Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Senki földje a nyúli dombokon

Embermagasságú gazban áll Nyúlon a Héma utca 208-as szám alatt lévő ingatlan, rajta az egykori iskola épülete. A szomszéd telkek tulajdonosai többször kérték az önkormányzatot, tegyen az áldatlan állapotok ellen.

A falu felszólítások sorozatát küldte a tulajdonosnak, akit nem ˝találnak˝ a levelek.

– Évek óta áll elhanyagoltan a terület, az épület romokban, a telket és a ház környékét felveri a gaz. Sokszor kértük az önkormányzatot, hogy tetesse rendbe, mert nemcsak a látványt rontja, de a mi telkeinkre is áthozza a szél a magokat és nem győzzük irtani a nemkívánatos gyomnövényeket. Állítólag nem találják a tulajdonost, azért nem történik semmi. Nem hisszük, hogy nem lehet valamilyen megoldást találni – nyilatkozta az egyik szomszéd, Szemenyei Gyula.

Embermagasságú gaz éktelenkedik Szemenyei Gyula ingatlana mellett. A háttérben az elhanyagolt telek. Fotó: Tóth Gyula
Embermagasságú gaz éktelenkedik Szemenyei Gyula ingatlana mellett. A háttérben az elhanyagolt telek. Fotó: Tóth Gyula

Nyúl jegyzője, Takács Lajos Tibor keddi megkeresésünkkor elmondta, szerdán közmunkásokkal lekaszáltatja a gazt az ingatlan előtti utcafronton. Bár annak rendbetétele is a tulajdonos kötelessége.

– Szinte megszámolni nem lehet, annyi levelet küldtünk a földhivatali nyilvántartásban szereplő névre, de mind visszajött ˝Címzett ismeretlen˝-ként. Az a cég, amelyik a kapura kiakasztott táblán szerepel, már nincs a cégnyilvántartásban. Egyszerűen nem érjük el az ingatlan tulajdonosát – mondta Takács Lajos Tibor.

A jegyző szerint az udvarra bemenni birtokháborítás lenne, ugyanis a kényszerkaszálást csak parlagfű-szennyezettség esetén lehet elrendelni, de itt más gyomnövények lepik el az ingatlant.

– Erősen gondolkodom azon, hogy törvényt sértsek, s rövid időn belül hatósági tanúnak kérem fel a szomszédokat és a közmunkásokkal saját felelősségemre bemegyünk a területre lekaszáltatni a gazt a telken... Valamilyen megoldást találunk – mondta végül Takács Lajos Tibor.

Olvasóink írták

 • 10. info2009* 2010. augusztus 25. 20:19
  „Ra kell terhelni a hazra a bunteteseket, es amikor a haz erteke megegyezik a buntetesek ertekevel, vissza kell venni az ingatlant a kozseg tulajdonaba. Egyebkent ugy latom akeprol, hogy mobil telefon antenna van a telken, ami jol fizet a kerdes kinek? Vagy a mobil telefon cegek igy telepitik az antennaikat? Megvesznek egy lepusztult hazat es a kertjebe felallitjak az antennat? Erdekes oknyomozo riportot lehetne ebbol kesziteni...”
 • 9. Foglalt 2010. augusztus 25. 14:30
  „Azért ha ilyen csak a senki földje én a Hercegemmel szívesen helyre hoztam volna csak szólni kell.Királynő nélkül persze”
 • 8. egy_győri 2010. augusztus 24. 13:28
  „Az e-cégjegyzékből a felszívódott cég magánszemély tulajdonosai egyszerűen kikereshetők (ingyenes adattár az igazságügyi minisztériumon keresztül), lakcímmel együtt... és ott megvan a felszámolóbiztos elérhetősége is, ha másképp nem megy... oda kellene megpróbálni kézbesíteni a leveleket, de akár a népességnyilvántartástól is lehet kérni új címet egy egyszerű belföldi jogsegéllyel, ha már a földhivataliban a régi cím szerepel... a "címzett ismeretlen" fogalmát a Ket. (közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló törvény) ismeri: kézbesítési vélelem, ügygondnok, stb..., az önkormányzatnak azt kötelezően alkalmazni kell !!!! Olyan nincs, hogy nem elérhető a tulaj (ha ő nem, akkor a képviselője, de ha az sem, akkor végül pedig a kijelölt ügygondnok igen, aki pedig eljár a tulaj helyett...ez a dolga ugyanis.

  Ezt az utat időben végigcsinálni néhány hét (jogsegély, stb), de megéri, mert így legalább a jegyzőnek nem kell törvényt sértenie.”
 • 7. janika 2010. augusztus 24. 09:22
  „Lehet, hogy ez is valamelyik bank-é! Azokat meg felszólítani, hát ahhoz tökös jegyző kell!”
 • 6. dr73 2010. augusztus 21. 17:08
  „Győrújbaráton ez nem újság.Személyesen bent volt ismerősöm az illetékeseknél a baráti hivatalban,mely szerint ördögcérna,és gaztengerben úsznak az utcák,és pár telek,házzal együtt.Nem számít itt semmi,ezzel nemkell foglalkozni.Dögöljön meg a szomszéd a folyamatos mocsoktól...
  De hát meg kell nézni az utakat!
  A legelmaradottabb szigetköz és környéki települések legrosszabb útjai is jobbak,mint Győrújbaráton a legfontosabb út!
  Olyan a falu,amilyen a hivatala.Persze külcsín az van,új hivatal új minden:)”
 • 5. Hedon 2010. augusztus 20. 09:58
  „Ez így ránézésre Natura 2000-es területnek tökéletesen megfelel.
  Nem látok különbséget a képen látható vegetáció és az Audi gyár mögötti
  most vásárolt terület között.
  Érdekes módon, oda most Uniós engedély kell ahhoz hogy
  az Audi a tervezett bővítéseit megkezdhesse.”
 • 4. bonita2 2010. augusztus 19. 02:15
  „Olyan nincs, hogy nem talaljak a tuajdonost. Valahol csak jegyezve van a tulajdonos neve amire elkezdhetik kuldeni a penzbirsagot.”
 • 3. mr_akkush 2010. augusztus 18. 19:49
  „A környéken található falukban tudok mutatni olyat telkeket, ahol laknak kisebbségiek és ugyanilyen a gaz.”
 • 2. rózsa36 2010. augusztus 18. 13:55
  „Választási kampánynyitó 2010 - balról...”
 • 1. csaje 2010. augusztus 18. 09:48
  „Parlagfüvet kell vetni bele!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindennapi szemetünkről

A nagytérségi hulladékgazdálkodási rendszer a megszületése óta eltelt mintegy fél év alatt sok… Tovább olvasom