Kisalföld logö

2017. 07. 24. hétfő - Kinga, Kincső 20°C | 30°C Még több cikk.

Trükkös csalók - Megtévesztették a nagymamákat

Trükkös csalásokra, lopásokra hívja fel az idősek figyelmét a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.
Győr-Moson-Sopron megyében élő időseket vezetékes telefonjaikon hívogatják az elkövetők. A hívók legtöbbször unokájuknak adták ki magukat, azt állítják segítségre szorulnak, pénzre lenne szükségük.

Az elmúlt napokban a megye több településén is hasonló esetek történtek.

Kajárpécen, február 13-án egy 75 éves néni esett a csalók áldozatául. Az asszonyt egy ismeretlen nő hívta fel otthonában, unokájaként mutatkozott be és rövid beszélgetés után előadta, hogy átmeneti anyagi nehézsége miatt pénzre lenne szüksége. A sértett némi hezitálás után a spórolt pénzét felajánlotta az unokának vélt tettesnek. A telefonos csaló elmondta, hogy akadályoztatása miatt nem tud a pénzért menni, de a kért összeget az asszony tegye bele egy borítékba, majd ő egy barátnőjét odaküldi érte. A későbbi előre egyezetett időpontban valóban meg is jelent az idős asszony háza előtt a pénz átvevője. A néni csak akkor eszmélt rá, hogy megtakarítását egy idegennek adta, miután felhívta a családtagjait, akik közölték vele, hogy aznap nem ők telefonáltak.

Hasonlóan a fenti módszerhez február 17-én Dör községben, egy 74 éves nénit csaptak be.

A Győr-Moson-Sopron Rendőr-főkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy a hasonló esetek könnyen elkerülhetőek, megelőzhetőek. Járjanak utána, hogy a telefonáló az-e, akinek mondja magát.

Bármilyen indokra is hivatkozik egy idegen, soha ne adjanak át készpénzt. Idegenek előtt, nyilvános helyen ne beszéljenek magánügyeikről. Bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget. Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát és értesítsék a rendőröket a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rablást talált ki, a győri rendőrök nem dőltek be neki

Egy 20 éves győri lakos az állította, bűncselekmény áldozata lett, azonban a nyomozók kiderítették,… Tovább olvasom