Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Több lett, mint tanítóképző

Győr - „A bolognai folyamat eredményeit halmozottan kihasználtuk" – jelentette be a minap dr. Cseh Sándor, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának dékánja az intézmény úgynevezett felvételi roadshow-ját beharangozó tájékoztatón.
Elmondta, az elmúlt másfél évtizedben három akkreditációs folyamatban is remekül helytállt a „tanítóképző", olyannyira, hogy sokrétűvé vált képzési szerkezete miatt régi elnevezéséből éppen ezt a szót kellett kihagyni. A legutóbbi akkreditáción 2015-ig szóló működési engedélyt nyert el mind a hat oktatott szak. A főiskolai jelleg is megszűnőben van, hamarosan három mesterképzést indítanak rekreáció, környezeti nevelés és kulturális mediátor szakokból.

A már végzettek ettől az évtől öt szakirányú továbbképzés közül választhatnak. Mindezt a teljesítményt a kar 84 főállású és 100 óraadó oktatóval érte el.

A dékán hangsúlyozta, a szombathelyi kar – a volt Berzsenyi-tanárképző – csatlakozásával kibővültek a lehetőségek, hiszen a vasi megyeszékhely képzése illeszkedik az ittenihez, és a feladatokat ésszerűen megosztották.
Varga Józsefné dr. oktatási dékánhelyettes felhívta a figyelmet, hogy a tízkarúvá vált egyetem gyakorlatilag teljesen lefedi a nyugat-dunántúli régiót. Az oktatási piac változásai arra késztették a vezetést, hogy a hagyományos nyitott kapuk, nyílt kedd délutánok mellett felvételi roadshow-t indítson útjára. Ezen humoristák pódiumbeszélgetéseken kérdezik ki az intézmény volt és jelenlegi diákjait a követelményekről, illetve az elhelyezkedési, boldogulási lehetőségekről.

A 65 szakot a Dunántúl nyolc városában ismerhetik meg az érdeklődők. Sopronban január 8-án, kedden az Erzsébet utcai közgazdaság-tudományi kar aulájában; Győrött 9-én, az Apáczai-kar tornatermében; Mosonmagyaróváron 10-én, csütörtökön a MÉK aulájában; Tatán 15-én, kedden a Városkapu Művelődési Központban; Székesfehérváron 16-án, szerdán a megyei művelődési központban; Szombathelyen 22-én a Savaria Egyetemi Központ aulájában; Zalaegerszegen 23-án a városi művelődési központban, Nagykanizsán 24-én a Hevesi művelődési központban délután 3-tól este 6 óráig zajlik a zenével fűszerezett kérdezz-felelek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra megyei irányítás alatt az autópályarendőrség

Győr-Moson-Sopron - Az autópálya-rendőrség lébényi alosztálya teljes létszámában és minden… Tovább olvasom