Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 7°C Még több cikk.

Szeles Szabolcs: `Győr lélegző zöld tüdejévé válhat Sziget, Újváros és Pinnyéd´

Sok-sok utcáról, közbiztonságról, a Citybuszról, a volt olaj- és kekszgyár területéről, parkolókról és a pinnyédi új hídról faggatták Olvasóink több mint két órán Szeles Szabolcsot, Győr-Sziget önkormányzati képviselőjét.


10.23

"Köszönöm a sok kérdést. Természetesen állok mindenki rendelkezésére a továbbiakban is akár személyesen, akár a nyilvános képviselői elérhetőségeimen (szabolcs.szeles@gmail.com, ill. tel.: 06-20/916-6727, honlap: www.szelesszabolcs.atw.hu.)

Kérem, engedjék meg, hogy megragadjam ezt a lehetőséget is, gratuláljak dr. Kürthy Sarolta doktornőnek, nyugalmazott gyerekorvosnak, aki az idei évben Borkai polgármester úrtól megkapta a Sziget városrész szolgálatáért díjat sok tíz évi áldozatos munkájáért." - mondta búcsúzóul Szeles Szabolcs.

8.30

Szeles Szabolcs (Fidesz-KDNP), Győr-Sziget önkormányzati képviselője megérkezett szerkesztőségünkbe, az online interjú elkezdődött.

"Köszöntöm a Kisalföld online olvasóit. Köszönöm a lehetőséget, s örülök a sok kérdésnek."

Szeles Szabolcs a Kisalföld szerkesztőségében - Fotó: Mészáros Mátyás
Szeles Szabolcs a Kisalföld szerkesztőségében - Fotó: Mészáros Mátyás


Kérdézz-felelek Szeles Szabolcs

- Győr-Sziget városrésze Győr városának ékszerköve lehet(ne). Azonban az az ember érzése, hogy e terület a város részéről elhanyagolt. Miről van is szó?

Szeles Szabolcs válasza: - Kétségtelen, hogy ebben a városrészben a 80-as években mintha megállt volna az idő, jó ideig nem történt semmi. Sőt, konkrét fejlesztési elképzelések sem voltak igazán. Jómagam három éve vagyok képviselő és egyetértve a kérdés felvetőjével én is azt gondolom, hogy nagyon értékes városrészről van szó. A győriek szemében sajnos ez a városrész elég pejoratív jelzőkkel volt illetve sokáig, épp ezért tűztem ki célként magam elé sokakkal együtt, hogy a városrész a régi rangját visszakapja, ami megilleti, hisz fekvése, adottságai folytán ez egy igen csak értékes terület lenne a világ bármelyik városában. Ez természetesen nem csak beruházásokat, fejlesztéseket jelent, hanem a hétköznapi élet minden területén és szellemiségében is. Úgy gondolom, hogy ebben nagyon jó úton járunk.

"Idén júliusban indul a Radnóti utca következő szakaszának a rendezése a Köztelek utca és a Lakatos utca közötti szakaszon"

- A Radnóti utcán több fejlesztési is várható, mi ezeknek a pontos ütemezése? Várható-e, hogy a megnövekedett forgalom miatt a zaj hatást csökkentő megoldásokat (sövény, fa, zajvédő fal) is kiépítik, illetve kerülnek-e új zebrák, középszigetek kialakításra segítendő a biztonságos közlekedést. Itt található a város egyik legnagyobb középiskolája.

Szeles Szabolcs válasza: - Nagyon sok kérdés felvetés foglalkozik az utak állapotával. Ahogy fentebb is mondtam, valóban ebben is óriási volt az elmaradás. Az elmúlt időszakban jelentős fejlesztések történtek. A  Jedlik-híd átadása kapcsán megújult a Híd utca, a Stromfeld utca, a Ráth Mátyás tér, a Radnóti utca egy szakasza, az Erkel utca. Ezen kívül tavalyi évben a templom felszentelésének 300. évfordulójára a roppant elhanyagolt Simor János püspök tere is túl van a felújítás első fázisán, a templom pedig díszkivilágítást kapott. Itt jegyzem meg, hogy augusztus közepén egy emléktáblát avatunk Simor János püspök tiszteletére.

