövidebb ideig voltak, vannak nyitva az üzletek. A családok a hét utolsó napján választják ki a megvásárolni kívánt termékeket, aminek jelentős részét hétfőn szállítják el.

A második negyedévtől a Praktiker a „vasárnapi forgalom" hosszabb távon történő, hétköznapi eloszlására számít, de a tapasztalat az, ha egy napig valamilyen oknál fogva zárva van a barkácsáruház, az előtte és utána következő napok forgalma megnő. A vasárnapi „nézelődős" vásárlás várhatóan szombatra csúszik, tehát péntek, szombat és hétfő erősebb lehet a többi napnál az év második felére.

A Praktiker folyamatosan figyelemmel kíséri a vásárlói szokások változását, teszteli a március 15-e utáni időszakot, és ha szükségesnek látja, módosítja a nyitva tartását.

A Praktiker áruházak – ugyanúgy mint a többi kereskedelmi lánc is – decemberben minden vasárnap nyitva lehetnek, ez a karácsonyi boom miatt előnyös a barkácsláncnak. Az ezeken kívüli választható egy napos vasárnapi nyitva tartás lehetőségét áruhazánként eltérő időpontban, a helyi igényeknek megfelelően fogja a Praktiker kihasználni.

A munkarendváltozás miatt elbocsátások nem lesznek az áruházláncnál.


Hol kap majd tejet, kiflit és WC-papírt vasárnap Győr-Moson-Sopron megyében, miközben családjával tölti az időt?
Alakul a bolttérképünk >>
A Kisalföld korábban írt róla, hogy a Győr Plaza és a Sopron Plaza húzóneve vasárnaponként még inkább a mozi lehet. Buda Andrea, a multiplexeket működtető Cinema City Kft. marketing- és PR-igazgatója kérdésünkre elmondta: korábban többször kiemelkedő forgalmat bonyolítottak ünnepnapokon, amikor minden más üzlet zárva volt. „Elképzelhető, hogy vasárnaponként ezután többen fognak mozizni, miután az embereknek kevesebb más lehetőségük lesz. Mi amiatt is jó évet várunk, mert kiemelkedőnek ígérkezik a filmkínálat" – fogalmazott Buda Andrea.

A győri Árkád ugyanakkor március közepe után zárva lesz vasárnaponként. Máté Richárd igazgató kifejtette: náluk az üzletek kevesebb mint ötöde nyithatna ki, de csupán néhány bérlő jelezte, hogy élne ezzel a lehetőséggel. Rájuk viszont rendkívül nagy pluszköltséget róna az egész épületet működtetése. „Emellett úgy döntöttünk, hogy csütörtökön, pénteken és szombaton egy órával tovább, este kilenc óráig tartunk majd nyitva" – tette hozzá Máté Richárd.

A térség két Family Centere, a győri és a soproni valószínűleg szintén zárva lesz. Kiss Borbála, a tulajdonos Real Management Kft. illetékese a Kisalföldnek elmondta: csupán egy-két olyan bérlőjük van, amely elméletileg kinyithat. Nekik azt a nem kötelező iránymutatást adták, hogy ne dolgozzanak vasárnap, mert egy nagyrészt üres központot kevés vásárló keresne fel.

A győri Dunacenterben az a két egység – az Ugripark és a Speedfit – lesz nyitva a hét utolsó napján, amelynek profiljánál fogva megengedett lesz, a többi üzlet ezt mérete miatt nem teheti meg – tudtuk meg Farkas Zsuzsa marketingigazgatótól. Kérdeztük a győri ETO Parkot és a mosonmagyaróvári Park Centert is, de még nem kaptunk választ.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összezsúfoltak 26 szír menekültet a teherautóban, ítélet a sofőr ellen Győrben

A Nyugat-Európa felé menekülő férfiaknak alig több, mint 0,3 köbméter légtér jutott fejenként.
Tovább olvasom