Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Terepjáróval ütközött két motorkerékpár

Győr - Három személyt szállítottak kórházba, miután az Ipari park után, Győrszentiván előtt két motorkerékpár és egy terepjáró ütközött.
Baleset történt Győrszentiván előtt, Dózsa majornál, az Ipari park irányából a városrészre vezető úton pénteken délután: két motorkerékpár ütközött egy terepjáróval. Az egyik motorkerékpáron két személy utazott, őket és a másik motor vezetőjét mentővel a győri kórházba szállították. A helyszínelés idején teljes útzár volt az érintett szakaszon.

Fotók: Krizsán Csaba

A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Fotó: Zátonyi Gergely (tudósító)
Fotó: Zátonyi Gergely (tudósító)
Fotó: Zátonyi Gergely (tudósító)
Fotó: Zátonyi Gergely (tudósító)

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. akiismeriakétmotorost 2010. január 11. 17:41
  „nem kell oltogatni a motorosokat.
  egyáltalán nem az ő hibájuk.
  ebben a kanyarban már rengeteg baleset történt
  nem ők az elsők de szerintem nem is az utolsók.
  azért mert még nem nagy koruak és motorbalesetet szennvedtek nem kell az egészet a korukra fogni
  egy felnőtt is szenvedhet motorbalesetet.
  a hejett h inkább megkérdeznék h vannak inkább itt oltsák őket..-.-" :@”
 • 82. sajtoskifli 2009. október 03. 21:07
  „Dr_Kriszpi

  A motor vezetőjét kivéve, mindneki emlékszik mindenre...”
 • 81. Dr_Kriszpi 2009. október 02. 14:02
  „Szerintem be kéne fejezni a találgatásokat... ugyan is a motorosok sem emlékeznek arra mi történt valojában..
  akkor most hogy is van ez????
  aki valamennyire emlékezhet az a Terepjáros... és ha IGAZAT mond akor úgy lehet talán
  ahogy mondja. erröl meg enynit.

  amugy azt az útat már ezer éve meg kelett volna csinálni de nem mert a kedves POLGÁRMESTERKE
  inkább lezárat pár utcát ami nevetséges...pl az Ösi tcát. semmi baj az uttal mégis le van zátva.
  és rá van terelve az egysorira kérdem én mért???? ja mert érdekeltságe van talán abbaz az utcában
  LOL ennyi erüvel a Kálmán Imre végét is le lehetne ZÁRNI betonfallal mert a sok idiota ott megy át
  mert lusta a hidon át tekerni és a 19 esen átmennek kérdem én ez nem BALESETVESZÉLYES?????”
 • 80. H.Gabi 2009. szeptember 30. 08:49
  „Abban a kanyarban, ez nem az első baleset...szinte mindenki levágja a kanyart...ott is, és az egész szentiváni úton.Meglehetősen balesetveszélyes!Nem a motorosokat akarom védeni, Isten ments, mert nekem is tele van velük a hócipőm, de az autósok is ugyanúgy száguldoznak Szentivánon!”
 • 79. info2009* 2009. szeptember 29. 22:04
  „Az osszes magyar uthalozaton kamera rendszert kell kiepiteni, mar a gyorshajtasokbol kifizetodne a befektetes, illetve az osszes bunozot el lehetne fogni, pluszz a kozbiztonsag is javulna. Ez senkinek se jut eszebe? Egyik Nyugat-Europai orszagban, minden uton kamerak vannak, a gyorshajtas buntetesek tetemesek es nincs minden 500 meteren egyu baleset mint Magyarorszagon. Lassan azt hiszem, hogy a magyar vezetesnek a jelenlegi allapot fenntartasa es rontasa az erdeke, kulfoldi megbizas alapjan.”
 • 78. kirgabo 2009. szeptember 29. 07:56
  „Lapka! Nem tudtam az esetről, és elképesztőnek tartom. Azért az tényleg több a soknál ha valakit cserbenhagynak. A rendőrség épületének felújítása időszerű volt, de a szolgálat reformját is el kéne kezdeni. Nemrégiben büntettek meg gyorshajtás miatt. Vasúti átjáróban 46-tal mentem. Teljesen jogos volt a dolog. És végképp nem akarok "nagyon magyar szokás szerint" vélekedni, hisz ez is zavar, de mást miért nem büntetnek meg? Nem ide tartozik, de több betörés is volt mostanában Szentivánon. Volt hogy úgy mentek be, hogy otthon aludtak a lakók... Oda miért nem megy a trafipaxos, lefotózhatná, hogy milyen gyorsan fut a gumibot elől a betörő.
  Kedves Kivagyokén! A Simson is ment 100-at ez igaz :-), de ha emlékszel rá, akkor a focipályától kezdve a gyorsulást, kisszentjánoson már legalább 70-nél volt. Na meg amelyik Simson 100-at ment, az sokáig nem veszélyeztetett, mert vagy hengerfelyes lett, vagy leszakadt a kipufogó, vagy elfogyott a benzin (főleg ha nem nitrohigító volt benne :-) )”
 • 77. slovakkiller 2009. szeptember 28. 21:59
  „Egy Csorna méretü városrészhez méltatlan ez a bekötőút.Ha győrhöz tartozik,akkor tessék csak egy komolyabb úttal összekötni cserókot a várossal!-szabadhegyi-.”
 • 76. Gabesz01 2009. szeptember 28. 16:55
  „A korhatárokat kellene nagyon feljebbtolni. Jelenleg a 14 éves mazsola megy két kört a rutinpályán meg egyet a városban (még jó hogy túléli) aztán simán felpattanhat a robogójára (50 es, 70-es, akár 125 ös 50 papírral) aztán száguldozhat lazán gyári robogóval 80-al a városban. És azt mondja hogy teljesen jogosan vezeti a robogót mert minden követelménynek megfelel, anyuci apuci meg nem törődik vele, adásvételi meg ki tudja kinek a nevén van. szóval ezért kellene minimum 18 évre tolni a minimum határt hogy saját felelőségére motorozhasson és adja vegye a motort. ez lehetne az "A1" kategória 125 ccm-ig (egyébként az eu több országában hasonlóan van) Aztán az "A korl." katergória teljesen felesleges. 25 évtől meg csinálhatják az "A" kategóriát (esetleg feltételnek lehetne pl 2 év "A1"es rutin) és ezek után nem mindjárt 2 km vezetés után pattanának egy 100 LE-s gépre, hanem megtanulnának motorozni előtte. Még az is elgondolkodtató hogy aki rendelkezik "B" kategóriás jogsival az milyen kétkerekűt vezethetne biciklin kívül....