Tavaly felújításra került továbbá a Köztelek utca egy része is, ezen kívül több szakaszon járdák újultak meg a városrészben. Idén júliusban indul a Radnóti utca következő szakaszának a rendezése a Köztelek utca és a Lakatos utca közötti szakaszon, közműcserékkel, kerékpárút építéssel. A nyár folyamán ez várhatóan közlekedési nehézségeket fog okozni, ezúton is kérjük türelmüket. Zajvédő falak építését nem látjuk indokoltnak, mert ha ez a forgalom ezt indokolná, akkor akár az egész városban zajvédő falakat építhetnénk.

Természetesen a csatlakozó zöldfelületek megújulnak. A Köztelek és Radnóti utca sarkán lévő gyalogosátkelőhelyet biztonságossabbá tesszük. Szintén idén indul a Kígyó utcai bölcsödénél is az útrekonstrukció, közművek fejlesztésével együtt. Ez részben már Újváros, de a Radnóti utca folytatásában is komoly fejlesztés kezdődik. A Szalay utca átépül, kiegyenesítésre kerül és gyakorlatilag megújul az Áchim utca és a Gyepszél utca közötti útszakasz.

"A Temető utca, Kereszt utca, Lakatos utca, Akác tér térség kérdése az egyik legnehezebben kezelhető"

- Azután érdeklődnék, hogy nemrégiben vásároltam Akác téri lakást. Mikorra várható a tér felújítása, valamit az útburkolat javítása (mivel ez katasztrofális)? Köszönöm válaszát!

- Arra vonatkozóan szeretnék tájékoztatást kapni, hogy Győr-Szigetben az Akác téren terveznek-e park felújítást, illetve he addig nem volt tervben, szeretnénk kérni a környéken lakók nevében, hogy teremtsenek számunkra lehetőséget, hogy a parkban pihenhessünk, gyerekeinknek egy kis játszótér kerüljön kialakításra.

- Nézzük meg a közlekedési lehetőségeket. Az utcák állapota sok-sok kivánnivalót hagy maga után. A Kereszt u.; Temető u.; Lakatos u.; Radnóti u; Hársfa u. (volt vasúti átjárónál); Bercsényi liget mindkét oldala kritikán aluli útminőséggel rendelkezik. Mikor várható ezen utcák javítása, alkalmassá tétele a zökkenőmentes közlekedésre?

- Milyen fejlesztések lesznek a Bercsényi ligetben?

- A Bercsényi liget lerobbant, átjáróként használt házait "bűnfészkeit" is
megfogják szüntetni, mert az a pár deszka az ablakon nem megoldás, attól még a kábszeresek szabadon bandáznak a házakban?

- Mi kerül kialakításra az egyes medencékben? Ki üzemelteti ill. ki
felügyeli?

Szeles Szabolcs válasza: - Természetesen sok még a tennivaló. Nem mentségképpen, de mindazon elmaradást, amikről már beszéltünk nem gondolom, hogy három év alatt pótolható. Folyamatosan készülnek a tervek, a kivitelezési engedélyezési eljárások és próbáljuk ezeket az elképzeléseket priorizálni, és a lehetőségekhez igazítani.

A Bercsényi liget korszerűsítése az újvárosi rehabilitáció kapcsán megkezdődött, KRESZ-park, játszótér kialakítása van folyamatban, egy műfüves focipálya már elkészült. A Bercsényi liget melletti úthálózat az 1-es, 2-es és 3-as gödör felújítását követően, valamint az egyéb közműfejlesztések megvalósulása után folyamatosan 2017-ig felújításra kerül.

A Temető utca, Kereszt utca, Lakatos utca, Akác tér térség kérdése az egyik legnehezebben kezelhető. Sajnálatos módon a 90-es évek végén, mikor megkezdődtek itt a társasház építkezések, úgy gondolom nem volt kellően átgondolt sem az engedélyezések folyamata, sem aztán a kivitelezés. Nem az a fő baj, hogy társasházak épültek, hisz városban élünk, hanem az, hogy ezek nem voltak a környezetbe igazítva sem méretében, sem funkciójában, sem esztétikailag. Maradtak a szűk, kanyargós kis utcák, nincs járda, nem volt közművesítés, nincs utcai parkolási lehetőség.

