Kisalföld logö

2018. 02. 17. szombat - Donát -5°C | 4°C Még több cikk.

Több mint 350-en pattantak kerékpárra Győrben - videó, fotók

A Segítőház Alapítvány csütörtökön rendezte meg jótékonysági kerékpártúráját; a célállomás a táplánypusztai szociális intézmény volt. Több mint háromszázötvenen pattantak nyeregbe a jó cél érdekében.


A kerékpárosok reggel 9 órakor a kormányhivatal előtti téren gyülekeztek, ahonnan rendőri felvezetés biztosította az utat egészen a célig (s délután Táplánypusztától-Győrig).

A rendezvény bevételét három helyre juttatják a szervezők: a Répce utcai Idősek Klubjának, a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központ részére, valamint a Segítőház Alapítványnak.


Videó: OxygenTöbb mint 350-en pattantak kerékpárra Győrben. Fotók: H.Baranyai Edina

 
Előzmények:

A Napraforgó Közalapítvány éveken keresztül szervezte jótékonysági kerékpártúráját, melynek célja a közös mozgás örömén túl a szociális intézményekben élők életének megismerése, az intézmények támogatása volt.

A közalapítvány két korábbi elnöke Harcsás Judit és Kara Ákos úgy gondolták, hogy érdemes lenne feleleveníteni a sok éven át sikerrel megszervezett, népszerű rendezvényt. A gondolatot tett követte.

A közalapítvány megszűnésével új keretek között kellett megszervezni a rendezvényt, ehhez a Segítőház Alapítvány kiváló partnernek bizonyult. Támogatókat kutattak fel és önkéntesekkel együtt idén is - 2013. szeptember 19-én, csütörtökön - megszervezik a jótékonysági kerékpártúrát, melynek úti célja a táplánypusztai szociális intézmény lesz.

"A jótékonysági rendezvényre közel 350 iskolás fiatal regisztrált" - mondta Harcsás Judit, majd így folytatja: "a program fő célja a fogyatékossággal élők megismerése, betekintés mindennapi életükbe.

A kerékpározáson és a sportos együttléten túl a fiatalokkal közösen tudjuk felfedezni, hogy a táplánypusztai intézményben élők is mennyi emberi értékkel rendelkeznek."

Kara Ákos, a rendezvény egyik ötletgazdája és fővédnöke szerint: "fontos a nehezebb helyzetben lévő emberek gondjain segíteni. Ebben az esztendőben három helyre juttatjuk el a rendezvény bevételét, így támogatást kap a Répce utcai Idősek Klubja, a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központ, valamint a Segítőház Alapítvány."

Kara Ákos örömmel számolt be új elemekről is, így elmondta, hogy a kerékpártúrán részt vesz Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze és egyetemisták is nyeregbe pattannak jövő csütörtökön.

A kerekezők szeptembert 19-én, csütörtökön reggel 9 óráig gyülekeznek Győrben, a Megyeháza téren. Kara Ákos és Harcsás Judit köszöntő, buzdító gondolatait követően nyeregbe pattannak és - rendőri felvezetés és biztosítás mellett érkeznek meg Táplánypusztára.

A szervezők kérik a közlekedők, elsősorban az autósok türelmét és megértését az időszakos fennakadás miatt!

Útvonal

Indulás: délelőtt 9 órakor

Kormányhivatal (volt Megyeháza) előtti téren gyülekezés - Baross híd - Hunyadi út - Zrínyi út - Mónus Illés út - 821-es út - Mécs László út - Kovács Margit út - 821-es út - 83-as út a temető felé - Szauter Ferenc út - Szent Imre út - József Attila út - Külső Fehérvári út - 81-es út - Táplánypuszta Dr. Piróth Endre Szociális Központ.

Visszaindulás: délután 13 órakor

Táplánypuszta Dr. Piróth Endre Szociális Központ - 81-es út - Külső Fehérvári út - József Attila út - Szent Imre - Szauter Ferenc út - 83-as út (Temető felé) - Kovács Margit út - Benczúr út - Czeichmeister út.

Olvasóink írták

 • 5. Túrabakancs 2013. szeptember 19. 22:13
  „Madarász
  Most már tényleg befejezhetnéd a kerékpárosok szidalmazását, kiokítását, ez nem
  a te feladatod. Egyébként is vannak olyan mai modern lámpák a bicókra, amik egy
  mozdulattal le ill. felszerelhetőek, nem kell hogy látszódjanak feleslegesen. Ha ezt
  nem teszik meg a bringások, abban az esetben sok esetben lelopják őket róla. És
  nem mindegyik kerül csupán 300-Ft-ba. Az enyémek pl. összesen 17.000.- Ft-ot
  kóstáltak anno. /100m-ig pásztáznak/”
 • 4. miracle 2013. szeptember 19. 21:21
  „Madarász
  Nappal minek az a fránya lámpa, ne kezd már te is.
  Értelmetlen hülyeség és hiába is van ott egy lámpának látszó tárgy, ha mondjuk nincs benne elem, vagy van, de lemerült, vagy nem merült le, de 10 perc múlva le fog, ezeket nem lehet egzaktul csekkolni, és így arra sem következtetni, hogy mi lenne ha váratlanul 5 perc múlva napfogyatkozás lenne, tudna-e világítani vajon hazáig?
  Egy valamit kell ellenőrizni, világít-e akkor, amikor tényleg kell, nem pedig akkor görcsölni vele, amikor amúgy sem lesz rá szükség.”
 • 3. jg 2013. szeptember 19. 18:46
  „Gratulálok Madarász! Te igazán jó szívű ember lehetsz, aki mindenbe a jót látja meg...”
 • 2. Madarász 2013. szeptember 19. 15:32
  „A rendőrök mindjárt ellenőrizhették volna a kötelező felszerelés meglétét, kíváncsi lettem volna, hogy hányan maradnak akkor. Egyszerűen elképesztő, hogy a képeken csak elvétve van lámpa, prizma stb. a kerékpárokon és sajnos ez általánosságban jellemző a biciklisátkra, még azokra is, akik sötétedés után közlekednek. Talán a szervezőknek inkább a KRESZ ismeretek széles körű megismertetésére és a résztvevőktől a kötelező felszerelés meglétére kéne hangsúlyt fektetni.”
 • 1. ombi 2013. szeptember 18. 10:12
  „Dicséretes cél érdekében fognak kerekezni a résztvevők, elismerésem a szervezőknek!
  Sajnálatos tényre is rámutat ez a nemes kezdeményezés: Táplánypuszta egy azon települések közül, amelyek kerékpáros szempontból el vannak zárva a külvilágtól.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszrajongók attrakciójává silányultak az éjszakai bagolybuszok Győrben

Immáron hatodik alkalommal indulnak útnak hétvégén a győri éjszakai járatok, de egyre kevesebb az esély arra, hogy bekerüljenek a hivatalos menetrendbe. Tovább olvasom