Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 08. 31. hétfő - Erika, Bella

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Győr hírei, győri hírek > Sóztak? Csúszós utak, 17 baleset: megbénult Győr - fotók

Sóztak? Csúszós utak, 17 baleset: megbénult Győr - fotók

17 baleset: olvasóink szerint nem sózták az utakat, ez okozott Győrben több balesetet is szerdán reggel.

kisalfold.hu - 2011.11.23. 07:36
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Google térkép

A rendőrség tájékoztatása szerint 17 baleset történt szerda reggel

14-es főút - 1 sérült

1-es főút - 2 sérült, 2 sérülés nélküli (mind a négy a város területén belül)

821-es felüljáró - 4 sérülés nélküli

Győr, Ipar úti felüljáró - 2 sérülés nélküli

Győr, Fehérvári úti felüljáró - 1 sérülés nélküli

Győr, Tihanyi Á. út - 1 sérülés nélküli

Győr, Révai út - 1 sérülés nélküli

8136 számú út - 1 sérülés nélküli

Pannonhalma - 2 sérülés nélküli

Összesen: 17 baleset, melyből 3 sérülés

14 óra 56 perc - A Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. 2011. november 23-án a hajnali óráktól megkezdte a kezelésében lévő hidak és felüljárók síkosság mentesítését. Ezzel együtt szintén megtörtént a kezelésben lévő hidak járdáinak és lépcsőinek alásózása is.

A hóügyeleti riasztás az ügyeleti napló bejegyzése alapján 2011. november 23-án reggel 5.45-kor történt, a menetkészen várakozó autó gépkocsivezetője járművével 5.56-kor indult a garázsból. Az Ipar úti felüljáróhoz a szolgáltató diszpécserszolgálatának dokumentált GPS-adatai szerint 6 óra 2 perckor érkezett a sószóró autó. A jármű az előre kijelölt útvonalon elvégezte az utak síkosságmentesítését.

A GYŐR-SZOL Zrt. a város a kritikus útszakaszain és a tömegközlekedési útvonalakon kiemelten végez síkosságmentesítést. A felüljárók és hidak közül az alábbiak tartoznak a GYŐR-SZOL Zrt. kezelésébe.

1. Ipar úti felüljáró: Pusztaszeri út és az EON kapu között
2. Nádor aluljáró: Eszperantó út – Révai út aluljáró feletti szakasza
3. Révfalui Kossuth híd: Dunakapu tér – Damjanich utca között
4. Jedlik híd: Kálóczi liget – Szarvas utca között
5. Petőfi híd: Zechmeister út – Kossuth utca között
6. Iparcsatorna híd
7. Ipari Park: új átvezető híd
8. Pápai úti szeméttelepi híd 83.sz. főút - Pápai út vasúti átjáró közötti szakasza
Azon főközlekedési utak, és az azokon található műtárgyak, amelyek Győrbe vezetik be, ki, vagy át a forgalmat, síkosság mentesítés tekintetében NEM a GYŐR-SZOL Zrt. kezelésében vannak. Ilyen utak például: Székesfehérvár felől érkező 81-es, Veszprém felől érkező 82-es, Pápa felől érkező 83-as, Sopron és Budapest felől érkező 1-es és a Szlovákia felől érkező 14-es főút városi bevezető szakaszai.

Fotó: Tudósító
Fotó: Tudósító

A GYŐR-SZOL Zrt. a téli időszakban hó ügyeletet működtet, ahol a munkatársak folyamatosan figyelemmel kísérik az időjárás alakulását.  Szükség szerinti beavatkozás esetén a hó ügyeletről történik a síkosság mentesítés irányítása. A GYŐR-SZOL Zrt. hó ügyeleti telefonszáma: 96/516-612.

13 óra 55 perc - Tájékoztatás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron megyei Üzemmérnökségei által 2011. november 22-ről 23-re virradó hajnal és reggel elvégzett síkosság mentesítési feladatokról.

November 22-én este 17:30-kor mind a négy megyei üzemmérnökségünk ügyeletese borult-felhős eget, száraz útburkolatokat, -2 … -4 C hőmérsékletet, szélcsendet jelzett.