Ezt természetesen utólag lényegesebb bonyolultabb és költségesebb megoldani, mintha folyamatában megtörtént volna. Manapság az ilyen típusú fejlesztések un. településrendezési szerződések keretében történnek, ahol a fejlesztőknek kötelezettségük van az élhető környezet kialakítására. Egyébként konkrétan a Temető utca kapcsán már van útépítési engedélyünk, de a megvalósításhoz légvezetékek átépítésére (csak ez több tíz millió forint), közműrekonstrukciókra, valamint még néhány ingatlan megszerzésére van szükség.

"A tervezett Pinnyédi átkötőút kapcsán az izraelita temető feletti szakaszon parkolót alakítunk ki"

A Kereszt utca, Akác tér, Lakatos utca kapcsán pedig a konkrén terveztetési és engedélyeztetési eljárás van folyamatban. Ha minden körülmény adott, akkor tudjuk megvizsgálni a pénzügyi források biztosítását a költségvetésből.

A tervezett Pinnyédi átkötőút kapcsán az izraelita temető feletti szakaszon parkolót alakítunk ki, amely reményeink szerint a katolikus és izraelita temetőbe érkező forgalmat eltereli a Temető utcából, mert ez csak az új átkötőút felöl lesz megközelíthető.

Volt egy kérdés az Akác téri parkfelújítással kapcsolatban. Jómagam is úgy gondolom, hogy ez egy alkalmas terület egy bébi játszótér kialakítására a park rendezése mellett. Ennek érdekében az első lépéseket már meg is tettem.

Egyirányú közlekedés Sziget több utcájában?

- Sziget városrészben a sok-sok kis utca nem alkalmas a kétírányú közlekedésre. Ha az érintett utcákban - Ön is erre lakik, kell, hogy tapasztalja a jelenlegi helyzetet - az utca valamelyik vagy mindkét oldalán parkolnak, leszűkül a biztonságos közlekedésre maradó útszélesség. Mikor szándékoznak ezen változtatni? Tervezik-e az utcák egyirányúsítását?

- Érdeklődnénk, hogy a Szarvas utca egyirányúvá tételével kapcsolatosan
lehet-e már többet tudni, mint, hogy az új, tervezett pinnyédi híd
megépítésével majd ez is rendeződik. Véleményem szerint ez egy nagyon is fontos és halaszthatatlan feladat. Nem értjük, miért nem lehet ezt előbb
megoldani. A Szarvas utca közlekedése balesetveszélyes és néha félelmetes. Jómagammal is már nem először fordult elő, hogy majdnem elgázoltak a járdára felugrató  autók, mivel másképp nem fértek volna el (a felugrató busz,  majdnem a saját házunk előtt csapott el, amikor a kapunkból a járdára kiléptem... és még lehetne sorolni). Erre véleményem szerint csakis ennek az útnak az egyirányúvá tétele lehetne az egyetlen megoldás és ezt mielőbb meg kellene oldani, még mielőtt valakit komolyabb baleset érne.

Szeles Szabolcs válasza: - Én is úgy gondolom, hogy néhány utca esetében ez elképzelhető. Ez az útkezelő szervezet hatásköre. Ilyen forgalomtechnikai beavatkozást általában körültekintő nagyobb hálózati egységet figyelembe vevő vizsgálatok kell, hogy megelőzzék. Valamint azzal is számolni kell, hogy a folyamatban lévő fejlesztések is változtatnak a közlekedési szokásokon. Ezzel együtt néhány utca esetében (pl. Szarvas, vagy Töltésszer, Kereszt) elképzelhető az egyirányúsítás a fentiek figyelembe vételével.

- A vámosszabadi menekülttábor hatásai el fogják érni Győr városát így Sziget városrészt is. Ön és képviselőtársai miért nem tettek meg mindent annak érdekébe, hogy ez a tábor ne Vámosszabadiban, Győrtől 5 km-re - létesüljön?

Szeles Szabolcs válasza: - Nem gondolom, hogy ez Győr-Szigetet érintő kérdés.

A közgyűlési "némaságról"

- A Győri Közgyűlési jegyzőkönyvek alapján megállapítható, hogy Ön a ritka felszólaló képviselők közé tartozik. Miként képviseli a választóit, ha a közgyűlésben "néma" marad?

