Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Újjáépítik a szerelmesek és a hajléktalanok kedvenc helyét Győrben - videó, fotók

Jól láthatóan jelentős változás előtt áll Győr egyik klasszikus találkozó pontja. A Rába-part lejáróit lezárták, s több helyre kőtörmelék szórtak.

"A szóban forgó szakasz a Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációjában érintett terület.

A Béke hídtól a Vársarokig a Mosoni-Duna újonnan megépült burkolatához hasonlóan új padka épül változó szélességben (1,5-3,5 méter), menekülő lépcsőkkel" - kezdte Németh József regionális vízügyi igazgató.


Videó: Cseh Róbert


Lépcsős teraszok segítik a vízparthoz jutást

"A vízi színpad alatt, körülbelül 125 méter hosszban a jelenlegi burkolatra épülő lépcsős terasz készül, mely segíti a vízparthoz jutást és pihenési lehetőséget teremt az arra járóknak.

A Rába kettős híd és Kossuth híd közötti részen folytatódnak a fenti burkolati elemek, kivéve a Vársarok térségét, ahol a szűk hely miatt a rézsűburkolat a Várfal meredekségével párhuzamos lesz.

A beruházás lehetőséget teremt majd a Kossuth híd és a Rába kettős híd között gyalogos közlekedésre a padkán. Az alsó burkolat feletti munkák közül kiemelném a teraszos Vársarok kilátót, valamint az ágyúk térségébe tervezett lépcsős teraszt.


Fotók: Cseh Róbert

A folyópartok rehabilitációjának teljes összege 6,2 milliárd forint

Ezek a létesítmények a mozgáskorlátozottak számára is rendelkezésre állnak majd a rámpák segítségével. A fejlesztés mindenki számára lehetőséget fog biztosítani a vízpart megközelítésére. A Rába kiságban nem tervezünk beavatkozást" - tájékoztatott az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője.

A projekt a Mosoni-Duna és Lajta folyó térségi vízgazdálkodási rehabilitációjának része, melynek értéke összesen 6,2 milliárd forint. A fejlesztés Győrt érintő, részletes munkálatairól ide kattintva tekinthetik meg videós riportunkat!A Rába-parti fákat az új szennyvízátemelő és nyomóvezeték miatt vágták ki  

A Rába-part mindkét oldalán több nagy fát is kivágtak az elmúlt hetekben: erre miért volt szükség? - vetettük fel.

"A Rába kiság melletti fakitermelés nem a Mosoni-Duna projekt része. Ezt a Pannon-Víz Zrt. saját beruházásában megvalósuló Petőfi téri szennyvíz átemelő és nyomóvezeték előkészítéséhez végezték el" - válaszolta Németh József.


Galéria kép
"A beruházás révén a Belváros mentesül a nagy mennyiségű, csapadékvízzel keveredett rothadt, bűzös szennyvizektől.

A Győr-Sziget, Újváros és a környező (Abda, Börcs, Rábapatona, Ikrény) településekről érkező szennyvizek így egyből eljutnak a szennyvíztelepre a Rába és a Mosoni-Duna partján kiépülő nyomóvezeték révén.

A beruházás több ütemben valósul meg. A következő részmunkát az idényfürdő és a Petőfi tér közötti szakaszon végzik. A nyomvonalat érintő fákat külön bejárás során mértük fel.

A vezeték nyomvonalába eső, rossz állapotú, korhadt, viharvert fák kiemelése megtörtént" - tájékoztatott a Pannon-Víz Zrt. A kivágott fákat idén december közepéig kell pótolnia a vízszolgáltatónak.

Tudomásunk szerint az érintett nyomvonalon, a Rába kiság szakaszán a Győr-Szol Zrt. is tervez az említettektől függetlenül fakivágásokat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vegyen eladó mocsarat Győr közelében

Nem éppen szokványos, hogy valaki egy mocsarat akar eladni. Tovább olvasom