Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Válságköltségvetést is készítettek

Kisbajcs - Az orvosi rendelő akadálymentesítésére pályázott Kisbajcs, s nyert. A falu tervei között szerepel egy közösségi szoba és a lakosságot kiszolgáló irodák kialakítása is. Az önkormányzat a recesszió miatt válságköltségvetést is készített.
Az orvosi rendelő teljes körű akadálymentesítésére tavaly pályázott Kisbajcs, s januárban megkapta a 3,9 millió forintos támogatást az összesen 6,5 milliós beruházáshoz.

– Pályáztunk egy közösségi szoba létesítésére és irodák bővítésére is.

A település sajátos helyzetben van mint gesztor község, azonban nincs kultúrházunk, a házasságkötő terem ad otthont többek között a nyugdíjasklubnak, az énekkarnak.

Szeretnénk közösségi szobát kialakítani, ott lehetőség nyílna internet-hozzáférésre, s a fiataloknak is lenne helyük, ahol kulturáltan tölthetnék el a szabadidőt – sorolta a közösségi szoba nyújtotta lehetőségeket Kamocsai Sándor polgármester.

Az önkormányzat épületében van a gyermekjóléti szolgálat, az építési előadó is ott kap helyet. Saját iroda hiányában azonban más-más napon és nyitva tartással végzik a munkájukat. Új irodák kialakításával a falugazdásznak s a polgárőrségnek is helyet tudna biztosítani az önkormányzat.

Kiszámolt forintok: Az iskola 102 milliós költségvetéssel, az óvoda 24 millióval, a körjegyzőség 34 millió forinttal szerepel a költségvetésben. Fotó: Krizsán Csaba
Kiszámolt forintok: Az iskola 102 milliós költségvetéssel, az óvoda 24 millióval, a körjegyzőség 34 millió forinttal szerepel a költségvetésben. Fotó: Krizsán Csaba

– A tervezett közösségi házra tavaly már pályáztunk, sikertelenül. Az árak azóta emelkedtek, s február végére várható, hogy újra pályázhatunk – jegyezte meg Kamocsai Sándor.

A közösségi tér, illetve a ravatalozó felújítására nettó 9 millió forintra pályázott az önkormányzat január elején. A polgármester elmondta, saját költségvetésükben 14–15 milliós hiánnyal számolnak.

Az iskola 102 milliós költségvetéssel, az óvoda 24 millióval, a körjegyzőség 34 millió forinttal szerepel a tervben. A fennmaradó 60–70 milliót tudja Kisbajcs magára tervezni.

– Az ipari parkunk még működik, remélem, a gazdasági válságot át tudják vészelni a cégek, amelyek mintegy negyven embernek adnak munkát. Még nem volt leépítés, ami az önkormányzatra is kihatna, mert az iparűzési és gépjárműadó is kevesebb lenne – jegyezte meg Kamocsai Sándor, majd hozzátette:

– Válságköltségvetést is készítettünk arra az esetre, ha nem kapjuk meg a pénzeket. Ha rákényszerülünk, el kell hagynunk a fejlesztéseket, de az iskolai színvonalból nem szabad engedni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerelmek lakatjai

Gönyű - Gyűlnek a lakatok a Gönyűn Valentin-napon felállított „Szerelemszíven". Tovább olvasom