Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Választási plakátok: időben leszedték

Lejárt a határidő, a hét elejére el kellett távolítani azokat a választási plakátokat, amelyek közfelületen voltak, míg a kibérelt óriásplakáthelyek nem tartoznak ide. A bírság 30 ezer forint lehetne, de szabálysértésről nem érkezett hír.

Győrött is, Sopronban is eltávolították a közfelületet elfoglaló politikai plakátokat, a törvény erre a választásoktól számítva harminc napot adott az érintett pártoknak. Ám mielőtt még a hivatalokban égni kezdenének a vonalak, le kell szögezni, hogy a ma is fellelhető óriásplakátok nem tartoznak e körbe, mivel azok felületét az adott szervezet megvásárolta vagy bérli.

Lipovits Szilárd, Győr jegyzője azt nyilatkozta – a soproni tapasztalatokkal egybehangzóan –, hogy időben lekerültek a plakátok; hozzá kell tenni: a kampány visszafogott volt, így a hirdetés is kevés.

Nem érkezett bejelentés, nem úgy, mint májusban, amikor a polgármesteri hivatal két-három esetben is figyelmeztette feledékenysége miatt egyik-másik győri pártszervezetet, amelyeknek egyébként ezután 48 órájuk volt levenni a plakátot, különben 30 ezer forintra rúghatott volna a szabálysértési bírság.

Ugyanakkor például Tóth Zoltán, a hat szigetközi település körjegyzője úgy nyilatkozott, hogy a hivatalok a falukép jelentőségét a szabály betartatása fölé helyezik, így meg sem várva a pártok közreműködését, leszedik a kint maradt hirdetéseket. Hozzátette: ezeknek a száma nem jelentős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Útlezárás a Jedlik híd miatt

A Jedlik híd építéséhez kapcsolódóan további korlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek… Tovább olvasom