Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Szemészeti szűrőbusz Lions-segítséggel

Szemészeti szűrést tartottak pénteken a győri Kálóczy téri szociális otthonban az Első Győri Lions Club önkéntesei.
A kiszállásos vizsgálatot lehetővé tévő buszt külföldi és magyar Lions klubok összefogásából vásárolták.

Amerikában alakult a közel 100 éves nemzetközi Lions-mozgalom, mely elsősorban a vakok és gyengénlátók megsegítésére alakult. A hétvégén a német és a francia szövetség kormányzói látogattak Győrbe. Magyar társaik többek között bemutatták számukra a nemzetközi összefogásból vásárolt mobil szemvizsgáló labort munka közben.

Szemészeti szűrővizsgálatot tartottak a győri Kálóczy téri szociális otthonban. A nemzetközi Lions klubok összefogásából vásárolt mobil labor hatalmas segítség a mozgásukban korlátozottaknak. Felvétel
 Szemészeti szűrővizsgálatot tartottak a győri Kálóczy téri szociális otthonban. A nemzetközi Lions klubok összefogásából vásárolt mobil labor hatalmas segítség a mozgásukban korlátozottaknak. Felvételünkön dr. Kéry Klára szakorvos vizsgálja az egyik lakót. Fotó: Bertleff András

– A Sight First, a látás védelme a magyar lionok szolgálatának alapja. Korszerűen felszerelt szemszűrő busszal járjuk az országot, ahol önkéntes lionjaink szűrnek. A komoly szakmai felszereltség a francia, német és magyar Lions-közösség együttműködéséből született meg. A tízéves Tri-Jumelage barátság történetében először, élőben is láthatták a külföldi vendégek, hogy támogatásuk jó helyre került, ettől volt különleges a pénteki szűrés – mondta el az eseményen dr. Solymosiné dr. Kiss Ilona, a Magyar Lions Szövetség kormányzója. „Az egész napos szemszűrést az Első Győri Lions Club a Kálóczy téri szociális otthonba szervezte, 39-en vettek részt ezen, többnyire olyan idős emberek, akiket szállítani kellett volna a vizsgálatokra, illetve akik nem tudnák elhagyni az otthonukat."

– A buszban minden szükséges felszerelés megvan, ami egy laborban is található, így a szükséges vizsgálatokat bárhol el tudjuk végezni – mondta el dr. Kéry Klára szemész szakorvos, az Első Győri Lions Club tagja. „Itt az intézetben sok a mozgássérült, nekik probléma lenne egy látásvizsgálatra eljutni, és más intézetekben is ez lehet a helyzet. Oda megyünk, ahol szükség van ránk, keressük a kapcsolatot az intézményekkel, de a megkereséseket is várjuk tőlük."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karambol a 82-esen: kisgyerekes anyuka halt meg, nyolcan megsérültek - fotók

Az autót vezető 44 éves nő a helyszínen meghalt. A busz az Audiból vitte haza az utasokat kedd… Tovább olvasom