Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Több mint félmilliárd az idősek lakhatására

Jelentős beruházások zajlanak Győrben azért, hogy javuljon az idősek lakhatási helyzete a városban – derült ki Somogyi Tivadar alpolgármester és Páternoszter Piroska népjóléti osztályvezető pénteki sajtótájékoztatóján.

A Semmelweis utcai idősek bérházát az önkormányzati tulajdonban lévő Inszol zrt. építteti 440 millió forintért. Az épületben a 32 piaci alapú bérlakáson kívül – amelyek nagy része már gazdára talált – lesz orvosi rendelő, gyógyszertár és idősek klubja is.

A Kossuth utca 58. szám alatti felújítása az újvárosi rehabilitáció részeként valósul meg. Oda költözik az idősek klubja, családsegítő központ várja majd a segítséget kérőket, gyermekjóléti szolgáltatást is nyújtanak, valamint erősítik az utcai szociális munkát. A nyitást augusztusra tervezik.

Ugyancsak akkor nyithat meg a Lepke utcai idősek átmeneti gondozóháza, amely 23 idős ember elhelyezését biztosítja. A fejlesztés 75 millió forint értékű, az eszközbeszerzéshez pedig további 15 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A sajtótájékoztatón Panker Mihály, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény is beszélt. Elmondta: csaknem 30 millió forint uniós támogatást nyertek többek között szakemberek képzésére, továbbképzésére és készségfejlesztésére, a szakmai kapcsolatok erősítésére. A megvalósításban együttműködnek a város szociális intézményeivel, a győri kistérségi társulással, valamint a Széchenyi István Egyetemmel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bezárhatták a szeméttelepet Börcsön

Májusban elkezdődhet és nyáron elkészülhet a faluközpontban lévő buszmegálló és a buszforduló… Tovább olvasom