Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Szita Bencére emlékeznek szombaton Győrben

A brutális kegyetlenséggel megölt Szita Bence emlékére lesz megmelékezés szombaton este 7 órától Győrben a Városház téren.

Előzmények >> 


Beismerte a gyilkosságot Szita Bence mostohája >>


Egy kaposvári játszótérről tűnt el egy11 éves kisfiú >>

A 11 éves fiút október 29-én ölték meg. A rendőrség a fiú nevelőapjának volt élettársát, a gyerek eltűnését bejelentő 47 éves P. Erikát és két kaposvári hajléktalan férfit, az 57 éves B. Józsefet és a 41 éves K. Józsefet gyanúsítja az előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal.Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. gutentag 2012. november 09. 18:10
  „Igen, sok gyilkosság történik. (És helyben szoktak is mécsest gyújtani.) De amikor módszeresen kivégeznek egy gyereket, akkor hadd kapjuk már fel a fejünket, és hadd fejezzük ki a megdöbbenésünket (akár egy közös mécsesgyújtással az ország másik sarkában), mert az még nagyobb bajt jelezne, ha csak legyintenénk, hogy ez is csak egy eset a sok közül.”
 • 21. gonzo 2012. november 09. 12:44
  „19.lolka itt egy nagyon jó írás az általad nézett Frizbi című szemétről:

  http://www.kisalfold.hu/onlinejegyzet/kegyelet/2305474/

  Werner Krisztina a Kisalföld újságírója követte el.Jó írás.

  Elérjük valaha a Kisalfold Online-nál,hogy a linkek egy kattintással hoizzáférhetőek legyenek?Miért olyan lehetetlen dolog ez?”
 • 20. kisember1 2012. november 09. 12:16
  „"Ne ítélj, hogy ne ítéltess! Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek. Miért nézed pedig a szálkát, a mely a te atyádfia szemében van, a gerendát pedig, a mely a te szemedben van, nem veszed észre?"

  Nem láthatunk más szemével. Nem érezhetünk más szívével, nem tudhatjuk, hogy a gyermekünk, testvérünk elvesztésekor, milyen reakciók szakadnak ki belőlünk. A testvér egy mai tinilány, csak annyira érzékeny, vagy érzéketlen, mint a többi mai tini. Túlságosan megszokták a gyerekek a gyilkolászást a Tv-ben, neten, videojátékokban. Az ingerszintjük magasabb, máshogy reagálnak, mint mi, akik csak heti egyszer kapcsoltak be TV-t. Magunkba kell nézni, hogy mi biztos jól teszünk mindent? És bizony több időt tölteni a gyerekekkel, figyelni rájuk, nem a "villanypásztoron" nevelni fel őket.
  A gyászt nemhiába nevezik munkának. Gyászmunka, dolgoznunk kell vele, forgatnunk, szenvednünk, átélnünk. Örökölt kislányom, mikor meghalt az édesanyja, 3 éves volt. Éveken át halálosat játszott, nevetett, sírt, felravatalozta magát. Ezt hagyni szükséges, mert ő így dolgozza fel. Ez a tinilány és apukája pedig beszédes, közvetlen emberek, így dolgozzák fel, beszélgetéssel, nyugalommal (belül fájdalommal) a történteket.
  Nem kell kákán is csomót keresni...”
 • 19. lolka50 2012. november 09. 11:15
  „Igen a Frizbiben való viselkedések is furcsák voltak,sajnos:-(”
 • 18. Tumbanu 2012. november 09. 08:14
  „ahogy látom másnak is furcsa a nővére. én amikor másnap neten megnéztem a frizbit, komolyan nem tudtam a saját gondolataim hova tenni, mert úgy vettem észre, hogy a lány olyan mereven, rideg természetességgel beszél, mintha egy rekonstrukciója lenne az eseményeknek, amit 2 színész alakít...de ezek szerint azóta is érdekes dolgok vannak.”
 • 17. madrina81 2012. november 08. 21:34
  „A megemlékezéssel a MÉG ÉLŐKÖN szeretnénk segíteni, nem a holtakon. Olyan formában, hogy felhívjuk a figyelmet erre a nem kis problémára, ami esetleg megelőzhető lenne egy ilyen büntetés-forma bevezetésével.

  Azzal az esettel foglalkozunk általában, amiről tudomásunk van. Valóban napi szinten történnek tragédiák, de sajnos, vagy nem, nem hallunk,nem hallhatunk mindegyikről.