A Győri Üzemmérnökség kollégái 22-én este 22 órakor kezdték Győr átkelési szakaszain lévő utak hídjainak sózását a páralecsapódások, helyenként ónos szitálás és észlelt síkosság miatt.

A hajnali órákban végzett ellenőrzéseket követően a páralecsapódások és az alacsony hőmérséklet miatt ekkor már mind a négy üzemmérnökségünk sózta a burkolatokat az illetékességébe tartozó úthálózaton.

Az elsősorban felüljárókon bekövetkező anyagi káros balesetekről érkező bejelentések miatt Győrben reggel ismételt szórásokat végeztünk.

A szerdai napon 11 db sószórós tehergépkocsink dolgozott az országos közutakon.

A téliesre forduló időben a rosszabbodó és sokszor szeszélyes útviszonyok és rosszabb látási viszonyok miatt különösen javasoljuk az odafigyelő, megfontolt és óvatos vezetést.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.
Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága


12.50 - Olvasónk a Fehérvári hídon történt balesetről írt:


„Még hogy sóztak! Hülyének néznek minket... Győrben reggel a Fehérvári hídon történt tömeges szerencsétlenségnek sajnos szenvedő alanyai voltunk és kizártnak tartom, hogy azt sózták volna előtte. Az autópálya lehajtónál (82-es főút) reggel 6:40-kor indult a sózás, aminek szemtanúi voltunk. Vicc itt minden... Nem is írom ki mit gondolok, megtartom magamnak a véleményem, viszont elmebaj ami itt folyik. Balesetek mindig is voltak és lesznek is, de napjainkban az ilyeneket nehogy ne tudjuk kivédeni! Szomszédainknak sikerül, mi meg csak azt halljuk évről-évre, hogy „nem tudtunk felkészülni".

Hatalmas szerencsénk volt, mert a mögöttünk haladó kamion sor még időben meg tudott állni, így is egy teherautó csúszott belénk, tetemes anyagi kárt okozva. Nem egyedi a problémánk, sajnos még 4 autó összetört, személyi sérülés nem volt, de a látottak és átélt pillanatok a közeljövőben napjainkat biztosan kitöltik majd.

Hibáztatni kit is lehet ilyenkor??? Az autók felkészültek voltak a téli közlekedésre, a felüljárón sózásnak, takarításnak a legkisebb nyomai sem voltak..." - írta olvasónk.


 

Galéria! Szerda reggeli balesetek: a Bisinger hídon és a felüljárón (Fotók: Mészáros Mátyás)11 óra 43 perc - Olvasónk panasza:  "Sajnos felháborodásomnak kell ismét hangot adnom a ma reggel kialakult közlekedési káosz nyomán. Az első fagyos reggelen, amikor az utak kissé csúszóssá váltak ismét tapasztalnom kellett, hogy a közútkezelő ezen a télen sem készült fel kellőképpen az esetleges időjárási helyzetekre (Ahogy eddig szinte egyetlen télen sem). Persze most mondhatják, hogy a közlekedési viszonyoknak megfelelően kell vezetni, jól felkészített gépjárművekkel, ami igaz is. DE! (és itt most ezen az egy szón hatalmas hangsúly van) Tegnap este 8 óta ónos szitálás volt a városban, így jómagam már akkor felsóztam a mélygarázsunk feljáróját, elkerülve a problémákat reggel. A közútkezelőnek reggelre sem sikerült fagymentesíteni a felüljárókat, ahol horror volt közlekedni, még a téli viszonyokra felkészített autóval is. A téli gumi jégen mit sem ér!
Szégyen és gyalázat, hogy minden télnek így kell kezdődnie, hogy a közútkezelő ügyelete nem figyeli az időjárás jelentést, valamint nem mennek ki az udvarra körülnézni, hogy mi is van odakint. Hatalmas szégyen! Ezért fizetünk annyi adót az üzemanyag árába? Skandináviában -20°C  alatt és hóban, fagyban sem áll meg az élet. Nálunk meg...
Remélem azért tanultak belőle és bízom benne, hogy az illetékesek le vonják a tanulságokat és végre nem csak abból áll majd a felkészülés a télre, hogy "felcsavarjuk a fűtést és elővesszük a téli kabátokat"!"

