Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Türkizkékre váltott Győrben a MÁV

Győr - Az általunk megkérdezett utasok meghökkentőnek, de legalábbis furcsának nevezték a győri vasútállomás aluljárójának új színét – ami a ’70-es, ’80-as éveket idéző türkizkék. A mosdók azonban a legutóbbi cikkünk óta elkészültek.

Győr „kapuja" a város szégyenfoltja – írtuk június 1-jén, amikor még felbontott, vizeletszagú aluljárók fogadták a vasútállomásra érkezőket. Akkor beszámoltunk arról is: csaknem tízmilliárd forintot áldoz az állam és az Európai Unió a győri állomás felújítására, ami része a Budapest–Hegyeshalom vasútvonal több mint 40 milliárdos korszerűsítésének. Jó hír, hogy korszerűbbek lesznek a vágányok, a biztosítóberendezések, a felsővezetékek, rossz, hogy ebből az utasok legfeljebb a peronok rekonstrukcióját vehetik észre Győrben.

Ebből most már ízelítőt is kaphatnak, az egyik oldalon ugyanis a napokban befejezték a peronokhoz vezető aluljáró festését, bár a színválasztás meglehetősen érdekesre sikeredett. A vonatról leszállók legalábbis ezt mondják. Íme néhány vélemény, elsőként Maros Károly szárföldi plébánostól: „Furcsa ez a szín, ilyet, de még ehhez hasonlót sem láttam nagyon. Halványabb pasztellszín lényegesen szerencsésebb választás lett volna."

Lőrincz Klára Pécsről érkezett Győrbe, az első benyomása ez volt: „Szörnyű." A második: „Divatlapokban láttam már hasonló színt, de azt ruháknál használták, nem vasútállomáson." A soproni Dénes Levente is furcsállta a színválasztást: „A soproni vasútállomás túl szürke, ez kétségkívül színes. De nagyon is."

Természetesen megkerestük a MÁV-ot is a színválasztással kapcsolatban, kérdésünkre azonban a múlt hét óta nem érkezett válasz.
Egy hónappal ezelőtt szó volt a vasútállomás mosdóiról is: a MÁV tavaly december elején záratta be a vécéket, mert a rossz állapotban lévő helyiségekbe hajléktalanok költöztek. Egy ideig volt mobil vécé a peronon, később aztán azt is felszámolták. Júniusban azt ígérték: az állomás biztosítóberendezéseinek korszerűsítési munkálataival párhuzamosan az utas WC-t is felújítja a létesítmény bérlője. Üzemeltetésére a MÁV Zrt. a KI-RA Bt.-vel kötött szerződést április 4-én: a bérlő saját költségén, ellentételezés nélkül vállalta az illemhely felújítását, s az általa végzett felújítás valóban be is fejeződött. Leszögezhetjük, ígéretét beváltotta, s a nyári főszezonban használható a korszerűsített mosdó – 90 forintért.

A győri vasútállomás forgalma

Egy tavalyi felmérés szerint Győrben hétköznapokon 3000–3200-an váltanak jegyet, míg pénteken és vasárnap 3700–4000-en. Emellett mintegy 1700–1800-an utaznak havibérlettel. Az EURegió-s vonatok 2004. májusi bevezetésével pedig ötödével nőtt a nemzetközi utasforgalom.

Sudár Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jótékony céllal a Baráti Összefogás Napján

Győrújbarát - Úgy tűnik, elült a vihar a győrújbaráti képviselő-testületben, a hétvégi falunapon aki… Tovább olvasom