Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Útfelújítás, új parkolók - Fejlesztik a győri Bercsényi ligetet

Tovább folytatódik Újváros és Sziget városrészek fejlődése.
A következő ütemben a Bercsényi liget egyes teknője melletti út újul meg, illetve 70 parkolót alakítanak ki a szakemberek – jelentette be Fekete Dávid alpolgármester kedden.

A győri önkormányzat 2007 óta kiemelten kezeli Újváros, illetve a szomszédos Sziget felvirágoztatását. Az újvárosi rehabilitáció keretében a Bercsényi liget is megszépült, az egyes teknőben játszóteret és pihenőparkot, a hármasban KRESZ-parkot alakítottak ki gyerekeknek, a kettes öbölben pedig korábban műfüves labdarúgópálya épült.

Fekete Dávid alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője a keddi sajtótájékoztatón elmondta, a felújítások 2015-ben is folytatódnak. A Bercsényi liget melletti út vezet majd a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál központjáig, ezért is kiemelt szerepet kap a terület. A következő ütemben 190 millió forintból az egyes teknő körüli utakat teszik rendbe, s közel 70 parkolót alakítanak ki. A közműveket is kicserélik, a vezetékek a föld alá kerülnek. Fekete Dávid hozzátette, a felújítás ezzel nem zárul le, az egyes teknő melletti parkolók elkészülte után a kettes öböl déli felén halad tovább az útépítés, nyáron pedig a Kossuth utca felújítása folytatódik.

Fűke Péter, a Településfejlesztési Főosztály vezetőjének tájékoztatása szerint az egyes teknő északi oldalán már megállni tilos tábla jelzi, hogy a munka elkészültéig tilos a parkolás. A napokban elkezdődik az aszfalt lemarása, majd a közművek rekonstrukciója. Az útépítés miatt folyamatosan korlátozásokra kell számítani, ezért kéri a lakosság türelmét. A közel 70 parkoló várhatóan június végére készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri buszpályaudvarról loptak pénztárcát - Felismeri a baseball sapkás tolvajt? - fotó

A pénztárcában talált bankkártyával kétszer vettek fel pénzt egy automatából. Tovább olvasom