Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Szerdán Nyugdíjasegyetem: a negyedik óra

Kedves nyugdíjas-egyetemi hallgatók! Az eddig már három alkalommal nagy sikerrel megtartott előadást most szerdán a negyedik óra követi a Nyugdíjasegyetemen.

A helyszín ismételten a győri Széchenyi István Egyetem kis sportcsarnoka.

Az előadás 16.30-kor kezdődik, de a sportcsarnokot már az előadás előtt egy órával kinyitjuk az érdeklődők előtt, hogy legyen idő a kötelező regisztrációra, hiszen továbbra is az előre bejelentkezett tagokat várjuk. Az előadás előtt kiosztjuk ajándékainkat a Kisalföldben megjelent esszétesztet jól megoldók közül kisorsoltaknak, majd ezután jöhet az alkotás ihletett pillanataiba elvezető tájékoztató.

Művészet és lélek címmel Borbély Károly festőművész arról beszél, hogyan és esetenként milyen lelkiállapotban jön létre egy-egy alkotás és az mit okoz a befogadóban, hogyan hat a lelkére. Főként a hozzá legközelebb álló művészeti ágból hoz példákat, a festészetből, de a szobrászatból is.

Így szó lesz többek között Van Goghról és Toulouse-Lautrecről annak kapcsán is, hogy a megrázó események, hatásaik hogyan épülnek be a művészek alkotásaiba és persze a másik végletről is, hogy az alkotó nagy örömei hogyan jelennek meg műveiben.

Részletezi az előadó, hogy mindaz, amit a művész átélt, hogyan befolyásolja őt, hogyan fogalmazódik meg alkotótevékenysége során, hogyan változtatja meg stíluseszközeit.

Mindezt pedig kiegészíti azzal, mikor lehet feszültségoldó a művészet, hogyan alkalmazható gyógyító hatása. S terápiára használható akár úgy, hogy magunk alkotunk, akár úgy is, hogy befogadjuk a művészek remekeit.

A Nyugdíjasegyetem szervezői, a Széchenyi-egyetem, a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kara, a Pannon Nyugdíjas Szövetség és a Kisalföld várja az előadás-sorozatra az előzetesen regisztrált hallgatókat.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2010. március 24. 18:25
    „Még nem unják?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örökbe fogadtak egy kárpátaljai óvodát

A megyei magánerdészek egy csoportja Kárpátalján járt szakmai tanulmányúton és honismereti… Tovább olvasom