Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Új stratégiát készít Győr

A dokumentumra a 2014–2020-as európai uniós költségvetési ciklus pályázataihoz van szükség.

Új integrált városfejlesztési stratégiát készít Győr. A munka 40 millió forintba kerül, amelyet európai uniós támogatásból fedez az önkormányzat – derült ki Fekete Dávid alpolgármester szavaiból (Fidesz) egy szerdai sajtótájékoztatón. A dokumentumra a 2014–2020-as európai uniós költségvetési ciklus pályázataihoz van szükség. A politikus hozzátette: az anyagban várhatóan hangsúlyosan szerepel majd a városrehabilitáció folytatása, a közlekedési, oktatási, kulturális és egészségügyi infrastruktúra fejlesztése, a gazdaságfejlesztés, valamint az eddigieknél hangsúlyosabban jelenik meg a környező településekkel való együttműködés.

Révi Zsolt főépítész megjegyezte: nem merőben új irányt szeretnének kijelölni, hanem a korábbi, jól működő stratégiát kívánják aktualizálni.

A stratégiakészítés széleskörű társadalmi egyeztetéssel zajlik, a lakosságot és sok szervezetet is bevonnak a tervezésbe. Már megtekinthető a városháza aulájában az eljárás megindításáról szóló hirdetmény a részvételi és véleményezési adatlappal együtt, melynek kitöltésével bárki partnere lehet a tervezői csoportnak. Az elkészült dokumentumot várhatóan egy év múlva fogadja el a közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hulladékudvar nyílik egy napra Szabadhegyen

Kihelyezett hulladékudvar lesz a Szabadhegyi Közoktatási Központ udvarán (Konini u. 2-4.) jövő… Tovább olvasom