Szeles Szabolcs válasza: - Ez részben jogos, viszont el kell mondanom és ezzel egy kis tévhitet is szerteoszlatnék, miszerint a képviselői munka nem a közgyűlésen való felszólalásokban merül ki. Sokkal fontosabbnak gondolom a háttértevékenységet, a bizottsági munkát, a különböző feladatok megvalósítását, valamint a háttérlobbi tevékenységet a körzet fejlesztéséért. Ezzel együtt szigeti kérdésekben hozzászólok a közgyűlési témákhoz.

Mi lesz a volt olajgyárral és kekszgyárral?

- A kérdésem az lenne, hogy a régi olajgyár területén milyen beruházás fog kezdődni és mikor? Az olajgyár környező utcáinak felújítása mikor esedékes?

- Mi lesz a volt kekszgyár helyén?

- Tudatában annak, hogy az egykori Kekszgyár területe magánterület, miért nem kötelezi a város a tulajdonost arra, hogy legalább tegye rendbe a területet? Jelenleg itt hatalmas a gaztenger (szabadon burjánozhat a parlagfű!), szemétlerakónak használják egyesek, és hajléktalanok sátrakat építettek. Nem hiszem, hogy ez kizárólag a tulajdonos problémája, hiszen ezek az áldatlan állapotok negatívan befolyásolják a környéken élők életminőségét.

Hasonlóan rendezetlen az olajgyár területe is. Ezek a régi gyárterületek jelenleg sebhelyek a város testén.

Szeles Szabolcs válasza: - Le kell szögezni, hogy ezek nem városi területek, hanem magántulajdonok. Nyilván a terület rendezéssel kapcsolatban a felszólításokat folyamatosan megkapják az érintett tulajdonosok.

A város számára is fontos, hogy ezen területek rendezettek legyenek, de fejlesztés kérdése természetesen a tulajdonosok kérdése. A város a maga eszközével (pl. rendezési terv) ezt a folyamatot segíteni tudja.

- Dr Schmidt Péter, előző Képviselő Úr már segített a szigeti temető ügyében. Ebből gondolom, hogy Ön is tud segíteni abban, hogy az üzemeltetést végző Jószív temetkezési vállalat intézkedjék a tavasszal megszüntetett  nyomókút visszaállítása ügyében. Nagyon kérem, hogy ne fogadja el magyarázatként, hogy a kutat újra kéne furatni, mert a kút ősszel, a leszereléskor működött (de ha igen, akkor tegyék meg, hiszen ők az üzemeltetők). Aztán azt se, hogy X méteres körzetben van vízvételi lehetőség, mivel ez olyan tekerős kutat jelöl, aminél a vödör kivétele az idős emberek részére nagy gondot okoz. Állítólag ezek az indokai a szolgáltatónak. Sok idős ember nevében kérem a segítségét és közreműködését az ügy végleges, és megnyugtató (nem a kifogásokat felsoroló) megoldására.

Szeles Szabolcs válasza: - A Jószív miatt ez nem városi kérdés, de ígérem, Zsebedics kanonok úrral egyeztetek ezzel kapcsolatban.

"Az újvárosi polgárőrség kiterjesztette működési területét Szigetre, Pinnyédre is"

- A közbiztonsággal javításával kapcsolatban mi a terve? Lesznek-e bekamerázott utak, terek?

Szeles Szabolcs válasza: - A közbiztonság kérdése nem elsősorban önkormányzati feladat, de természetesen a város támogatja mind a rendőrséget, mind a közterület felügyelet munkáját. Van egy kamera-program, ennek keretében Szigetben is kerültek és kerülnek is elhelyezésre kamerák.

A hetekben kezdődött meg a Köztelek utcában egy rendőrségi épület kialakítása a volt orvosi rendelőben és gyógyszertárban a kezdeményezésemre. Ezt fontos dolognak tartom, a nyár végén kerül átadásra. Szintén fontos, hogy létrejött az Újvárosi Polgárőrség, amely hatékonyan működik.

Ez a polgárőrség kiterjesztette működési területét Szigetre, Pinnyédre is, ezúton is várjuk azok jelentkezését, akik részt vennének ebben a munkában.