A győri közútkezelő válaszolt olvasónk panaszára: "Észrevételét illetékesség hiányában továbbítottam az önkormányzati utak síkosság mentesítési feladatait ellátó Győrszol Zrt-nek, valamint az országos úthálózatot kezelő Magyar Közút Nonprofit Zrt-nek."

 10 óra 35 perc - A kisalfold.hu információi szerint sózták az utakat a megyében.

"Éjjel is több sószóró vonult, de az ónos szitálás miatt több helyen is ráfagyott a felületre" - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Győr-Moson-Sopron igazgatóságának sajtóügyeletese.

Megtudtuk továbbá azt is, hogy reggel is sózták a megye útjait. 

8 óra 57 perc -
Vége az  útzárnak az 1-es főút győri szakaszán. 

Kocsis Tünde alezredes jelezte: a síkos utakon több baleset  is történt a városban, a 821-es főút egyik felüljáróját például egy négyes koccanás miatt kellett egy időre lezárniuk.   

A katasztrófavédelem megyei ügyeletének korábbi tájékoztatása  szerint az 1-es főúton Győr belterületén hat autó koccant egymásnak;  a karambolban ketten sérültek meg könnyebben. 

8 óra 20 perc  - Több baleset is történt szerda reggel Győrben. A Rába-híd balesetén túl információink szerint a 821-es út felüljáróján is baleset történt (itt négy autó ütközött), valamint a 81-es főúton, a Fehérvári úti felüljárón is tudomásunk van egy balesetről.

7 óra 55 perc - A kisalfold.hu információi szerint a Petőfi hídon, a Kossuth utcán és a felüljárón is áll a forgalom. Az érintett útszakaszokon rendőri irányítás mellett lehet közlekedni.  


Baleset a győri Rába-hídon nagyobb térképen való megjelenítése
A balesetek miatt óriási a torlódás az 1-es főúton és a város nyugati felének útjain: a Szent István úton, a Bécsi úton, a Nép utcában, a Kossuth utcában, a Petőfi hídon, a Rába kettős hídon, a Munkácsy utcában, az Újlak utcában, a Benczúr utcában és a 821-es út felüljáróján.7 óra 22 perc - Teljes útzár van érvényben. Az 1-es főút győri bevezető szakaszán hat autó ütközött össze szerda kora reggel a nyálkás, csúszos úton. 

Galéria! Fotók: H. Barnyai Edina

6 óra 35 perc

Úgy tudjuk, a baleset következtében két autós szenvedett kisebb sérülést.

Az érintett útszakaszon jelentős torlódásra kell számítani: a rendőrség teljes útzár mellett helyszínel.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Google térkép

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

123456789... következő >> végére >>> 124 hozzászólás
Moderálásra küldöm 124. vasmarta 2011.11.24. 18:39

Majd, ha úgy lesz mint a nyugati országokban, akkor majd lesznek normális útjaink. Ott a közútkezelő fizeti a kárt ami az autókba keletkezik, ha az Ő hibájukból történik a baleset:rossz út minőség, síkos, havas, lefagyott utak.

Moderálásra küldöm 123. Nagy Roland 2011.11.24. 18:04

83-as főut Győrszemeréről viszem lányaimat minden nap autóval Győrbe iskolába.Tegnap és ma reggel is életveszélyes volt közlekedni. Ha jól számoltam 6-7ponton volt felfagyás az úton a kis hidak csatornák felett.Nem közölni kell hogy megkezdtük a tevékenységet hanem megtenni előző nap este mikor szitál a köd és hát persze milyen érdekes 0fok alatt ez megfagy.A közútkezelőnél ezt nem tudja senki???ÉS AKKOR AUTÓPÁLYA DÍJAKAT AKARNAK A FŐUTAKRA ???ÉVI 30000ft ért???????????????