  Ki prédikál és miről? A választ megtalálod hozzászólásodban, olvasd vissza saját soraidat kedves blaze!

  Ui.: "Minden egyénnek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz és a szólásszabadsághoz, ami azt is jelenti, joga van hozzá, hogy ne üldözzék a véleménye miatt, és azért sem, ha határokra tekintet nélkül, bármiféle eszközzel keresi, kapja és terjeszti az információkat és a gondolatokat."

  Szóval... sosem értettem, hogy fórumokon miért nem lehet egyszerűen csak véleményt mondani, miért kell bántó , sértő szavakkal az Ő tőle eltérő véleményű egyéneket becsmérelni. Különböző emberek vagyunk, különböző véleményekkel. Ezek elfogadása intelligencia kérdése. A hozzászólások mindenkinek saját jellemét tükrözik.

  Szép, nyugodt éjszakát mindenkinek!”
 • 16. piroskaésabarkasz 2012. november 08. 20:52
  „14-12.A Facen fent van a nővére.LILU CHANEL néven.Érdekes a következtetésetek....”
 • 15. blaze 2012. november 08. 20:29
  „8. maya31 2012.11.08. 12:00

  Milyen ember vagyok én? Olyan, aki az előkön szokottt segíteni! Olyan, aki nem csak divatból tud sajnálni valakit! Napi szinten történik gyilkosság és egyéb erőszak ebben az országban, de ti csak Szita Bencével és Bándi Katával foglakoztok, mert valahogy ez lett a divat. Prédikáltok a halálbüntetésről és megalkuvó tagjai vagytok ennek az álnok társadalomnk, ahol a becsület lassan ismeretlen fogalom lesz!”
 • 14. AranyKözépút 2012. november 08. 17:13
  „Én egy nagyon szép ötletnek tartom a megemlékezés lehetőségét. Aki nem így látja , az inkább hallgasson és maradjon otthon ennyi.
  lolka : teljesen igazad van. Én is arra gondoltam, ha tudta, hogy az öccse odautazik, már pedig tudta akkor miért indult haza a pasijával ? Tudta, hogy Bence és a <moderálva>va között rossz a viszony, akkor miért nem kérdezett rá, hogy mit fogtok csinálni kettesben? Szóval fura az a lány..”
 • 13. Pretorianus 2012. november 08. 16:16
  „11. Tumbanu 2012.11.08. 13:56
  Van olyan híroldal,/híroldalak/ ahol beszámolnak mindenről, az igazságot nem elhallgatva. Sokan olvassák. Én is.”
 • 12. lolka50 2012. november 08. 15:06
  „Nagyon megrázott engem és családomat is ez a szörnyű tragédia!! Drága kis kincs nyugodj békében!! Viszont az nagyon furcsa néhányuknak hogy kicsi Bencus nővére Facebokján szerelmes képeket töltöget fel a kedvesével,mások ilyen helyzetben még szólni sem tudának ez csak az én véleményem!! Furcsa az a lány!!”
 • 11. Tumbanu 2012. november 08. 13:56
  „én is nagyon sajnálom a történteket és mélyen elítélem a gyilkosokat. azonban ezt a nagy...országos gyászt, tényleg szinte szobrot ne kapjon?...ezt nem értem. rengeteg embert megölnek, ártatlanokat. leggyakrabban ki se tálal a média, sem a rendőrség, mert tudjuk kik követték el magyar ellen. azok az emberek is épp úgy megérdemelnék a teljes országos gyászt akkor. nincs kevésbé, és jobban gyászolandó értelmetlen erőszakos halál!”
 • 10. anics10 2012. november 08. 12:29
  „De szerintem mindenkinek megvan a maga véleménye. A tényen nem változtat, egy ártatlan kisgyerek halt meg, akinek az esete megrendítette az embereket.”
 • 9. anics10 2012. november 08. 12:27
  „Kedves madrina81! Nem áltatom magam, de azért vannak nyílt titkok a börtönhierarchiáról. Az elverés az a legkisebb büntetésük. Nekem akkor is az a véleményem, amit leírtam. A halálbüntetés akkor lenne az igazi, ha ugyanúgy halna meg ahogy ő ölt.”
 • 8. maya31 2012. november 08. 12:00
  „blaze: ha okosat nem tudsz írni, akkor legalább ezt a hírt ne kommenteld. Képzeld sokan nem ismerték de mégis rengeteg ember megsírata ezt az ártatlan kisgyereket. Nem mindennapi eset, hogy így hal meg egy GYEREK!!!! Ne hallgass híreket mert a temetéséről is lesz biztos híradás. És képzeld én is elmennék a temetésére, csak sajnos tömegközlekedéssel innen Győrből nem egyszerű, igy marad az esti gyertyagyújtás, ami a legkevesebb hogy egy érző ember megtesz. Egyszerűen mást nem is gondolok rólad, csak azt hogy sajnálak, sajnálom, hogy a legkisebb együttérzést sem hozza ki belőled. Milyen ember is lehetsz te.”
 • 7. madrina81 2012. november 08. 11:35
  „Sajnos ez így igaz, hogy általában egy tragédia után történnek változások. Pl.: halálos közlekedési baleset után állítanak lámpát egy veszélyes kereszteződésbe, stb.DE! Legalább történnek változások! Most is ez a cél.
  Hogy sosem lesz halálbüntetés... talán... de ha meg sem próbáljuk, akkor tényleg nem lesz rá esély. Volt már, elképzelhető, hogy egyszer vissza fogják állítani. Valahogy meg kell fékezni ezeket az eseteket! Akadálya effektív nincsen...
  Halálbüntetés túl kegyes ítélet lenne: ne áltassuk magunkat azzal, hogy majd a börtönben megbűnhődik. Ezek a nem is tudom minek nevezzem őket, védve vannak! Elszeparáltan élnek... Ok, talán egy-kétszer lehetőség nyílik elverni őket, aztán??? Szemet szemért, fogat fogért! Legyen ezzel tisztában mindenki a jövőben, főleg azok, akik előre kitervelten, szándékosan elkövetnek brutális kínzással egy gyilkosságot. Teszem hozzá, egy gyermek ellen...”
 • 6. Tündenéne 2012. november 08. 11:24
  „3. madrina81 2012.11.08. 10:33