Az ingyenes Citybusz nem áll majd meg Győr-Szigetben

- Tervezik-e, hogy az ingyenes Citybusz átjöjjön Sziget városrészbe is, nagyban segítve ezzel a városrészben élők közlekedési lehetőségeit? Véleményem szerint ez mindenféle beruházás nélkül megvalósítható és ezzel legalább lenne értelme a jelenleg kihasználatlan buszmegállónak a Stromfeld utcában.

- A városrész buszközlekedését milyen formában tervezik fejleszteni? A Stromfeld utcai buszmegálló nem megoldás, mert ez gyakorlatilag Szigetnek a belvároshoz közel eső széle, hatalmas távolságra élnek emberek ettől a buszmegállótól is. (Tehát rengeteget kell gyalogolni az első buszmegállóig is!) Az óránként járó pinnyédi busz sem megoldás, ez gyakorlatilag a helyközi járatsűrűségnek felel meg.

- Igaz-e, hogy a pinnyédi buszjáratot az új, most épülő hídon fogják elvezetni a temető mögött?

Szeles Szabolcs válasza: - Az új menetrendet most fogadta el a győri közgyűlés májusban és augusztus elsejével lép hatályba. Ezt hatékony szakmai munka előzte meg, tanulmányok a közlekedési szokásokról akár gépkocsival, akár busszal, utasszámlálások, stb. Ez alapján került kialakításra ez a menetrend.

Olyan állapotot nem lehet teremteni sajnos, ami mindenkinek megfelel, de úgy gondolom, hogy ez az állapot a közlekedési szokásoknak és a győri önkormányzati pénzügyi lehetőségeinek is elfogadható helyzetet teremt.

Sziget továbbra is jól ellátott buszjáratokkal és jórészt ugyanott vannak a megállók, mint eddig is voltak. Pinnyédről nem gazdaságos ennél sűrűbben járatot közlekedtetni. Valóban az új pinnyédi átkötőút kapcsán annak a járatnak a közlekedését akkor meg kell vizsgálni.

A Citybuszt jelenleg nem tervezzük. Amerre tudna közlekedni, azon az útvonalon most is sok busz jár.

"Fantasztikus új sportlétesítmények, valamint a meglévő Püspökerdő, Bercsényi liget joggal teszik Győr lélegző zöld tüdejévé Szigetet, Pinnyédet, Újvárost"

- A 2017-es Olimpiai Fesztivál kapcsán kivitelezendő építmények miatt elbontott Rábca töltés nem fog-e árvíz veszélyt okozni? A mai időjárási alakulások következtében meglehetősen rapszódikussá fog válni az esőzések miatti térségünk. Voltak-e számítások ill. megelőző intézkedések a biztonság érdekében?

Szeles Szabolcs válasza: - Ez nem fog árvízveszélyt okozni. A Holt-Rábcában szabályozottan zsilipen keresztül eresztik ki és be a vizet. A bontási tervek készítésekor a szakemberek elvégezték a szükséges számításokat (biztonsági tartalékokkal), és az engedélyek ez alapján kerültek kiadásra.

A 2017-es EYOF úgy gondolom, hogy ezen városrészek jövője szempontjából egy meghatározó rendezvény, gyakorlatilag a fejlesztések motorja. Egyrészt nyilván az az infrastruktúrális fejlesztés, amely ezzel kapcsolatban érkezik ide, az javítja a városrész megítélését és lehetőségeit.

Fantasztikus új sportlétesítmények, valamint a meglévő Püspökerdő, Bercsényi liget joggal teszik Győr lélegző zöld tüdejévé Szigetet, Pinnyédet, Újvárost. A magam részéről roppant büszke vagyok arra, hogy itt fog lobogni az olimpiai láng.

Előzetes

Olvasóink a Szeles Szabolcsnak (Fidesz-KDNP) címzett problémáikat, felvetéseiket az online@kisalfold.hu e-mail címre küldhetik el, vagy írják be a hozzászólások közé - kérdezzenek bátran!

Kérjük, a level tárgyában tüntessék fel: Győr-Sziget.

