Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 8°C

Táborozz az állatkertben! - VIDEÓ

A győri Xantus János Állatkertet érdemes gyakran látogatni, hiszen mindig felfedezhet valami újdonságot az ember. Az állatkert az év minden napján nyitva áll látogatói előtt. A kisalföldi zoo több mint száz állatfaj közel 1000 egyedét mutatja be.

Rendszeresen érkeznek új lakók az állatkertbe, nemrégiben jöttek a földi malacok (, érkezésükről már korábban beszámoltunk), a hortobágyi ökrök, és a legújabbak: a gyűrűsfarkú makik.

Az állatkert nyári programmal is kedveskedik. Idén is indul a Zoo-tábor június 15.-től, amely 9 héten át tart majd. A napközi jellegű foglalkozás keretén belül számtalan érdekes programmal várják a gyermekeket, pl.: játékok, az állatok körüli munkák végzése a gondozókkal együtt, kézműves foglalkozás és egy ravazdi kirándulás az eredi iskolába, ahol vízvizsgálatot végeznek, nemezelnek alpaka valamint bárány gyapjúból és az erdő fáiról hallgatnak meg egy előadást.

Készítette: Varga Dávid

A tábor célja kettős: amellett, hogy a gyerkőcök jól érezzék magukat, sok új hasznos ismeretre tegyenek szert, ugyanis előadásokat is hallhatnak, melyeket többek között az állatkerti orvos tart.
Az egyik ilyen előadás a nagymacskákról szól, hiszen a 2009-es évet az EAZA (Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége) az európai ragadozók évének nyilvánította. Az EAZA egyik legfontosabb programja az Európai Veszélyeztet Fajok Programja (EEP), emellett komoly hangsúlyt fektetnek az oktatásra. Minden olyan intézménynek, amely tagja ennek a szövetségnek, gondoskodnia kell oktatóprogramokról.

A tábor végén a gyerekek „Ki mit tud?" vetélkedő során számot adhatnak a 9 hét alatt megszerzett friss tudásról. Minden lurkó oklevelet és kis ajándékokat kap az itt átélt emlékek mellé.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Állatok lepték el a győri bevásárlóközpontot

Az Árkádban Dzsungelparádé van, mely során állat- és növényfajok költöztek be a bevásárlóközpontba. Az akció a nyári szünet első két hetében tart. Tovább olvasom