Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Útnak indult a Mikulás

Útnak indult Győrben a Mikulás, hétfőig a gyermek- és szociális intézményekbe, a kórházba látogat el.

Vasárnap a színházban négy előadáson várja a kicsiket. Izgatottan várták több óvoda apróságai tegnap délelőtt a győri városháza előtt a Mikulást, s mi kor végre megérkezett (némi ké séssel, merthogy nem táltos rén szarvasok húzta szánon, hanem bizony a földön közlekedő lovas hintón jött), üdvrivalgással és hangos énekkel köszöntötték.

– Megérdemelték-e a győri gyerekek, hogy eljöjjek közéjük? – kérdezte a nagyszakállú a vá ros polgármesterét, Balogh Józsefet, aki megnyugtatta, itt szófogadó, tehetséges gyerkő cök élnek. A puttonyból min denkinek jutott szaloncukor, egy csomagocskát még a polgár mester is kapott, aki jókívánsá gaival indította többnapos útjá ra a Mikulást. És vajon mi lenne Balogh József személyes kíván sága? Mint lapunknak mondta: nyugalomat és békességet a po litikai vitákban és a gondokba belefáradt embereknek, s ehhez egy kicsit nagyobb jólétet.

A Mikulás jótékonysági útja során tegnap bölcsődékbe, óvo dákba látogatott el, a következő napokon (még hétfőn is) eljut a kórház gyerekosztályára, az evangélikus szeretetházba, az anyás csecsemőotthonba, a szo ciális intézményekbe, a fogya tékkal élőkhöz. Szombaton né mi pihenőt tart, erőt gyűjt, hi szen vasárnap a színházban négy előadáson is találkozik több mint háromezer gyerekkel. J. F. Fotó: H.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győrön bukott ki a bérletügy?

A Pénzügyminisztérium szerint Győr is visszaélt a buszbérletek után igényelhető támogatással, többek között ezért kell változtatni a jogszabályon, a megyeszékhely azonban ezt visszautasítja, s továbbra sem mond le arról, hogy a diákok ingyen utazhassanak a helyi tömegközlekedési eszközökön. Tovább olvasom