Szeles Szabolcs a Pinnyéddel kapcsolatos felvetésekre decemberben válaszolt szerkesztőségünkben - fotó: Kisalföld-archívum
Szeles Szabolcs a Pinnyéddel kapcsolatos felvetésekre decemberben válaszolt szerkesztőségünkben - fotó: Kisalföld-archívum

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. kivancsi-fancsi 2013. július 10. 11:42
  „Oreg35 szándékosan keversz össze mindent. Gyere, szőrözzünk:
  - "Ha helyesen fogalmazunk az egyes mondatokat nem keverjük össze" - vesszőhiba
  - "A simor tér felújításakor" - kisbetű, pedig név
  - "a buszmegállótól néhány méterre a bokrok alján kialakult" - vesszőhiba
  - "A Kígyó utcai bölcsőde pedig szigetben van!" - Sziget kisbetűvel? Nem szégyenled magad, te lokálpatrióta?
  Nem keresek több szőrözni valót, meguntam.
  Érted már mire kívántam utalni?”
 • 29. acsali 2013. július 10. 09:40
  „naponta többször elautózok a volt olajgyár melletti bekerített, új műfüves pálya mellett. Senki sem használja. Miért épült?”
 • 28. Oreg35 2013. július 10. 09:13
  „25. kiváncsi-fancsi
  Te túl okos Jancsi! Ha helyesen fogalmazunk az egyes mondatokat nem keverjük össze! Az "ez" szóval ugyanis utal az elmondottakra! Tehát nincs igazad!”
 • 27. macizoli 2013. július 10. 08:15
  „A Stromi becenevű hajléktalan szállást példás gyorsasággal elbontották. Helyén ma példás gyorsasággal ember magasságú gaz (parlagfű) tenger borítja!”
 • 26. árki 2013. július 09. 18:37
  „"Ez részben már Újváros, de a Radnóti utca folytatásában is komoly fejlesztés kezdődik." A mondat tehát a Radnóti utcára vonatkozott, aminek a vége tényleg Újváros.”
 • 25. kivancsi-fancsi 2013. július 09. 17:57
  „Oreg35 te szerencsétlen...
  "Ez részben már Újváros, de a Radnóti utca folytatásában is komoly fejlesztés kezdődik. " - ez egy új mondat, és egy új gondolat, tartalmilag semmi köze az előzőhöz. Részben már Újvárosi kérdés a Radnóti utca folytatásában lévő mittoménmi.. <moderálva>”
 • 24. Oreg35 2013. július 09. 17:26
  „Idézek a képviselő úr válaszából: " Szintén idén indul a Kígyó utcai bölcsödénél is az útrekonstrukció, közművek fejlesztésével együtt. Ez részben már Újváros,..."
  Durva hiba, hogy a képviselő úr nem ismeri a kerülete határait! Sziget és Újváros között a választó vonal a Bercsényi liget!
  A Kígyó utcai bölcsőde pedig szigetben van!”
 • 23. Babenko 2013. július 09. 15:47
  „Olajgyár, Kekszgyár, Tejgyár hm. Valamikor voltak. Ma már semmi nincs Győrben.”
 • 22. tmm 2013. július 09. 13:21
  „Csak óvatosan pinnyéden a nagy levegővétellel mert benyel az ember vagy 200 db szúnyogot...”
 • 21. tutti 2013. július 09. 10:32
  „19. Agadir 2013.07.09. 10:24

  Akkor rosszul emlékszem, hogy még kép is készült róla?”
 • 20. tutti 2013. július 09. 10:29
  „Még egy utolsó kérdés.

  A Radnóti utca 30 előtt lévő játszótér rehabilitációja mikor fog megtörténni.
  A szomszéd öregúr, amikor a házát javítgatták, önkényesen kiszedte a játszótér kerítését.Így már évek óta átjárható bringával , motorral. Holott az lenne a kerítés feladata, hogy megvédje a a kicsiket!

  Tisztelettel várom válaszát!”
 • 19. Agadir 2013. július 09. 10:24
  „16. tutti 2013.07.09. 09:50

  Nem bontották el a hajléktalan-sátrakat, csak kicsit beljebb húzódtak a gyárterületen.

  Egyébként a kekszgyár helyén a félreeső zúgokban több ilyen "tanya" is található.”
 • 18. DivatÁrpy 2013. július 09. 10:18
  „Tisztelt Képviselő Úr!