  van győrben egy rendszámos Simson 51 :D valami vén papa teker vele, valamikor két személyel is :D”
 • 75. miszuu 2009. szeptember 28. 16:49
  „killerlaca ne járasd tovább magad, felesleges, forgalmas út mellett lakom és egyszer nem volt problémám a zajjal. pedig itt aztán busz, kocsi, motor, sőt vonat is.... kibirom... lekváros kenyér az utolsó mondataid nagyon is helytállóak. (:”
 • 74. kivagyokén 2009. szeptember 28. 15:17
  „Én emlékszem olyanra, hogy a Simson S50 B NAGYMOTOR volt. Csak kb 86-86 tájékán lett átsorolva, milor megjelent az S 51 N "lefojtott" változat. Akkor az volt a menő. Persze 5X felfúrva, ricinusolaj, néha kerozin, és már ment is 100 at. DE. Nem volt ekkora forgalom. Sőt az "A" kategóriára (nem volt A1, A külön) a rutinvizsgát is Simsonnal kellett letenni. pl MHSZ ha valakinek még jelent valamit ez a név. Igen megcsináltuk mi is a hülyeséget, volt aki megúszta, volt aki összetörte magát. Ugyanakkor azt hiszem, jóval másabbak voltak a közlekedés során résztvevők! Sokana a közlekedési kultúra alapismereteit se tudják. A "tegnap se jött semmi" hozzáállás elég ostoba. A városban nem egyszer a tükröt elviszik álló autóról, ketten sisak nélkül segédmotoron. Kicsit kéne szigorítani ÉS BETARTATNI a szabályokat. És igen a szülőnek is figyelni kéne mit csinál a gyermeke.

  Tudom hogy ez nem tartozik szorosan ehez a cikkhez, de kis változtatásokkal, és odafigyeléssel, sokkal kevesebb ilyen cikknek kéne megjelennie.”
 • 73. lapka 2009. szeptember 28. 15:15
  „kirgabo!a baj már megtörtént...igaz nem kisgyereket ütött el a lökött motoros kölyök hamen egy idős bácsit aki vérhigítót szed a betegsége miatt és napokig folyt a vér a sebéből emiatt a riadalomról ne is beszéljünk......a robogós barátunk meg ott hagyta szegény embert akit a saját háza előtt sodort el!még azt sem kérdezte meg tőle,hogy jól van-e?sajnos csak a saját jogaikkal vannak tisztában azzal nem hogy ez egy CSERBENHAGYÁSOS GÁZOLÁS volt amit az öreg hálistennek túlélt!!!!és ő is mert szerencséjére nem volt semmi nyom amin elindulhattunk volna megkeresni ezt a becsületes motorozni jól tudó ifiembert!!(úgyhogy ha valamelyikőtök ismeri a történetet,-ha volt annyi vér a pucájában,hogy elmondja-akkor világosítsátok már fel arról,hogy mi az ilyennek a következménye!)