Moderálásra küldöm 122. W118 2011.11.24. 14:11

121. 01010 2011.11.24. 13:54

OK ,tényleg nem érted.
Meg még fokozod is...

Ausztriában sűrűn találkoztak sószóró autóval .
8.00 előtt is sóztak,senki sem azt mondta,hogy csak 8.00 után.
A 84-es út Magyarországon van.
Ennek az útnak az árkaiban hemperegtek az autók.
Merthogy jeges volt.
Az út.
A magyarországi 84-es.

Ah,mindegy..

Moderálásra küldöm 121. 01010 2011.11.24. 13:54

"120" Mellé értelmezni Nekem nem sikerült :(

6 óra 35 perc történt a baleset győrben
"Reggel 8 óra Ausztria 20 km-es szakaszon 2 út sózó autó"

ez majdnem két /azaz kettő / óra múlva volt !!!

Győrben "12.50 - Olvasónk a Fehérvári hídon történt balesetről írt:... Az autópálya lehajtónál (82-es főút) reggel 6:40-kor indult a sózás, aminek szemtanúi voltunk. """
Vezetni is tudni kellene... De aki az órát se ismeri :(

Moderálásra küldöm 120. W118 2011.11.24. 13:28

"118. 01010 2011.11.24. 09:32
"62. giorgo5 2011.11.23. 14:00Reggel 8 óra Ausztria 20 km-es szakaszon 2 út sózó autó...
Győrtől, Ausztriáig egy darabbal sem találkoztam, mondjuk azt is nehéz volt számolni, hogy mennyi autó van a 84-es
út mellett az árokban...."
Ezek szerint Ausztriában
Később kezdték a sózást :(
VAGY NEM SIKERÜLT ELSŐRE SE OTT SE :("

Hát elsőre Neked nem sikerült értelmezni a szöveget.
Ausztriában 10 km-enként sószóró,Magyarorszszágon Győrtől a határig 0 sószóró.

Moderálásra küldöm 119. Tündenéne 2011.11.24. 11:44

96. kismama33 2011.11.23. 19:21

Nagyon helyes! Tenni kell, nem pedig csak szövegelni, így kell ezt, hátháa nagy nehezen végre az illetékes "szolgáltató" is felfogja, hogy a pénzünkből NEKÜNK kell szolgáltatnia... Nem pedig csak saját magának... :-/

Moderálásra küldöm 118. 01010 2011.11.24. 09:32

"62. giorgo5 2011.11.23. 14:00Reggel 8 óra Ausztria 20 km-es szakaszon 2 út sózó autó...
Győrtől, Ausztriáig egy darabbal sem találkoztam, mondjuk azt is nehéz volt számolni, hogy mennyi autó van a 84-es
út mellett az árokban...."
Ezek szerint Ausztriában
Később kezdték a sózást :(
VAGY NEM SIKERÜLT ELSŐRE SE OTT SE :(

Moderálásra küldöm 117. mc 2011.11.24. 08:54

http://www.kisalfold.hu/embargo/kaotikus_onos_hajnal/2251353/

Meglepte Őket.
Érdekes módon, az időjárás előrejelzés szinte óra pontossággal jelzi a várható időt.

Az interneten, a telefonos szolgáltatók programjai folyamatos tájékoztatást adnak az időjárásról, úgy, hogy a hely kiválasztásával nem csak az otthoni környezetre jellemzően várható körülményekre készülhetünk fel

Engem meg nem lep meg a Közútkezelő Kht., illetve a települési szolgáltatók felkészületlensége, mert már megszoktatták velünk ezeket a tényeket hoszzú évek óta.

Moderálásra küldöm 116. pupak50 2011.11.24. 05:10

Már megint a magyarázkodás az utak meg csúsznak !!

Moderálásra küldöm 115. Deluxe85 2011.11.23. 23:46

Ez Magyarország... miután már megvolt a baj, azután kezdik csak el sózni az utakat... Végülis spórolni kell! na de ennyire??? :S


124 hozzászólás123456789... következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...