Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Új generációs Rába termékek a buszpiac számára

Alacsonypadlós városi busz futómű- és ülés-fejlesztés eredményeként „polcról levehető" Rába megoldások születtek.
A Rába stratégiájának megfelelően új, saját fejlesztésű termékekkel bővítette buszpiaci termékpalettáját. A busz futóművek most kifejlesztett második, tárcsafékes generációja a városi tömegközlekedésben egyre nagyobb hangsúlyt kapó alacsonypadlós piaci szegmenshez kapcsolódik.

Az új, Herend névre hallgató üléscsaládot városi és elővárosi buszok és villamosok jövőbeni igényeire szabták.

A Rába közel 40 éve van jelen futóműveivel a buszpiacon. Termékeivel a piacot teljes körűen - a midibuszoktól a csuklós városi buszokig- képes kiszolgálni. A nyugat-európai tendenciákhoz hasonlóan a régióban, Kelet-Európában és a FÁK országokban - mely területeken a társaság hagyományosan jó beszállítói pozícióban van - is emelkedő tendenciát mutat az alacsony padlós járművek aránya az újonnan forgalomba kerülő buszok piacán. Az alacsonypadlós járművek futóműveinek egyszerre kell megfelelni a padlómagasság, az átjárható utastér és terhelhetőség iránti szigorú elvárásoknak.

tárcsafékes futómű
Tárcsafékes futómű


Az alkatrész és a futómű üzletágban elvégzett párhuzamos termékfejlesztés révén a Rába üzlet-ágai komplex megoldást kínálnak e szektor szereplői számára. A 2010-ben lezajlott fejlesztési folyamat eredményeképpen a megvalósított megoldások a részpiacot jellemző elvárásoknak megfelelően „polcról levehető termékként" rendelkezésre állnak, illetve egy-egy konkrét specifikációnak megfelelő finomhangolást követően azonnal gyártásba kerülhetnek.

A tárcsafékes futómű fejlesztés már a tavaly alapított Rába Fejlesztési Intézet és a konstrukciós csapat közös munkájaként jött létre, figyelembe véve a korábbi tapasztalatokat és a majdani elvá-rásokat. Az új – Herend elnevezésű – üléstípust a városi és elővárosi tömegközlekedés jövőbeni igényeire szabták. Az új gyártási technológiának köszönhetően az ülés a piaci tendenciákhoz alkalmazkodva közel 40 százalékkal kisebb súlyú és az ergonómiai szempontoknak is messzemenően megfelel.

„A Rába számára stratégiai szektort jelentő buszpiacon az aktuális trendekre épülő termékfejlesztéseink célja, hogy képességeinket a lehető legteljesebb mértékben kiaknázva erősítsük pozíciónkat"- emelte ki Pintér István a Rába Nyrt. vezérigazgatója. „Stratégiai törekvésünk, hogy önálló fejlesztésekkel, vagy a megrendelővel közös termék-innovációval lépjünk előre, magasabb szinten szolgáljuk ki a Rába tradicionális piacait illetve bővíteni tudjuk együttműködő partnerei körét."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézze meg a nyugdíjasegyetem névsorát!

Kedves jelentkezők! Közöljük azok névsorát, akik felvételt nyertek a Nyugdíjasegyetem következő… Tovább olvasom