  Ne vicceljetek már, amíg az EU-ban vagyunk, és sokkal pitiánerebb dolgok miatt is komoly szankciókat mérnek ránk, addig a halálbüntetéssel kapcsolatban nyilván nem fogunk velük szembeszállni. Ezt felejtsétek el. Nekem se tetszik, de ez van.”
 • 5. anics10 2012. november 08. 11:03
  „Szerintem a halálbüntetés túl kegyes ítélet lenne. Az életfogytiglan szabadulás nélkül (pontosan nem így van a kifejezés de a lényege ez), na az lenne az igazi büntetés. Csak gondoljon mindenki a börtönben kialakult rétegekre, a gyermekgyilkosok legalul vannak. Persze, most sokan azt mondják erre, hogy ne tartsuk el a mi pénzünkön. Ez is igaz, csak én most az IGAZI büntetésről beszélek, amit megérdemelne.”
 • 4. ATXadmin 2012. november 08. 10:58
  „3.,erre azt tudom válaszolni, hogy ez egy olyan lehetőség, ami az egész országot megmozgatja, amivel most TALÁN lehetőségünk nyílik VISSZAÁLLÍTANI A HALÁLBÜNTETÉST!!!
  el kell hogy szomorítsalak ebben az országban sose lesz halálbüntetés de ezt jobb lesz ha mindenki feldolgozza és megérti!!!!!!!!!!!!!!!!
  a másik elég szomorú hogy csak egy tragédia képes megmozgatni az egész országot!!!!de ez is csak azért van mert a média felfújja!!!!ami megint egy sajnálatos dolog!!!!”
 • 3. madrina81 2012. november 08. 10:33
  „Mi ott leszünk!!! "Nem kell felfújni? Nevetséges!" - erre azt tudom válaszolni, hogy ez egy olyan lehetőség, ami az egész országot megmozgatja, amivel most TALÁN lehetőségünk nyílik VISSZAÁLLÍTANI A HALÁLBÜNTETÉST!!! Mert amíg nem lesz drasztikus, elrettentő visszatartó erő az ilyen brutális bűncselekmények következményeképp, addig folytatódni fog ez az ŐRÜLET Magyarországon. Nem gondolom, hogy megszűnne az esetek száma, de már ha egy gyermek, testvér, feleség, anya, apa, barát, rokon, ismerős élete megóvható ez által, akkor már megérte... Ez az én privát véleményem. Pont.”
22 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Téti nótaénekes sikere

Az Ipolynyéken nemrégiben megrendezett országos előadó-művészeti minősítőn Hajnal Nikolett megkapta… Tovább olvasom