Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Szerecseny: Kis lépésekkel előre

Nagy többséggel kapott újra bizalmat Szerecseny lakóitól Bolla Gyula polgármester. A településvezető szerint továbbra is az önkormányzat kötelező feladatainak maradéktalan ellátása a legfontosabb teendő.

Az önkormányzati választásokon magas részvétel mellett, 67 százalékos eredménnyel választották újra Szerecseny lakói Bolla Gyula polgármestert, aki így folytathatja négy éve megkezdett tervei megvalósítását.

Kérdésünkre első helyen azt hangsúlyozta: a szennyvízberuházásból maradt hiány kezelése mellett legfőbb feladatának továbbra is az önkormányzat kötelező feladatainak biztos és maradéktalan ellátását tekinti.

Emellett a megkezdett fejlesztéseket is folytatják, a felújítás alatt álló óvodába integrálják a régi iskola leromlott épületében működő teleházat, többfunkciós közösségi tér kialakításával.

Bolla Gyula polgármester
Bolla Gyula polgármester

Emellett a védőnői szolgálat és a faluház épületének felújítása sem várhat tovább. Az új tervek között Bolla Gyula a közbiztonságot növelő polgárőrség létrehozását, a civil szervezetek támogatását és színvonalas falunapok rendezését emelte ki.

Mivel nagyobb munkáltató továbbra sem települt Szerecsenybe, gazdálkodásukat nagyobb helyi bevételek híján az állami normatíva és a pályázati lehetőségek függvényében tudják tervezni. Utóbbira példa a falumegújító LEADER-pályázaton elnyert közel tízmilliós támogatás, amivel a község központjában pihenőparkot és játszóteret alakítanak ki, amit egy hónapon belül átadhatnak.

Minden évben egy-egy utca felújítását is folytatná a polgármester, tavaly a Madách, idén a Hunyadi utca került sorra, a lehetőségek és igények függvényében. Ezzel párhuzamosan szeretnék megvalósítani a vízelvezető rendszer rendbetételét, az utcákban és a kertekben elhanyagolt árkok karbantartását, tisztítását, bár szerencsére eddig csak szórványosan okozott gondokat a rendkívüli időjárás a településen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A földrajztanítás új távlatai

Míg a tanárok többségét sokan irigylik a nyári szünetükért, vannak, akik a vakáció ideje alatt sem… Tovább olvasom