Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Vadmalackülső, némi ormánnyal

Győr - Mi az: kicsi, barna, gömbölyded és ősszel a legédesebb? Eltalálták, a gesztenye. A győri állatkert példánya különösen: Gesztenye, a tapírbébi az új kedvenc a vadasparkban.
Hogyan lesz Mandulának és Mogyorónak kicsi Gesztenyéje? Ez nem valami „biológiai egyenlet", hanem jogos – és múlt csütörtök óta tudományosan megválaszolható – felvetés, ekkor született meg ugyanis a győri állatkert legújabb büszkesége.

Gesztenye, a tapírfiú nem véletlenül kapta a nevét, hiszen már a szülei is „csonthéjasok": a szegedi állatkertből négy éve érkezett Mandula és a Lettországban született Mogyoró szerelmének gyümölcse. A papa huszonnégy órás utazást követően tavaly augusztusban érkezett Győrbe, s bár a szakemberek úgy gondolták, jó pár hónap kell majd az összeszokáshoz, a kölcsönös szimpátia az első perctől megvolt, s hamar egymásra talált a két tapír.

Gesztenye egyelőre hamar elfárad, félóránként ledől egy kicsit szundikálni.

A „nemzetközi" frigy gyümölcse jelenleg alig félméteres, nagyjából ötkilós, és egyelőre meglehetősen bizonytalanul áll a lábán. Az ötnapos Gesztenye születését nagy izgalommal várták az állatkertben, mégis kicselezett mindenkit: hiába néztek be gyakran anyjához, a mindenórás Mandulához, dr. Andréka György, az állatkert igazgatója is lecsúszott a nagy eseményről. „Fél hatkor még semmi nem látszott, húsz perccel később pedig szóltak, hogy kint van a kicsi" – mondta a kis jövevényben gyönyörködve. Van miben, hiszen az apróság valóban elbűvölő, vadmalacokra hajazó „babaszőrét" még fél évig viseli. S bár a mozgása elég ingatag – a „babaszoba" csúszós padlója is kifog rajta néha –, próbál felnőni a feladathoz: tíz hónapos koráig szopik ugyan, de tegnap már nyalogatta az anyukájának berakott almát.

A kezes Mandula és a kis Gesztenye egyelőre egy zárt kifutóban várja az „újszülöttosztályra" látogató érdeklődőket, az állatkert téli nyitva tartásának megfelelően mindennap 10–17 óráig.


Halloween az állatkertben


Izgalmas élményben lehet része annak, aki szerdán este a győri vadasparkba látogat. Az állatkertet halloween alkalmából töklámpásokkal és fáklyákkal világítják ki, s 18 órakor különleges programok kezdődnek a gyerekeknek. Többek között vetélkedőn vehetnek részt, a bátrabbak óriáskígyót simogathatnak, s minden család fényképet kap az állatkert büszkeségéről, Gesztenyéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országzászló: a helyét keresik

Győr - Sürgeti a közgyűlési döntést az Országzászló felállítási helyéről a „NE-felejcs"… Tovább olvasom