Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Újévi ajándékként érkezett meg Kevin

Győr - Talán éppen a szilveszteri petárdák hangjára kezdett mozgolódni édesanyja hasában a kis Kozel Kevin, aki a megye első újszülöttjeként látta meg a világot az év első napjának hajnalán. Szülei még koccintottak éjfélkor, egy órával később azonban már biztos volt: az ünneplés a szülőszobán ér véget.
A rábapatonai Kozel család január negyedikére várta a kisfiút, mivel azonban azt már az ultrahangon látni lehetett, hogy szép nagy baba lesz, a karácsony is a készülődés jegyében telt.

„Az ajándékokat még gyorsan elvittük mindenkinek, nehogy valami nálunk maradjon, hiszen már az év végére ígérték Kevin érkezését. Az orvosom is felkészült mindenre, azt mondta, még a karácsonyi rokonlátogatásról is azonnal jön, ha itt lesz az idő" – mesélte Kozelné Kertai Anikó, akinek újszülött kisfia rácáfolt a korai érkezésről szóló jóslatokra. Szülei azonban még szilveszter éjfélkor sem sejtették: január elsején már eggyel többen lesznek...

Éjfélkor a bátyja családjával ünneplő Anikó még koccintott férjével, egy kis rögtönzött tűzijátékot is megeresztettek az új év tiszteletére, egy órakor azonban Kevin félreérthetetlenül jelezte, hogy szívesen megnézné végre, milyen a világ idekint. Még szerencse, hogy egy rábapatonai bába elkísérte őket, s miközben a város javában ünnepelt, megszületett a család legifjabb tagja. Nem ment könnyen, a fiatalúr ugyanis nagyra nőtt: ötvenegy centivel és több mint négy kilóval látta meg a napvilágot. Így – bár maga a vajúdás és a szülés alig két óráig tartott – alaposan próbára tette édesanyját, aki 2,85 kilóval született kislánya után nem számított ekkora babára. Még szerencse, hogy apás szülés volt, s miközben a kispapa együtt „fújtatott" vele a kritikus pillanatokban, lelki támaszt nyújtott az elgyötört anyukának.

Mindennek azonban kedden délután nyoma sem volt: egy boldog anyukát és egy mosolygós „hajas babát" találtunk a kórteremben; utóbbi arca egészen kisimult a nagy megpróbáltatás után.

A rábapatonai Kozel Kevin és édesanyja családbővítéssel köszöntötte 2008-at. Fotó: H. Baranyai Edina

„Nem hittem volna, hogy mi leszünk az elsők a megyében, azt gondoltam, az első három órában többen is érkeznek" – mondta édesanyja, miközben elaltatta az első szoptatás után pihegő kisfiát.

A legjobban azonban talán tízéves nővére, Evelin örül a kis Kevinnek, aki „látatlanban" még a pelenkázást is bevállalta, csak végre kistestvére szülessen, s alig bírta letenni kisöccsét a reggeli látogatáson... 

Olvasóink írták

  • 1. FERGIE 2008. január 02. 17:14
    „Erőt, és egészséget kívánok az anyukának, és a picinek is!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Regionális ellenőrzési központ a megyeszékhelyen

Győr - Átalakult a vám- és pénzügyőrség ellenőrzési szervezete, új szervként megalakulnak a… Tovább olvasom