  a rendőrség téma szentivánon simán megérdemelne egy külön fórumot....sajnos.mert igazán a felújított rendőrörs átadása óta nem igazán lehet rendőrt látni!”
 • 72. kirgabo 2009. szeptember 28. 14:06
  „Jogos! Ezzel egyetértek. Az A 1 kategóriába sorolás sem elvetendő, de nem itt érzem a bajt. Autókat sem kategorizálunk, hiába 600as fiat vagy 6000res V12-es BMW. A nyomonkövethetőség kvázi a lopásokat is visszaszorítaná. Ráadásul ugye adóköteles lenne!
  Én is elmúltam már 18, nem titok 25 vagyok, amikor motoroztam Simsonok meg Babetták voltak. Emlékezz rá, hogy az S51-es Simson körül sokáig ment a vita, hogy kismotor e vagy vizsga kell rá! Igen azok az idők elmúltak, ma meg egy 50 (70) ccm-res robogó tudja a 100 feletti tempót ha kell. És mennek is vele. Ráadásul pillanatok alatt felgyorsul. Viszont nagyon veszélyes a kis kerekek miatt. 100-zal valaki rámegy egy nagyobb kőre az úton, (amit a másik okos kapar oda a hátsókerékkel) és már megint nem lehet közlekedni a temető körül. Irónikus, de van benne valami. Szerintem a robogókat nem is szabadna lakott területen kívül használni. Nem is arra találták ki! Városi közlekedésre született ötlet volt. (Tudom a SMART is...)
  Az adásvétel is érdekes kérdés. Kinek a nevén van a motor? A gyerek nevére köttetik az adásvétel? PTK? Vagy apa nevére? Akkor meg kell meghatalmazás...”
 • 71. Gabesz01 2009. szeptember 28. 13:44
  „Ezek a robogók kinőtték a segédmotor kategóriát, sőt az összes. Segédmotornak kb a villanybicikli felel meg. Ezért kellene a KRESZ módosítása. Én idén vizsgáztam le A1 ből és bőven nem vagyok már 18 éves. A mostani segédmotornak tartott robogók (stb-ik) simán beillenek a A1 kategóriába. A másik fontos dolog lenne az összes robbanómotorral hajtott kerékpár nyilvántartásba vétele rendszámmal, forgalmi vizsgával. Nyomonkövethető lenne az összes robogó meg minden. Mert most mi van? gyakorlatilag egy kamu adásvételivel járkálnak, ami nem hiteles.”
 • 70. kirgabo 2009. szeptember 28. 13:27
  „Gabesz01! A Kresz szabályok rendben vannak! Be kell őket tartani. A segédmotorkerékpár kategóriájú járművel 40 km/óra a megengedett sebesség! A zajszint is korlátozva van. Amúgy a két személyes használatra külön kell vizsgáztatni a motorokat. Nekem alapvetően nincs a motorosokkal bajom, sőt több barátom is motorozik elég sokat. Mint autós nagyon figyelek rájuk, és előzékeny vagyok, még akkor is ha jobbról előz a városban! Azt is meg lehet érteni hogy nem kellemes a sorban állni 40 fokban bőrruhában! Menjen előre, figyeljen oda mindenki erre. De ZÁRÓVONALON ELŐZNI KANYARBAN az elmebaj!
  Az indulat sok jóra nem vezet. Látod, írod, hogy hol leszek én már, míg valaki leér a 9.ről. Óvva intelek tőle hogy ne az intenzíven legyél egy gyors eliszkolás miatt!!!
  Robogózzon aki akar, nincs ezzel semmi baj. A hang ellen a legnehezebb tenni. Nehéz betartatni a törvényt. Ezt úgy néz ki el kell viselni. Bosszút állni sem érdemes, amúgy meg a csendháborításra vonatkozó rendeletek nem tiltják ezeket a robogókat. De ettől még lehet esze legalább a szülőknek, hogy ne vegyen olyan kipufogót a gyereknek, ami hangos.
  Nagyon komoly gond a robogózás Szentivánon! És tudjuk, hogy nem csak a motorozással van gond ezen srácok esetében. Na éjfélkor kéne rendőri razziát tartani, aztán elkéregetni a szülői engedélyeket a 10 utáni utcán tartózkodáshoz. Ez addig fog menni, amíg ki nem szalad egy kisgyerek a robogó elé, és nyakát nem szegi. Utána lehet átértékelődik minden, ha a robogós tizenévesnek lecsukják az apukáját, aztán nem lesz több motorozgatás! Ráadásul mindenki felnő, nem mindegy milyen múlttal!”
 • 69. Gabesz01 2009. szeptember 28. 12:59
  „killerlaca
  mire a 9.ről leérsz szerinted hol lesznek? :D a másik az én ablakom alatt meg állandóan a gyerekek rikácsolnak labdával rugdossák a falat. tavasztól őszig, délután nem tudok tőlük pihenni, ha rájuk szól az ember akkor én vagyok a hibás mert szegény taknyos kölyöknek hogy merünk szólni. Menjek ki és rugjam le a fejüket? vagy hogy képzeled?
  Ez a robogós dolog nagyon sok éve így van, most történt két baleset és meglovagoljátok a témát. Hidd el egy motoros(mégha csak robogós is) ezerszer jobban figyel a forgalmra mint egy autós.
  Nem a robogókkal van a gond hanem a hülye Kresz szabályokkal, amíg nem rakják rendbe a SMKP kategóriát addig ez lesz.”
 • 68. citrompista 2009. szeptember 28. 11:19
  „23 éves vagyok és én is motoroztam 17 évesen. 18 év alatt nem engednék segédmotorra senkit, és mindegyikre rendszámot és műszaki vizsgát köteleznék!
  A szentiváni utat meg kell csinálni! mert szinte havonta landolnak az árokban vagy az aszfalton az emberek.”
 • 67. citrompista 2009. szeptember 28. 11:13
  „kirgabo! ez a tökéletes reakció!
  A rendőrségnek elvileg van joga a nemzeti közlekedési hatósággal együtt zajszintet mérni robogókon.
  Én nem bánom, ha valaki segédmotorkerékpárt használ közlekedésre, de ha hangos vagy szabálytalanul átalakított, akkor fizessen annyit, hogy többet ne jusson eszébe ilyen.
  Mellesleg a fiatal győri robogósokra tökéletesen igaz, hogy összevissza baromkodnak a városban. Régebben volt is velük valami tévériport, hogy szentistván úton forgalommal szembe mentek, meg felvonultak a baross úton.
  Nekem is van pár haverom aki nem hülyegyerek, de ha ráül a motorra azt hiszi hogy na most ő a világ ura és ezt meg is mutatja.
  Aki ebben a balesetben hibázott meg kell büntetni kőkeményen! Ez ilyen egyszerű.”
 • 66. lekvároskenyér 2009. szeptember 28. 11:04
  „le lehetne már kattani a "fiatalságról"! Most az "idősebbek" osztják az észt mert véletlenül pont 17-18 évesek miatt volt baleset. Tudomásom szerint az idősebbek legalább annyi balesetet okznak, nemkéne általánosítani. Nem a tapasztalatról van szó hanem a figyelmetlenségről, és a szabályok nem betartásáról. egy 40 éves ugyanúgy előz a záróvonalon ha éppen siet valahova előtte meg totyorog egy autó. Nem egyszer volt olyan hogy 30-as táblánál a max megengedettel mentem záróvonalnál és megelőzött történetesen egy középkorú ember..
  killerlaca!
  igazad van abban h neked nem lesz jobb hiába bánja meg, de ha a Te 1 éves kislányod felnő, és közúti balesetet okoz mert nem tartja be a szabályokat vagy csak egyszerűen figyelmetlen, akkor nem mondanád azt h "aki hülye haljon meg" nemigaz?”
 • 65. killerlaca 2009. szeptember 28. 09:17
  „Miszuu <moderálva....>!!

