Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

Széchenyi Tudományos Est és Junior Egyetemi szemeszterzáró előadások

Jövő héten szerdán tartják a Széchenyi István Egyetem két népszerű előadás-sorozatának, a Széchenyi-estek és a Junior Egyetem szemeszterzáróit.

Előbbi a gazdasági élet szereplőinek, egyetemi oktatóknak, utóbbi a pályát választó középiskolásoknak szól.

A földlakók egyetlen lehetősége

Az F előadóban június 9-én 15 órakor dr. Varga Zoltán gépészmérnök, egyetemi docens tartja meg előadását a napenergiáról mint lehetséges üzemanyagról.

A Széchenyi István Egyetem Közúti és Vasúti Járművek Tanszékének docense szerint a Nap a földlakók egyetlen lehetősége a valódi energiamegújításra: ˝Az emberiség amennyiben a mai létszámában meg akar maradni, csak ebből használhat fel közvetve vagy közvetlenül.

A közlekedési célú felhasználás legegyszerűbb formája a napelem, amely villamos energiát szolgáltat. Így akár tankolás nélkül is autózhatunk a jövőben.˝

Az előadáson részt vevők megtekinthetik a 2010-es lausitzi Shell Eco-Marathon Urban Concept/Solar kategóriájában győztes, a SZEnergy Team által kifejlesztett SZEvolution autót.
Az előadáson részt vevők megtekinthetik a 2010-es lausitzi Shell Eco-Marathon Urban Concept/Solar kategóriájában győztes, a SZEnergy Team által kifejlesztett SZEvolution autót.

Élőlényeket utánzó informatika

A Széchenyi Tudományos Est 18 órakor kezdődik június 5-én, szintén az F előadóban. Dr. Botzheim János informatikus, egyetemi docens előadásának témája a természetes emberi gondolkodást és az egyes élőlények, élőlénycsoportok viselkedését utánzó intelligens informatikai rendszerek ismertetése. Az alapfogalmak bevezetése után a modern műszaki és informatikai berendezésekben, rendszerekben megtalálható legfontosabb intelligens informatikai technológiák közül mutatunk be néhányat, majd néhány jellegzetes alkalmazású példát ismertetünk, így például az ˝utazó ügynök feladat˝ egy megoldását. (Az előadás második részét prof. dr. Kóczy T. László a második szemeszter folyamán tartja meg.)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogtúra a tanösvényen

A közelmúltban rendezték meg a ˝Jeles napok a környezet védelmében˝ programsorozat részeként azt a… Tovább olvasom