Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Randevú a Csuka Band-del

Végy öt tapasztalt muzsikust, lehetőleg különböző, de egymástól nem túl távoli zenei galaxisról, ötvözd a stílusokat, mixelj a hangzáson, kísérletezz bátran a ritmussal, és máris kész a tökéletes egyveleg: a Waka, na meg a Chuka.
Fiatal, kísérletező győri együttesekről kevés hír járja, a közönség pedig talán nem is róluk, mint inkább tőlük szeretne hallani. Ők pedig hallatják is a hangjukat.

2007-ben (bár a konkrét dátum meghatározását hosszas gondolkodás előzte meg; nem egyszerű egy zenekar életében megtalálni a tökéletes kiindulópontot) 5 fiatal egy pár pohár habzó nedű mellett elhatározta: most már aztán tényleg "csinálni kéne" egy együttest. A Vér és Arany, az Inkább Holnap és az Apnoé múltja után a Wakachukáé a jelen, legalább is Szilágyi Balázs (gitár, ének), Weibl Zoltán (dob), Hoffer Péter (basszusgitár), Pálffy Károly (szaxofon) és Vérti Krisztián (ütőhangszerek) számára.

Ők öten egy dob-basszus groove-ra felépített, énekes, gitáros - és most figyelem! - szaxis produkciót visznek fel a színpadra, egy sereg ütőhangszer kíséretében. A - lehető legjobb értelemben vett - kísérletezést mutatják a stílusbeli kicsapongások, a néhol mesélő, szürrealisztikus, néhol bevallottan önironikus, realisztikus szövegek, a groove-os, dub beat-es, de akár a swinges hangzás mesteri elegyítése.

A fiúk, amatőr csapat lévén a zenekari élet egyik meghatározó állomásaként júniusban stúdióba vonultak, és egy négy dalt felvonultató korongot készítettek Randevú címmel. Az album - a szó szoros értelmében - nem került kereskedelmi forgalomba, a "csuka oldalról" viszont ingyenesen és legálisan letölthető akár ismerkedés, akár "gyűjtés" céljából.
A progresszív rock szerelmeseinek és azoknak, akik új csemegére vágynak zenei téren, figyelmébe ajánlom az augusztus 23-ai dátumot, a csapat ugyanis Balatonfüredre készül, ahol a Bornapi élvezetek között velük is találkozhatnak a rajongók. További örömzene pedig az ősz folyamán várható. Ahogy azt is tervezik a fiúk, hogy hasonlóan kreatív zenészekkel gyümölcsöző "csere barátság" kialakítása révén új közönségre és zenebarát fülekre találjanak kis városunk határain kívül is.

Addig is, aki még nem ismeri, aki ismeri, de nem tud addig várni, és aki csak úgy, szeretne az új hangzással megismerkedni, látogasson el a www.wakachuka.hu vagy a www.myspace.com/wakachukaband oldalak valamelyikére, és "Randevúzzon" a világhálón keresztül a fiúkkal.
Csete Zsófia

Olvasóink írták

  • 1. wakachuka 2008. augusztus 05. 06:52
    „Azért annyival kiegészítenénk, hogy ez nem progresszív rock, bár ha a progresszív annyit tesz, hogy előremutató, akkor számunkra mindenképpen progresszív. Annyira divatos, hogy progresszív és annyiszor leírtam, hogy progresszív, hogy többször nem is írom le....Na inkább tessék belehallgatni a zenébe, minden világossá válik...INGYEN VAN!...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Súlyos motorosbaleset Győrben

Győr - Információink szerint amputálni kellett az egyik lábát annak a 27 éves férfinak, aki pénteken… Tovább olvasom