Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Rendhagyó irodalomóra a győri Révaiban

˝A mai korban, amikor okokat keresünk, hogy a színház miért veszti el a közönséget, arra a következtetésre juthatunk, hogy nem törődünk eleget a fiatalokkal˝ – mondta el Demcsák Ottó, aki társaival a Révaiban vett részt a szokatlan ˝tanórán˝. Olvassák el, mi volt a téma!

A révaisok imádják az Equust. Néhány héttel ezelőtt zsúfolásig megtelt a színház Kisfaludy terme az iskolának fenntartott előadáson, a diákok saját bérletes előadásaikon kívül is nagy érdeklődést mutatnak Peter Shaffer drámája iránt. Kurányi Ildikó, a Révai Miklós Gimnázium magyar tanára elmondta, hogy az előadások utáni közös beszélgetéseikből kiderült, a fiatalokban sok kérdés fogalmazódott meg, amit szívesen feltettek volna az alkotóknak.

Bedi Eszterrel, a darab rendezőasszisztensével összefogva rendhagyó irodalomórát szerveztek, ahová meghívták az iskola diákjait valamint Demcsák Ottót, aki táncosként Equust alakítja illetve Jáger András színművészt, aki nemrégiben összehasonlító egyetemi dolgozatot készített az Equus régi, Göncz Árpád-féle és új, Hamvai Kornél által készített magyar fordításáról.

A cikk folytatásáért kattintsanak ide!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszik és traktorok a kilencedik Nyúli Húsvéton

Legnagyobb dobásnak 2011-ben is a traktorbemutató és a nyúlszépségverseny bizonyult a már hagyománynak számító nyúli rendezvényen. Tovább olvasom