  Nem kérdeznék, csak őszinte tiszteletemet szeretném kifejezni a városrész és az egész város érdekében kifejtett önzetlen, erőt próbáló, kellőképpen meg nem hálált magas színvonalon elvégzett tevékenységéért. További jó munkát kitartást és maximális sikereket kívánok Önnek Tisztelt Képviselő Úr!”
 • 17. Oreg35 2013. július 09. 10:03
  „A simor tér felújításakor miért maradt el a nyugati és keleti oldalon vezető utak rendbetétele? Főként az olajgyári oldalon a templom ill. város felé igyekvők a kritikán aluli régi úton kénytelenek botorkálni! Mikor lesz az is felújítva?”
 • 16. tutti 2013. július 09. 09:50
  „14. Oreg35 2013.07.09. 09:19
  Képviselő úr! Miért és meddig tűrik el a lebontott Srtomfeld utcai házak helyén, a buszmegállótól néhány méterre a bokrok alján kialakult hajléktalan tanyát?

  Már rég lebontották!!
  De nem hinném, hogy a képviselő intézkedett.
  Sokkal inkább a Rába Quelle miatt tüntették el.”
 • 15. tutti 2013. július 09. 09:38
  „A közbiztonsággal javításával kapcsolatban mi a terve?
  Lesznek-e bekamerázott utak, terek stb?”
 • 14. Oreg35 2013. július 09. 09:19
  „Képviselő úr! Miért és meddig tűrik el a lebontott Srtomfeld utcai házak helyén, a buszmegállótól néhány méterre a bokrok alján kialakult hajléktalan tanyát?”
 • 13. schumy77 2013. július 09. 09:01
  „A legnagyobb probléma szerintem az, hogy hiába ez a sok felvetés, a másik oldalról a sok ígéret, soha nem történik semmi. Szigetben, mintha megállt volna az élet... az elhanyagolt Kekszgyár területe, nem beszélve az olajgyár területéről, amivel annyi történt az elmúlt évben, hogy körbekerítették. Talán új munkahelyteremtés céljából kellene felhasználni ezeket a területeket, vagy legalább parkosítani. Úgy gondolom Sziget méltó vetélytársa lehetne révfalunak, de jelenleg Győr szégyenfoltja. Persze ehhez nagyban hozzájárul a helyi bűnözés, a folyamatos rongálások, kötekedések, szemetelés, mondjuk ki a környék nyugodtnak egyáltalán nem mondható. Persze erre majd "rásegít" a közeli menekülttábor is. Jelenleg Szigetbe nem szívesen költözik senki, inkább kiköltözne onnan, ha tudna.
  Pedig gyönyörű, barátságos környék lehetne, és nagyban kihasználható az elhelyezkedése miatt.
  Tehát a kérdésem arra vonatkozna, hogy milyen távlatokban várható bármely ígéret megvalósítása, és egyáltalán mik azok?”
 • 12. tutti 2013. július 09. 08:29
  „A Radnóti Köztelek kereszteződésben gyerekkel a kezemben ma reggel majdnem átment rajtam egy markoló.
  Nem, nem léptem le kezemben a gyerekkel a zebrára a gép elé.
  Lassított a jószág majd mikor az út 3/4-énél voltunk gázt adott. És még neki állt feljebb.

  Mikor lesz itt kamera??”
 • 11. Agadir 2013. július 08. 22:58
  „Tisztelt Képviselő úr!
  A városrész buszközlekedését milyen formában tervezik fejleszteni? A Stromfeld utcai buszmegálló nem megoldás, mert ez gyakorlatilag Szigetnek a belvároshoz közel eső széle, hatalmas távolságra élnek emberek ettől a buszmegállótól is. (Tehát rengeteget kell gyalogolni az első buszmegállóig is!)
  Az óránként járó pinnyédi busz sem megoldás, ez gyakorlatilag a helyközi járatsűrűségnek felel meg.

  Igaz-e, hogy a pinnyédi buszjáratot az új, most épülő hídon fogják elvezetni a temető mögött?

  Számítok a válaszaira, és előre is köszönöm!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem érte meg kecskéket rendelni az interneten

Előleget és útiköltséget is fizetett a neten rendelt kecskékért egy férfi. Az eladó az állatokkal… Tovább olvasom