Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Spóroljon a város az állásokkal?

Tét - A pénzügyi bizottság a spórolás miatt nem szeretné, ha a téti önkormányzatnál megüresedett két állást betöltenék. A városvezető szerint a kérdés még alapos elemzést igényel és arról a képviselők döntenek következő üléseik valamelyikén.

A téti pénzügyi-gazdasági és ellenőrző bizottság arra kéri a képviselő-testületet, hogy a városi önkormányzat gazdálkodására, a kialakult gazdasági helyzetre tekintettel ne engedélyezze a polgármesteri hivatalban két státus betöltését. Javaslata szerint belső átszervezéssel, emberek felvétele nélkül kell megoldani a feladatokat. A kezdeményezés megjelentetését levelében Rendes Róbertné, a bizottság elnöke kérte lapunkban.

Szabó Ferenc polgármester megkeresésünkre elmondta: valóban két státus üresedett meg, az egyik az okmányirodában, a másik a polgármesteri hivatalban. Leszögezte: jelenleg közigazgatási átszervezés zajlik az országban, aminek még nem látszik tisztán a végeredménye.

Azt is megjegyezte, attól, hogy kevesebb a bevétele a városnak, nem kevesebb a munka az önkormányzatnál, sőt, megnövekedett mennyiségű feladatot kell ellátnia az okmányirodának és a hivatalnak is. Például azért is, mert több adóbehajtást kell kezdeményezni, hogy az a bevétel, amivel a város költségvetése kalkulált, be is folyjon. A költségvetési tervezet tájékoztatása szerint egyébként az önkormányzat tisztségviselőinek létszámát is meghatározza.

Szerinte az, hogy betöltsék-e a megüresedett állásokat, még alaposabb elemzést igényel.

Ez ügyben, illetve a bizottság javaslatáról az elkövetkező képviselő-testületi ülések valamelyikén döntenek a városi képviselők, amint napirendre kerül a téma.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Itt van a hetedik receptkönyvünk

Győr - Megjelent és kapható a Kisalföld legújabb, hetedik szakácskönyve. Az eddigi számos megrendelő… Tovább olvasom