Kisalföld logö

2018. 07. 23. hétfő - Lenke 18°C | 28°C Még több cikk.

Uniós pénzügyőrök győri látogatása

A győri látogatáson a regionális jövedéki központ parancsnoka, Geiszbühl Róbert százados bemutatta, hogyan épülnek fel a jövedéki központok.
Európai Unióból érkezett pénzügyőrküldöttség tagjai tájékozódtak a jövedékiadó-ellenőrzés és -behajtás gyakorlatáról, a hatósági felügyelet és az adóhivatal kapcsolatáról a Győri Regionális Jövedéki Központban a közelmúltban. A győri likőrgyárban mint adóraktárban a gyakorlati tevékenységet is megtekintették.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága a szakterületén kiválóan teljesítő Győri Regionális Jövedéki Központot jelölte ki mint az Európai Unió vámszakembereiből álló delegáció látogatásának helyszínét. Miután az unióban nagy hangsúlyt fektetnek az adóbevételekre, a szakemberek a Censor-program keretében vesznek részt a képzéseken, tájékoztatókon.

A győri látogatáson a regionális jövedéki központ parancsnoka, Geiszbühl Róbert százados bemutatta, hogyan épülnek fel a jövedéki központok, s hogyan épülnek be a magyar vámrendszerbe. A parancsnok ismertette az adóztatási, engedélyeztetési folyamatokat, az adóbehajtás módszereit. A delegáció tagjai számos kérdést tettek fel Geiszbühl századosnak. Többek között a portugáliai, illetve máltai résztvevő firtatta az adóellenőrzéshez kapcsolódó részletkérdéseket, illetve a hatósági felügyelet és az adóhivatal kapcsolatát. Málta kis uniós országként minden szállítmányt ellenőriz, ezért volt furcsa az onnét érkezett szakembernek, hogy Magyarországon a felügyelet nemcsak közvetlen, de közvetett formában is megvalósul. Például adott esetben a magyar pénzügyőrök az alkoholtermék-adóraktárnál mintavételezik a termékeket, s ezzel biztosítják azt, hogy azt a terméket állítsa elő a termelő, amelyik az engedélyében szerepel.

Délután a Győri Likőrgyár Rt.-ben a vendégek megtekintették az adóraktárt, ahol a zárjegyek felragasztását, a termékgyártást s az adófelügyelet folyamatát nézték meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb Inszol-bérházak épülnek

Újabb, tizenkilenc lakásos bérházat épít saját beruházásban a győri Inszol. Rövidesen közzéteszik a… Tovább olvasom