  Kit érdekel mit éreznek "szegény gyerekek" . Tudod, hogy van a mondás? .....
  És ha miattuk sérül meg valaki hiába bánja meg! Nekem egész életemre szar lett a térdem mert valaki nem figyelt a kereszteződésben! És hiába bánja meg nekem nem lesz jobb.
  Szerintem igen is lehet tudatosan motorozni!
  Az a baj, hogy a sok kis menőnek megveszi apuci + anyuci a több 100 000Ft-os robogókat és emiatt a gyerkőcben nem alakul ki felelősség érzet.
  A pihenés témáról meg annyit, hogy ha az én abalkom alatt motorozol a kávédarálóddal, akkor lemegyek és ..... róla. Ugyan is nem tudjátok elképzelni, hogy behallatszik a lakásba pedig a 9. emeleten lakunk. És az 1 éves kislányom meg az ilyen szerencsétlenek miatt nem tud aludni! Nem tudom te mennyire örülnél ha én éjszaka az ablakod alatt nekiállok flexelni mert az jó buli.”
 • 64. 13.István 2009. szeptember 28. 09:09
  „Még mindíg nem tudja senki ki volt a harmadik sérült ,vagy nincs alibije ?
  Hamár elindult a fantáziám !! NŐ Vagy Férfi vagy .... Ha már egyszer
  nem az Anyuka ! Jobbulást fiuk, meg a harmadiknak is ! Csak egy kis
  elgondolkodást ezt megusztátátok akár vétkesen akár ártatlanul !”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múltidéző séta a ˝medvés báró˝ nyomában

Bőny - Dédnagyapjuk, a ˝medvés báró˝ kúriáját is megnézték azok a Bothmer utódok, akik nemrégiben… Tovább olvasom