Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

˝Sugárzó környezetünk˝ értekezlet

Szerdán kezdődik Győrben egy, a sugáregészségüggyel foglalkozó országos munkaértekezlet, melyet az ÁNTSZ Nyugat-dunántúli Regionális Intézetében működő Sugár-egészségügyi Decentrum szervez.

Ha nincs ez az összejövetel, talán eszünkbe sem jut: állandóan sugárzás vesz körül minket, amelyet rendszeresen mérnek, vízben, földön, levegőben. Megnyugtató hír: régiónkban messze a megengedett mérték alatt van a háttérsugárzás.

˝Az átlagember nem is tudja, milyen sok munkahelyen alkalmazzák a sugárzó anyagokat, valamint dolgoznak röntgenberendezésekkel˝ – mondja dr. Henye Irén regionális tisztiorvos, sugár-egészségügyi decentrumvezető.

– Ezen munkahelyek régiónkban is megtalálhatók a kórházaktól a nagy üzemekig. Az ÁNTSZ-nek feladata ezeken kívül még a környezet ellenőrzése is. Folyamatosan vesszük a mintát élelmiszerekből, vízből, növényzetből, talajból. A röntgen-, illetve izotópos munkahelyek felügyelete mindig új és új kérdéseket vet fel. Ezért is hívtuk az országban található hét sugár-egészségügyi decentrum munkatársait Győrbe egy konferenciára. Hiszen a szakemberek ezekről is beszélnek a szerdán kezdődő munkaértekezleten˝ – mondta a tisztiorvos. Majd hozzátette: mindezt természetesen a lakosság teljesebb körű megnyugtató védelme érdekében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csalódott üdülési jogot halmozók

Olyan trükkösen kínálják az üdülési jogot az ügynökök, hogy nemritkán három megvásárlására is… Tovább olvasom