Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Tisztújítás a győri Fidelitas szervezetében

Radnóti Ákost ismét elnökké választották, 2007. óta a 4. ciklusát kezdi meg a szervezet élén.

A helyi elnökség tagja lett Fekete Dávid, Takács Tímea, Németh Jenő Péter, Tóth Tabita Georgina és Szabó Anita.

Értékelték a kétéves ciklust, mely során nagy hangsúlyt kapott az, hogy az elnökség 3 tagja (Radnóti Ákos, Fekete Dávid, Takács Tímea) önkormányzati képviselőként is dolgozik, így a körzetükben próbálnak meg megtenni minél többet a fiatalokért, illetve a közgyűlésben is képviselve.

Radnóti Ákos elmondta, sikeres kampányokat folytattak le a sportolás népszerűsítéséért, az egészséges életmódért, de népszerű előadás-sorozatot is tartottak jeles politikusok részvételével és hagyományosan többször is jótékonykodtak. Fontos volt a helyi közgyűlésben - különösen a fiatalokat érintő - döntések támogatása, mely során Borkai Zsolt polgármester és a városvezetés minden ilyen irányú lépését támogatták, s köszönik az eddigi munkáját és támogatását. Részt vettek a kormány fiatalokat érintő sok pozitív intézkedéseinek terjesztésében, illetve a rezsicsökkentési kampányban is.

A felvételen balról-jobbra: Tóth Tabita Georgina alelnök, Radnóti Ákos elnök, Fekete Dávid alelnök, Németh Jenő Péter alelnök.
A felvételen balról-jobbra: Tóth Tabita Georgina alelnök, Radnóti Ákos elnök, Fekete Dávid alelnök, Németh Jenő Péter alelnök.

Viszont szükség van a további aktív jelenlétre és a fiatalok támogatására, mivel a fiatalok jövője ismét veszélyben van, s újra együtt van a bukott baloldal, akik egyszer már eljátszották a fiatalok jövőjét, fiatalok tömegét tették munkanélkülivé és eladósította őket már akkor, amikor még meg sem születtek. Országos eredmények:

Foglalkoztatás
• A fiatalok munkanélkülisége egész Európában súlyos probléma, Magyarország azon kevés országok között van, amely az elmúlt 3 évben növelni tudta a fiatalok foglalkoztatását.
• Míg a Gyurcsány-Bajnai-kormány cserbenhagyta őket, és hagyta, hogy értéktelen szakmákat és diplomákat nyomjanak a kezükbe, a Fidesz érdemi segítséget nyújt.
• Kifejezetten a fiataloknak szóló foglalkoztatási programok indultak, átalakult a szakképzés, a felsőoktatás, az adórendszer.
• Ennek köszönhetően Magyarországon ma 207 ezerrel többen dolgoznak, mint kormányváltáskor, köztük - immár harmadik éve - egyre több a pályakezdő.
• Célzott programok segítik a pályakezdőket, a fiatal vállalkozókat.
• A Munkahelyvédelmi Akció járulékkedvezménnyel segíti a 25 év alatti fiatalok elhelyezkedését. (A munkáltatónak a szociális hozzájárulási adónak csak a felét kell megfizetnie, míg a munkaerő-piacra újonnan belépő 25 év alattiak után 2 évig teljes szociális hozzájárulási adókedvezményt kap a munkáltató.)
• Jelenleg 130 ezer fiatal elhelyezkedését segítjük a programnak köszönhetően, év végéig akár 200 ezer 25 év alatti pályakezdő foglalkoztatására is lehetőség van.
• A fiatalokat segíti a tavaly ősszel, majd márciusban is indított Első munkahely garancia program. Az első körben 7200, a második körben további 3500 tanulmányait befejező fiatalnak nyújt segítséget. Ez a program a 15 és 24 év közötti, pályakezdőnek minősülő fiataloknak szól.


• A fiatal vállalkozók az Új Széchenyi Terv keretében egy ősszel induló pályázaton fejenként 3 - 6 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek vállalkozásaik indításához.
• Emellett több ezer fiatal pályakezdését segíti az a program, amelyben mikro-, kis- és középvállalkozások kaphatnak bér és járuléktámogatást, ha gyakornokot vesznek fel.
• Segítséget kaptak a nyári diákmunkához a fiatalok. 7500 fiatal nyári foglalkoztatásához nyújtott segítséget a kormány. Ennél is több foglalkoztatási program elindulásában bízhatunk, hiszen Magyarország a következő években 50 millió eurót fordít a fiatalkorúak foglalkoztatására a következő években.
• Emellett a szakképzés és a felsőoktatás átalakításának köszönhetően bízunk benne, hogy egyre több a munkaerőpiacon értékes szaktudással rendelkező fiatal kerül ki az iskolapadokból. Értékes diplomát akarunk a fiatalok kezébe adni, ami nem csak egy papír a kezükben, hanem munkát és megélhetést biztosít számukra. Ezért alakítottuk át a felsőoktatást a hallgatók, az egyetemek, a szakemberek együttműködésével. A hallgatókat egy versenyképesebb felsőoktatás várja, a felsőoktatási intézmények pedig kiszámítható és fenntartható működtetésre számíthatnak: idén 23 milliárd forinttal több jut a felsőoktatásra, mint tavaly. A kormány 27 felsőoktatási beruházás sikeres lezáráshoz is biztosítja a szükséges támogatást.
• A magyar foglalkoztatási trendekből azonban azt is látjuk, hogy Magyarország ma jobban teljesít a fiatalok iránti felelősségvállalásban, mint a baloldali kormányok idején.
• A Gyurcsány-Bajnai-szövetség tehetetlen és érzéketlen volt a fiatalok problémáival szemben ma is üres ígéretekkel szédíti és erőszakos politikai akciókra használja fel őket.

Otthonteremtés
• A Fidelitas nagyon fontosnak tartja, hogy az életre szóló devizacsapda helyett, amelyet a Gyurcsány-Bajnai-kormány kínált a magyar fiataloknak, ma állami támogatású otthonteremtésben tudnak gondolkodni.
• Devizacsapda helyett ma elérhető, olcsó, támogatott otthonteremtési programok vannak.

A Fidelitas kiáll a jövőben is minden korosztály-de különösen a fiatalokat-érintő pozitív programokért a helyi-és az országos közéletben és támogatja a helyi városvezetés és a Fidesz-kormány eddigi munkáját és aktívan részt vesz továbbra is a helyi közélet eseményeiben további rendezvényekkel, fiatalos kampányokkal, toborzásokkal.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyári szünet után ülést tart a megyei közgyűlés

Szeptember 20-án, pénteken délelőtt (10.00 óra) ül össze ismét a megyei közgyűlés. A költségvetés… Tovább olvasom